hocam benim meslekte 8.yilim ben emekli oldum gibiPeki hocam nasıl olacak bu işler böyle? Ömür boyu 6 aylık görevlendirmelerle mi çalışacağız? Mesleğimizi yapamadan "fasulyeden" elaman gibi ortalıkta dolaşıp duracak mıyız? Hiçbir şeyin hiçbir zaman değişmeyeceği fikri size çıldırtıcı gelmiyor mu? Bence hepimiz içten içe, "bu böyle gitmez, bir çözüm bir çare bulurlar" diyoruz ama bulmuyorlar arkadaşlar. Öyle diye diye 10 yıl geçti.
bir el at taktik ver ustam. ben de emeklilik istiyorum.hocam benim meslekte 8.yilim ben emekli oldum gibiartık Arduino robotik Python vs vs kendimi geliştirmek için çok çaba sarf ettim ama bir damla kıymeti yok hocam maalesef teknik eleman gibi görüldüğümuz sürece böyle devam eder
hocam bunu yapmak için sendikalarla filan görüşüp toplu eyleme çevirmek lazım. Yoksa burada öyle yaygın bir katılım bulamazsın. Dernek vs ses getirecek kurumsal arkan olmazsa tavşan dağa küsmüş olur sadece.
Okulların çoğunda tekniker kadrosu mevcut. Ne işe yarıyor bu teknikerler diye sorgularsak sorun gayet rahat çözülür.Bu ütopyanın gerçekleştiğini düşünelim. Birden bire akılları başlarına geldi dersleri tüm kademelerde zorunlu yaptılar. Hadi diyelim bt sınıflarını da tekrar kurmaya başladılar. Ya da yazılım ve tasarım atölyelerini sistematik olarak kurdular. Biz de mis gibi dersimize girdik...
Peki bu durumda BTR olarak yaptığımız işleri kime yaptıracaklar? MEB e ne haliniz varsa görün desek gerçekçi olmaz, kimse yapmasa olmaz, başka branşlardan öğretmenleri BTR yapsalar yeterli verimi alamazlar, bu işleri yapmak için eleman tahsis etseler desek nerede o bolluk, hizmet satın alsalar yakındaki teknik servislerden o bolluk da yok...
Şimdi ilk paragrafın gerçekleşmesi mi daha ütopik, ikinci paragraftaki duruma çözüm bulma ihtimalleri mi daha ütopik düşünmek lazım. İkinci paragrafa çözüm bulamazlarsa biz bu iki arada bir dereden kurtulamayız gibi.
Siyasete girilmeyecekse kuralımHocam zamanında ücretli öğretmenliğe başvurmama kararı aldım. Başvurmak isteyen bir sürü kişiydi kaybeden öğrenciler oldu.
Aynı şekilde sen ben başvurmazsak illa birileri başvuracak. Kaybeden yine öğrenci olur.
Ama bir şeyler yapılmalı...
Benim aklıma sendika kurmak geldi. BilişimSenAslında bildiğim kadarıyla bir derneğimiz olmalı. Bu işlere neden bakmazlar...
gıcık müdürler kendini bilmiş müdür yardımcıları ile karsilasa karsilasa bıktım artık hocam adamlar mail atmayı bilmiyor bana laf söylüyor belki 10 tane idareci ile çalıştım hepsi aynı yani benim calistiklarim için konuşuyorumbir el at taktik ver ustam. ben de emeklilik istiyorum.
Ödev vermedim hocam. Sadece örnek verdim. Ödev verseydim sizden dönüt isterdim..Hocam bana ödev vermek yerine fikrinizi açık bir şekilde ifade ederseniz mutlu olurum.
Siyasete girilmeyecekse kuralım![]()
Btr kalkarsa ders gelecek mi?ayrıca bir çok branştan öğretmenler sertifika alarak btr olma peşinde koşarken biz elimizde olan bir imkânı neden yok sayalım.gunumuzde bilişim dersine önem verilmeyişinin sebebi btr görevlendirmeleri degil.Akıllı tahta olan ilkokullar var. Ayrıca ben sedece ilkokullar için demedim. BTR olmazsa ne olur diye sordunuz ya... Ortaokullarda BTR olmazsa çok büyük bir kayıp olmaz diyorum ben de. Akıllı tahtalar her gün bozulmuyor. Senede 3-5 tahtaya imaj ya atılıyor ya atılmıyor. Hadi diyelim 20 kere. Ayrıca EBA konusunda neye yardımcı olacağız? EBA dediğiniz bir internet sitesi. Karmaşık bir yazılım değil. İnsanlar nasıl yüzlerce internet sitesine girip kullanıyorlarsa, EBA'yi da kullanıyorlar. İlk çıktığı zamanlarda belki özelliklerini tanıtmak gerekiyirdu, tanıtıldı. Bugün için bilinmeyen özellikleri kaldıysa, yarım saatlik sunuyla anlatılır. Bunun haftalık 10-20 ders arası görevlendirme yapmaya gerek var mı? Kaldı ki EBA'yla ilgili her şey youtube'da var. Umarım MEB bu işi küçümseyip, görevlendirmeleri sonlandırır ve dersimizi iade eder. Biz de öğretmenlik yaparız; EBA tanıtımtıcılığı ya da imaj atıcılığı değil.