Analiz bölümündeki kısmı biliyorum incelemiştim o kısmı. benim demek istediğim onların geneli gibi biraz. yani program oluştur ekranında pazartesi 1 saat kaç öğretmen olmadığını gösterecek, sen bu ekranda (program oluştur ekranında) X öğretmen pazartesi 1. saati kapatınca ekranda yazan sayı artacak ya da kısıtlaması varsa kaldırdığında orada yazan sayı azalacak.
Evet dediğiniz gibi çok anlamlı olmayabilir ama program oluştur kısmında sallıyorum A öğretmenin 22 saat, B öğretmenin 18 saat ve C öğretmenin 21 saat dersi var. hepsine en az 1 gün boş vermek istediğimizi düşünerek Bu hocalar desin ki A salı ya da cuma, B pazartesi ya da çarşamba ve C salı ya da perşembe boşaltılsın olsun diye isterse, ben onları program oluştur ekranında toplam dağıtıma başlamadan toplam kısıtlama sayılarını dikkate alarak mesela A öğretmenini cuma günü kısıtlama daha az olduğu için salı gününü program oluştur ekranında kapatacağım yani kısıtlayacağım, aynı şekilde C öğretmene de tabloya bakarak perşembe yerine salı gününü kapatacağım. B öğretmen için ise pazartesi ve çarşamba arasında kısıtlamanın en az olduğu günü seçmek için (Mesela çarşamba az olsun) pazartesiyi kapatarak programı oluşturacağım.
Olaya bu yönü ile bakarsan sanki daha işlevsel olacak gibi. Uğraşırım derseniz kullanmak isteyenler için kısıtlamayı açıp kapattığımız gibi bir butonu temel bilgiler, analiz ya da program oluştur bölümlerinden birisine koyabilirsiniz isteyen açıp kullanabilir.