çok çok acil clio 4 yorumu lazım

Kodla Büyü

0nursah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar yarın(31 aralık) araç alıp almamaya karar verdim. zaten düşünmeye de bugün başladım. hesap kitap yaptık ev almayı 1 yıl kadar erteleyiparabamızı yenilemeye karar verdik. araç yenilemeyi boşver hocam evini al sen diyeceksiniz biliyorum ama arabam iyice ihtiyarladı ve neredeyse iki ayda bir bi parçası arızalanıyo ev alırsak da uzuuun süre araba yenileyemeyiz neyse uzatmıyorum az biraz araştırma yaptım bugün ve kriterlerime uygun yeni clio yu en çok beğendim. kriterlerim tasarımının hoş olması ve ekonomisi. çok çok çok özellikler falan olsun düşüncem yok. internetten baktıktan sonra servisine gittim aracı birde canlı gördüm ve gerçekten çok hoşuma gitti. 0.9 lt clio touch turbo 90 bg stop&start olanı kalmış yalnızca ellerinde ve araba iki gün sonra 2000 tl zamlanacak. yani alırsam yarın almam bana daha karlı olacak. ama araçta motor konusunda çok fazla fikir sahibi olmadığımdan yorumlarınıza ihtiyaç duydum. DH deki yorumları okudum oldukça iyi yorumlar var ama 0,9lt olana değil de dizel olanına yoğunlaşmışlar daha çok. ben yılda taş çatlasın 8-10 bin km yapacağımdan o kadar dizel farkı ödemek istemiyorum.
araç ve özellikleri şurada: http://www.renault.com.tr/araba/binek/y ... ozellikler
hakkındaki yorumların olduğu bir konu : http://forum.donanimhaber.com/m_6633456 ... ey_/tm.htm

istedikleri fiyat bir iki opsiyonel donanımla beraber 38000. 26 sını peşin vereceğim kalan 12 yi 24 taksit yapacaklar. bu fiyata bu araç alınır mı. alan binen tanıdığınız varmı direk birinci ağızdan yorum duydunuz mu. ve önerebileceğiniz başka araç varmı. üst limit en fazla 40000 olur.

Hocam vereceğiniz para epey fazla. Yüzü eski de olsa astra classic düşünmez misiniz? Aracınızı bilmiyorum ama B sınıfı araç küçüktür. Hele ki evliyseniz ileride çoluk çocuk planı varsa çok pişman olursunuz. Flash s- polo- 307-megane kullandığım araçlar. Geçen aracım servisteyken 2 gün clio verdiler. (dizel clio 3) inan ruhum daraldı. B sınıfı ile C sınıfı arasında fark büyüktür. Fiyatları tam bilmiyorum ama o paraya yakın yeni megane bile alabilirsiniz belki. Bence clio 4 için 38000 çok para...

hocam clio ve 38000 mi? emin misin hocam? neymiş bu opsiyonlar? benim bildiğim baz modeli 28000. 38000 verilir mi hem de clio'ya....
38000'e araba mı yok hocam. astra clasic 3 hb yarı otomatik vites 35500, yeni astra hb 1.6 baz model 38250 , geçenlerde skoda octavia'ya da indirim geldi. 38750 liste fiyatı var, 38000'e bırakırlar sanırım...

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
hocam clio ve 38000 mi? emin misin hocam? neymiş bu opsiyonlar? benim bildiğim baz modeli 28000. 38000 verilir mi hem de clio'ya....
38000'e araba mı yok hocam. astra clasic 3 hb yarı otomatik vites 35500, yeni astra hb 1.6 baz model 38250 , geçenlerde skoda octavia'ya da indirim geldi. 38750 liste fiyatı var, 38000'e bırakırlar sanırım...

1.2 motor 29.990 ama 0.9 turbo motor daha pahalı. dediğiniz araçları da hemen şimdi inceleyeceğim. farklı fikirleri olan arkadaşlar da varsa fikirlerini bekliyorum

0nursah' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
yeni megane sıfır touch :39300 tl

link varmı hocam. renonun sitesinde bulamadım dediğiniz arabayı :)

geçen ay paylaşmıştım hocam, oyak reno kampanyasından, araçlar nette değil servistede yok ancak maislerde var, sipariş üzerine üretimi olup şubat-mart teslim, bahsettiğim araç otomatik 115bg 1.6 motor çelik jant... aldık bunu, clio nun tipine aldanmayın derim, evet albenisi yüksek ama aile arabası değil, bekar olsam alacağım ilk araba oydu :) hayırlısı olsun hocam...

teneke kutu olmasa da o kadar küçük arabaya çok bencede.daha üst segment bir araç almanız daha mantıklı.en azından biraz daha geniş.focus hb gibi mesela...

hakand77' Alıntı:
teneke kutu olmasa da o kadar küçük arabaya çok bencede.daha üst segment bir araç almanız daha mantıklı.en azından biraz daha geniş.focus hb gibi mesela...

tavsiyelerin hepsini değerlendiriyorum arkadaşlar karar vermeme yardımcı oluyorsunuz. teşekkür ediyorum hepinize

Hocam merhaba ben de araç almadan önce çok düşündüm ve sonunda clio 4' de karar kıldım. Ben 1.5 dizel 90 ps olan modelini alıyorum 43000 TL ye. Bu aracı alırken ki tercihlerin önemli. Ben Donanım-Fiyat-Yakıt üçlüsüne göre bu araca karar kıldım, tercih senin. Bu arada teneke kutu diyen arkadaşlar umarım daha öncesinden clio sürüp yapıyordur bu yorumu. Benim önceki aracım clio iii idi. çok da memnundum. 100.000 km yaptım ve sattım. 2008 de 24.750 ye sıfır almıştım, 5 yıl+ 100.000 km sonra 18.500 e sattım. çok da zarar etmediğimi düşünüyorum.

hocam bir tanıdığımız 2 hafta kadar önce accent blue mode plus modelini 41 bine aldılar.. bir alt modeli 40 bin belkide daha ucuza alınır. bence clio dan daha iyi bir tercih. ama tabi karar sizin? şimdiden hayırlı olsun alacağınız araç...

Hocam o fiyata yakın dizel Volkswagen Polo Bluemotion alabilirsin aynı özellikler var. 40500 liste fiyatı sitesinde. Kaliteli ve sağlam araba bence sonuçta VW.
Ayrıca motoru 1.2 dizel 75 BG.
Yokuş kalkış desteği, ESP.... gibi bir dünya özelliği var.
Dizel olduğu için 100 kmde yakıt rakamlarını
şehir içi: 4.1 lt
şehir dışı: 3,0 lt
Ortalama 5 kt yaksa bile kmde 20 kuruş yapar.
Sonuçta maaşın cebine kalır benzine gitmez :)

BBNET
Geri