üye girişi

Kodla Büyü

PressAnyKey

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar,

Asp.net 2.0 a yeni başladım. araştırmama rağmen üye girişini nasıl yapacağımı çözemedim. veritabanına kayıt yapabiliyorum fakat üye girişi için bu bilgileri nasıl çağırıp, böyle bir kullanıcı olup olmadığını karşılaştırabilirim. kod yazarak yardımcı olabilir misiniz?

Dim komut As New OleDbCommand("select * from tabloadi", bag)
Dim oku As OleDbDataReader ----oku adında bir nesne tanımladık
bag.Open()-------bağlantımızı açtık
oku = komut.ExecuteReader-------veritabanını bağlantı nesnemize yükledik
While oku.Read
If Me.TextBox1.Text = oku("yonetici") And Me.TextBox2.Text = oku("sifre") Then----- eğer text1 deki kullanıcı adı ve text2 deki şifre var ise giriş yapacak.
Session("yonetici") = oku("yonetici")-----üye adını tuttuk
GoTo a
End If
End While
Me.Label1.Text = "Yanlış Giriş..."
GoTo b
a:
bag.Close()
Session("izin") = "evet" ---- Eğer giriş doğruysa izin sessionuna evet yükleyecek

Me.Response.Redirect("giris.aspx")
b:
bag.Close()

Hocam burda sessionlar yardımıyla bilgileri sayfalar arasında taşıyabiliyoruz.Mesala Session("izin") = "evet" yükledik.Artık giris.aspx load ına gidip eğer Session("izin") = "evet" ise giriş yaptırırsın eğer bundan farklıysa geri döndürsün.Kolay gelsin

sisyphem' Alıntı:
Asp.net in kendi hazır veritabanını kullanarak site için gerekli temel işlemleri hiç bir kod yazmadan ayarlayabilirsiniz.

kendi veritabanıyla hiçbir kod yazmadan üye olayı halloluyor ama daha sonra o veritabanını nasıl yönetiyoruz. bir de bu üyelik wizardının şablonuna başka textbox, dropdownlist gibi nesneleri ekleyebiliyor muyuz?

ayrıca kodlar için sağolun. şimdi deneyeceğim hepsini.

sisyphem' Alıntı:
Net 3.5 kullanırsanız herhangi bir kod yazmadan bu sorunu aşablirsiniz. Madem yeni başladınız, niye 3.5 ile başlamadınız ki.

demişsiniz. 2.0 ile 3.5 arasındaki farklar nedir? internette olsun kitapçılarda olsun 3.5 ile ilgili pek bir kaynak göremedim.

BBNET
Geri