öğrenci için meslek lisesi Elektirik bölümü tavsiye eder misiniz?

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba hocalarım. lgs den düşük puan alan bir tanıdığım için soruyorum. proje okulları olmuyor. meslek lisesi elektrik bölümünü düşünüyor ama gelecek vaad ediyormu bu bölüm. yani mezun oldukdan sonra nasıl bir yol bekler öğernciyi

Gelecekten ne beklediğine göre değişir...

Eskilerin bir lafı vardır, "Elektrik bölümünü açmak için bir kontrol kalemi yeterlidir" diye. Dolayısıyla gelecek olarak ne beklediği önemli. ATP programına yerleşebiliyorsa hem mesleki olarak kendini geliştirip hem de akademik bir yol izleme şansına sahip olabilir.

Önce tekniker olur.Severse, elektrik elektronik mühendisi olur.Ozel ve devlette is bulur.Benim akrabamda sadece bir elektrikçi var okumuş biri de değil dükkanı var yeni binalara tesisat çekiyor. 3 tane dairesi sifir arabası var.El sanatı her zaman iyidir benim aldığım maaşı bu insanlar akşam yemeğinde tek seferde harcıyor.
Bu tıp mesleklerin iyi para kazandığı Avrupa ülkeleri var.

Son düzenleme:
Merhaba hocalarım. lgs den düşük puan alan bir tanıdığım için soruyorum. proje okulları olmuyor. meslek lisesi elektrik bölümünü düşünüyor ama gelecek vaad ediyormu bu bölüm. yani mezun oldukdan sonra nasıl bir yol bekler öğernciyi
İlgi alanına göre elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri, makine teknolojileri(CNC) gibi alanlar iş imkanı sağlayabilir. Şuna dikkat etsinler bulundukları il veya ilçede bu alanlara yönelik sanayi iş imkanı var mı. Bu durumu ve öğrencinin ilgisini dikkate almakta fayda var hocam.

Öğrenci erkek mi hocam

öğrenci erkek. sessiz içe kapanık bir öğrenci. konuştum gelecege dair hiç planı yok. isuan seçim aşamasında bile bazı seçenekler ile ilgili fikrini soruyorum farketmez ya da bilmiyorum diyor. acaba düz liseye gitse daha mı iyi olur diye de düşünüyorum. ,belki iyi bir rehberlikle dersleri iyileştirilebilir. seceneği fazla olur diye de düşünüyorum.

Bir tanıdık Ankara ostimde elektrik pano ustası. İşleri oldukça iyi. Mesela bu çocuk meslek lisesi elektrik bölümüne gitse, boş zamanlarında panocuda çıraklık yapsa, kendisini geliştirip usta olsa süper olur bence. Şahsen ben öğretmen olmak yerine böyle olmayı tercih ederdim.

BBNET
Geri