Özel okul mu devlet okulu mu?

Kodla Büyü

cihan_27

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Oğlum ilkokul 4.sinifa gidiyor. Seneye için özel veya devlet okulu kararsız durumdayız. Bulunduğumuz muhit genelde memur . Acaba siz öğretmen arkadaşlarım çocuklarını özel devlet hangisine gönderiyor? Tavsiye görüşlerinizi merak ediyorum. Bu arada ozel okulların açtığı bursluluk sınavlarından yüzde 40 70 civarı burs alacakmış. Ama gerçek mi gidip konuşamadım. Bir de bu burslar 4 sene mi geçerli?

Bizim arkadaşın 2 çocuğu özel okulda % 100 burslu 2 yıldır. Sosyal imkânlar ve akademik başarısı iyise tercih edilebilir. Endişeniz varsa yazılı taahhüt isteyin.

İlk okulda 3 sene özele gitti oğlum. 2 şube vardı. Diğer şudenin öğretmeni isim yapmış sınıfına fazla paraya yazdırılan öğretmendi. Ben diğer öğretmeni için göndermiştim okul için değil. Öğretmenine haksızlık yaptılar ve başka okula geçince bende hiç düşünmeden oradan alıp devlete gönderdim. Orada da çok iyiydi. Özelde 2 sınıf vardı, devlette 8. Denemelerde gördüm ki iyiki almışım. 8 sınıfın ortalaması özeldeki iki sınıfın ortalamasının ortasındayı. Yani o ismi olan öğretmenin ortalamasından fazlaydı.

Kızımı da devlete yazdırdım. Oğlum orta okulda devlete gidiyor. Fen lisesindeyim. Bize gelenlerin %90'ı devletten geliyor. Özeldekiler lisede de özele devam edebiliyor ama başarıları devlettekiler kadar çok değil burada. Diğer yerleri bilmiyorum.

Oğlum her sene özel okulların bursluluk sınavına giriyor. Burs kazanıyor ama göndermedim. Okulunda mutlu şükür. Burada devlet okulları özelden daha iyi.

Ben de sizin gibi özele göndereyim mi diye düşündüm araştırdım indirim falan yaptım diyorlar ama yaptıkları indirim gerçek değil sonra siz çocuğu okuldan almaya çalıştığınız zaman yaptıkları indirimi tekrar sizden istiyorlar. Seneye fiyatların ne olacağı belli değil servisi, yemeği, kıyafeti, kitap parası bunları da eklediniz mi fiyat baya bir şişiyor. Ben de devlet okulunda karar kıldım. Doping hafızaya üye oldu. Şimdilik ondan devam ediyoruz.

Ankara doğa ortaokul koleji %90 burs için toplam 190 bin TL ödeme çıkardı. 50 bin TL eğitim ücreti, 40 bin TL kitap, 100 bin TL yemek. Zorunlu ücretler. Devlete devam. Özel de öğretmenlerin mesleki yıl tecrübesi önemli. 15 yıl civarı ideal. Benim cümle kurmayı bilmeyen meslek lisesi öğrencim orta anadoluda küçük bir ilde sınıf öğretmenliği okudu. Şuan Ankara bağlıcada tırt bir kolejde öğretmen. 25 bin TL alıyorum dedi. Devlete atanmak için çalışıyorum hocam diyor.

Ben iyi bir burs olursa kurumsal olan özel okul taraftarıyım. Çocuğum ortaokulu özel okulda okudu LGS de 500 puan aldı. Liseyi de özel okulda %100 burslu okudu YKS de ilk 200 e girdi. Şimdi özel üniversitede %100 burslu okuyor. Demem o ki çocuğunuz çalışma konusunda gayretli ise özel okul devlet okulundan daha faydalı oluyor.
Şimdi küçüğü de özelde okuyor. Şimdilik durumdan memnunuz.

Bende çok düşündüm özel okula bizim gücümüz yetmez. Servis, yemek, kıyafet, kitap parası yüzde yüz burslu olsa bile bu işin içinden çıkılmaz. Özel okul ticarethaneye dönmüş uzak durmakta fayda var.

Özel okul yurtdisina hazırlar.Yegenim anasinifindan beri 2 yabancı dil, 2 enstrüman çalmayı öğrendi.Uluslararasi yabancı dil puanı yüksek geldi.Bu yetenekleri sayesinde Türkiyedeki lisenin yarı fiyatına Amerikada okuyacak şimdi.
Turkiyede özel okullar çok çok pahalı.

Özel okul yurtdisina hazırlar.Yegenim anasinifindan beri 2 yabancı dil, 2 enstrüman çalmayı öğrendi.Uluslararasi yabancı dil puanı yüksek geldi.Bu yetenekleri sayesinde Türkiyedeki lisenin yarı fiyatına Amerikada okuyacak şimdi.
Turkiyede özel okullar çok çok pahalı.
Tek başına yabancı ülkede lise eğitimi mi alacak?

Ülkemiz şartlarında Eğitim ve sağlıkta kaliteli hizmet almak istiyorsanız özele gideceksiniz malesef

isim yapmış ortaokul yada fen lisesisini kazanıyorsa özele gerek yok. ilkokul da olsa özel kursa gönderin hepsini bir arada bir yerde alması mı yoksa sadece seçtiğiniz kurs için mi gitsin özel okul para tuzağı birde 5 e kadar okulda tutuyorlar... çalışan anne baba ise işine geliyor çoğunun...

özel ingilizce kurslarına ver 1 senede öğrensin geçsin matematik hocasından özel ders aldır eksiği kalmasın müzik öğretmeni özel kurs verir yani özel okullar dünyanın parası. birde garantisi yok ama verirsen misal ingilizce kursuna adamlar garantili öğretiriz diyorlar bazıları. ve yabancı hocalar la ders veriyorlar

yinede sizin fikriniz.

ben proje dil ortaokuluna geçtim çoğu veli özelden çocuğunu alıp bizim okula kaydetiriyor sebebi ne biliyormusun öğle yemek var akşam 5 e kadar klup var ve girişte güvenlik var. aylık 2,5 para veriyorlar onun için velinin gözü arkada kalmıyor ee başarıdan söz etmedik değilmi.

ilk ve orta okulda öğretmen faktörü çok önemli devlet okulunda iyi öğretmenlere denk gelirseniz özelden çok daha iyi olur diye düşünüyorum. lisede öğrencinin gayreti çok daha önemli hale geliyor. o yaşa gelince öğrencinin de gayreti varsa özel okula vereceğiniz paranın çok daha azına gerekirse destek aldırırsınız kurslardan vs. özel okul soygun yeri olmuş. zorunlu yemek hizmeti ne demek? ben belki evden göndereceğim yemeğini. kitap parası 50-100 bin tl. o kadar etmez vereceği kitaplar. bir arkadaşım orta okula 350 bin tl ya kayıt yaptırmış önümüzdeki sene için. o parayı bir kenara ayırsan özel üniversitede iyi bir bölüme gönderirsin üniversiteye geçince.

Evet hocam.Cocuk zaten ulkeler arası uçak yolculuğu, eramus gibi programlarla tecrübe kazandı.Kresten beri özel okulda eğitim aldı İngilizceyi Türkçeden daha iyi konuşuyor.Egitim ajansı eyalet, okul ayarladı.18 yaşında da abd vatandaşlığına başvuracak.Universiyeti de burada okuyacak.
Şu an okuduğu özel lisede 5 tane kulüp üyeliği var.Yazilimdan, sanata...bunlar amerikaya taşıdı.Gidecegi lise, kampüs.Gunde 6 ogun yemek, yatak, her türlü imkan var.Okulun parasını yatırdık her ay da 300 dolar cep harçlığı yetiyor.
Bu sene turkiyedeki kendi okulu 1.2 trilyon istedi.Amerikadaki okul 12 bin dolar.Hersey dahil.

Son düzenleme:
Anasınıfı ve ilkokulu özel okulda okudu kızım. Sonra devlet okuluna verdim. Memnunum. Burs falan hikaye hocam. Onlar yine alacakları parayı alırlar sizden.

BBNET
Geri