öğrencilerin keşfi :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mriza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mriza

Seçkin Üye
Seçkin Üye
belki bileniniz vardır ama ben ilk defa karşılaştım
bugün 8. sınıf öğrencileri html kodlarında yazının rengini değiştirirken "color=dursun" şeklinde kendi adlarını yazmışlar ve farklı renklere ulaşmışlar. Her farklı isimde farklı renkler çıkıyordu tabi isimden kaynaklanmıyor anlamsız kelimelerde de farklı renkler çıkıyor çok şaşırdım :)

evet ben de gördüm. hatta color="dursun" dan da ileri gidip

<ali><veli><ahmet>benim sitem</ahmet></veli></ali>
şeklinde de yazarsınız çalışır dedim. onlarda bu şekilde yazıp sayfalar oluşturuyorlar. sayfalarda bir hata oluşmuyor sonuç itibariyle. öğrenciler de eğleniyorlar. tabi ki kendilerine söyledim. uluslararası standartlara uymaz kendi kafamıza göre yaparsak kendi çevremizde çalışır bu kodlar sonrası hüsran olmasın diye :D sadece eğlence amaçlı olarak yapılabilecek şeyler. xml denen sistemde zaten yapmıyor muyuz biz de istediğim etiketleri oluşturmayı...

mriza' Alıntı:
belki bileniniz vardır ama ben ilk defa karşılaştım
bugün 8. sınıf öğrencileri html kodlarında yazının rengini değiştirirken "color=dursun" şeklinde kendi adlarını yazmışlar ve farklı renklere ulaşmışlar. Her farklı isimde farklı renkler çıkıyordu tabi isimden kaynaklanmıyor anlamsız kelimelerde de farklı renkler çıkıyor çok şaşırdım :)

otomatik düzeltmeden kaynaklanıyor bu.
dursun yazdığında
başındaki # olsa da olur olmasa da
#d00000 (ursun un karşılığı yok o yüzden 0 algılar onu o yüzden kırmızımsı bir renk çıkar ortaya)
volkan yazsak
ilk 4 harf ve son bir harf anlamsız olacağından (a,b,c,d,e,f dışında olduğundan)
0000a0 yani #0000a0 yani mavimsi bir renk çıkarır

gayet normal.
mesela color="#a" yaz
bu #a00000 demek olur

bilgilerinize

BBNET
Geri