Ücretsiz izne ayrılmak!

Kodla Büyü

yakopasa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geleceğimiz pek parlak gözükmüyor. Bütün bu süreçten sıkıldım. Artık bilgisayar öğretmenliğini türkiye de yapamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden de yurtdışında çalışmaya karar verdim. 15 ağustosta gitmeyi düşünüyorum ama yine de işsiz kalmamak için ücretsiz iznimi kullanmayı düşünüyorum. En azından gittiğim yere alışana ve bir düzen kurana kadar. Bu ücretsiz izin işlemleri için ne yapmam gerekiyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Hocam 5 yılı doldurduysan en fazla 1 yıl ücretsiz izne ayrılabilirsin. okula dilekçe ver il özlükten izin çıkar. Ama önce işi ayarla. Mehmet hocamız mesela Bankok /Taylandta gitti 1 yıl izin aldı orada CCNP eğitimleri veriyor.

Hocam 5 yılı doldurduysan en fazla 1 yıl ücretsiz izne ayrılabilirsin. okula dilekçe ver il özlükten izin çıkar. Ama önce işi ayarla. Mehmet hocamız mesela Bankok /Taylandta gitti 1 yıl izin aldı orada CCNP eğitimleri veriyor.
Ben iki yıldır öğretmenlik yapıyorum hocam. O zaman nasıl olacak ücretsiz izin hakkımı kullanamayacak mıyım?

MEB Personel İzin Yönergesinde ilgili madde aşağıdaki gibi hocam;

Hizmet Yılına Bağlı Olarak Verilecek Aylıksız İzin

Madde 36- On hizmet yılını tamamlamış Devlet memurlarına istekleri halinde memuriyet süresi içinde ve bir defada kullanılmak üzere 6 aya kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim ve olağanüstü hal ilan edilen bölgelere veya kalkınmada öncelikli yörelere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi gereğince belli bir süre görev yapmak üzere mecburi olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu izin verilmez.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/56.html

evet hocam 10 yıllını doldurmadıysan öyle bir hakkın yok. haa bi de çocuk doğduktan sonra anneler kullanabiliyor :D

yakopasa' Alıntı:
Ben iki yıldır öğretmenlik yapıyorum hocam. O zaman nasıl olacak ücretsiz izin hakkımı kullanamayacak mıyım?
Valla hocam doğurman gerekiyor. Filmlerde oldu ama gerçekte olabilir mi bilmiyorum:) Şaka yanlış anlayamayınız.

Peki istifa etsem sonra mesleğe geri dönebilir miyim? ya da uzun süreli bir rapor alabilir miyim?

hocam yurtdışında bilgisayar dalında ne sektör ve hangi alanda çalışabiliriz.Mesela yurtdışında bir türk firması var mı grafiker ve ambalaj kutu tasarım gibi
biraz bilgi rica edelim.

hocam yurtdışında bilgisayar dalında ne sektör ve hangi alanda çalışabiliriz.Mesela yurtdışında bir türk firması var mı grafiker ve ambalaj kutu tasarım gibi
biraz bilgi rica edelim.
Valla hocam bu konuda pek bir bilgim yok, ben bir kolejde öğretmenlik yapmaya gidiyorum. Orada bilgisayar dersleri temel derslerden sayıldığı için ihtiyaç çokmuş bende gideceğim inşallah. Sınıf arkadaşım şu anada aynı kolejde öğretmenlik yapıyor ve şartları gayet iyi özelliklede bizim ülkemize göre.

Ömer hocam torba kanun ile 10 yıl 5 e düştü. 6 ay 1 yıla çıktı.
Yurt dışı için şunu söyleyeyim. Adam her yerde adamdır. Kaliteliysen kendini geliştirmişsen her yerde iyi paraya iş bulursun ben daha buraya gelmeden 4 bin USD maaşla iş bulmuştum ama gittim baktım şartlar hoşuma gitmedi başlamadım.

BBNET
Geri