Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kıymetli hocam siz yine nispeten düşük maaş alan bir işçiye denk gelmişsiniz. Babam bir KİT'de muhasebe şefi. Tüm çocukluğum ordaki kayıtlar arasında geçti. Bundan 3-4 yıl önce o maaşı alıyordu mesela benim bahsettiğim kamu fabrikasında çalışan işçiler. İkramiyeler de dahil değil tabiki. Babam hep söylerdururdu. Anlamaz, gülerdim.
"Keşke bir üniversite daha bitirip işçi olsaymışım." derdi.
evet,
falan şu maaşı filan bu maaşı alıyormuş deyince sanki bir çekememezlik, almasını istememezlik gibi bir algı oluşuyor ve karşı taraf haklı olarak alınıyor. sen benim aldığım maaşı istemiyorsun gibi düşünüyor,
başlığı açan arkadaşda dahil eminim işçilerin aldığı maaştan rahatsız olduğu için değil bizlerin hakkımızı alamadığımız için tepkili.
yazılı ortamda bu gibi detaylara da dikkat edersek en azından başkalarının maaşını istemediğimiz yerine gerçektekten hakıımızı istediğimiz algısı ortaya çıkacaktır.