Özel eğitim meslek okulu hk

Kodla Büyü

sancaktepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Daha önce özel eğitim meslek okulunda çalışmış ya da şuan çalışmakta olan arkadaşlar bu okul hakkında bilgi verebilir mi rica etsem? Bildiğim kadariyla ekdersler yüzde 25 fazla ödeniyor ama koordinatörluk yok diye duydum. Gerçekliği nedir. Yani sonuçta meslek lisesi olmasına rağmen koordinatörlugun olmaması ilginç geldi. Bir de 30 saat ders oluyor haftanın 5 günü okula gidiliyor vs bilgiler var. Verilen bilgiler için şimdiden teşekkürler

Daha önce özel eğitim meslek okulunda çalışmış ya da şuan çalışmakta olan arkadaşlar bu okul hakkında bilgi verebilir mi rica etsem? Bildiğim kadariyla ekdersler yüzde 25 fazla ödeniyor ama koordinatörluk yok diye duydum. Gerçekliği nedir. Yani sonuçta meslek lisesi olmasına rağmen koordinatörlugun olmaması ilginç geldi. Bir de 30 saat ders oluyor haftanın 5 günü okula gidiliyor vs bilgiler var. Verilen bilgiler için şimdiden teşekkürler
Hocam ben de merak ediyorum. Yalnız meslek lisesi ibaresi yok bu okullarda. Meslek okulu olarak geçiyor ve ders çizelgeleri farklı diye anladım. Kademeler var ama ne olduğunu anlamadım. Ben de detaylı bilgi veren olursa sevinirim.

Ben özel eğitim meslek okulunda bt rehber olarak çalışıyorum. Kadrom da özel eğitim ortaokulunda. Hepsi özel eğitime bağlı. Ekdersler %25 fazla ama bt rehberliğe değil. Bizim bilgisayar atölyesi yok. O yüzden çoğu soruya cevap veremem. Günde 6 ders. Her sınıfın öğretmeni var. Dersler branşçı ile birlikte oluyor. Sınıf mevcutları 10 öğrencinin altında. Öğrencilerin işyerlerinde staj yapma durumları var. Takip, sigorta vs işleri oluyor.

Ben özel eğitim meslek okulunda bt rehber olarak çalışıyorum. Kadrom da özel eğitim ortaokulunda. Hepsi özel eğitime bağlı. Ekdersler %25 fazla ama bt rehberliğe değil. Bizim bilgisayar atölyesi yok. O yüzden çoğu soruya cevap veremem. Günde 6 ders. Her sınıfın öğretmeni var. Dersler branşçı ile birlikte oluyor. Sınıf mevcutları 10 öğrencinin altında. Öğrencilerin işyerlerinde staj yapma durumları var. Takip, sigorta vs işleri oluyor.
Yani sınıfa bir bilişimci bir de özel eğitim öğretmeni aynı anda mi giriyor derslerde? Staj koordinatörluk meselesini daha detaylı ogrenebilme imkaninix var mı acaba? Burası böte mezunları değil de teknik eğitimcilere açıldığına göre meslek lisesi olmalıdır

Evet özel eğitimci ile beraber derse giriliyor. Öğrenciler 12. Sınıfta staja gidiyorlar. Koordinatörlük duymadım. Tam olarak meslek lisesi değil. Özel eğitime bağlı meslek okulu. Gidip görün konuşun şahit olun. Size uygun bir ortamsa rahat edersiniz. Çalışan arkadaşlar memnunlar.

Son düzenleme:
Evet özel eğitimci ile beraber derse giriliyor. Öğrenciler 12. Sınıfta staja gidiyorlar. Koordinatörlük duymadım. Tam olarak meslek lisesi değil. Özel eğitime bağlı meslek okulu. Gidip görün konuşun şahit olun. Size uygun bir ortamsa rahat edersiniz. Çalışan arkadaşlar memnunlar.
Öğrenciler staja gidiyorlarsa koordinatörlük de olması lazım değil mi? Stajı kim denetliyor?

daha önce idareci olarak görev yaptım. ekdersler %25 artırımlı ve koordinatörlük var hocam. özel eğitim rehberlik genel müdürlüğüne bağlı, avantajı hafif düzey zihinsel engelli olan bir okuldur, sınıf mevcutları 10-12 en fazla ve çift öğretmen olur. Devamsızlık oranı fazladır, ama bu öğrencilerin sosyalleşebildikleri tek yer okul olduğu için okulu seviyorlar. Çalışacak kişilerde bu öğrencilerin engel durumundan dolayı daha hassas sabırlı olmaları gerekir. özel eğitimci 1 branş öğretmeni aynı anda sınıfta bulunurlar. haftanın 5 günü ders olur. Çalışma saatleri genelde 9.00-14.30 gibi olur. Yemekhane olur yemek çıkar, bazen zihinsel olarak yıpratıcı olabiliyor çocukların ailelerin durumundan ötürü, bu okul türlerinde her an her şey yaşanabiliyor ama genel olarak bakarsak rahat çalışılabilecek bir okul türü.

Özel eğitimlerin aldığı nefes %25 fazla denir :)

Bir grupta aşağıdaki mesaj yazılmış. Fikir verebilir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250514_174719_WhatsApp.webp
    Screenshot_20250514_174719_WhatsApp.webp
    86.9 KB · Görüntüleme: 90
Öğrenciler staja gidiyorlarsa koordinatörlük de olması lazım değil mi? Stajı kim denetliyor?
Öğrencinin staj gördüğü alanın öğretmeni. Hocam böteyim. Uzağım koordinatörlük, şeflik vb meselelere, bilgim de yok fikrim de malesef.

Hocam koordinatörlük var yani staj var ama öğrencilerin engel durumlarına ve staj yeri bulabilme durumlarına göre değişiyor. Her yer kabul etmeyebiliyor çünkü. Aynı derste hem özel eğitim öğretmeni hem de siz oluyorsunuz lab da. Her öğrenci için bep hazırlıyorsunuz. Özel eğitimin sayfasında hangi konuları işleyeceğiniz yazıyor. Hem mesleki eğitime hem de özel eğitime bağlı ama mesleki eğitim pek oralı olmuyor sadece adı var. %25 fazla ödenir ek ders. Her öğrenciyle ona hazırladığınız plan doğrultusunda tek tek ilgilenirsiniz. Bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olabilir. Eğer otizmli öğrenci varsa sınıfta 2 özel eğitim öğretmeni olur labda sizinle birlikte 3 öğretmen olursunuz.

Hocam koordinatörlük var yani staj var ama öğrencilerin engel durumlarına ve staj yeri bulabilme durumlarına göre değişiyor. Her yer kabul etmeyebiliyor çünkü. Aynı derste hem özel eğitim öğretmeni hem de siz oluyorsunuz lab da. Her öğrenci için bep hazırlıyorsunuz. Özel eğitimin sayfasında hangi konuları işleyeceğiniz yazıyor. Hem mesleki eğitime hem de özel eğitime bağlı ama mesleki eğitim pek oralı olmuyor sadece adı var. %25 fazla ödenir ek ders. Her öğrenciyle ona hazırladığınız plan doğrultusunda tek tek ilgilenirsiniz. Bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olabilir. Eğer otizmli öğrenci varsa sınıfta 2 özel eğitim öğretmeni olur labda sizinle birlikte 3 öğretmen olursunuz.
Peki sınıftaki diğer öğretmenler ne yapıyor hocam? Sınıfta bulunma amaçları nedir?

Peki sınıftaki diğer öğretmenler ne yapıyor hocam? Sınıfta bulunma amaçları nedir?
Hocam her öğrencinin durumu farklı olabiliyor o konuda sizi destekliyor. Mesela otizmli öğrenciler sadece kendi öğretmenine öğretmen gözüyle bakıyor o sizi pek benimsemiyor. Ya da bir uygulama yaptıracağınız zaman siz başka bir öğrenciyle ilgilenirken o da diğer öğrencinin yanında ona yardım edebiliyor. Hafif zihinsel engelli öğrenciler hocam orta ağırlar yok o yüzden dersler güzel geçiyor ama bazı sıkıntılı durumlar olduğunda özel eğitim öğretmeni devreye giriyor.

slm tef liyim, özel eğitim meslek okullarında meslek dersleri aynı mı ? acaba saatleri felan, normal mesleklerde 9 larda 4 meslek dersi var , bilişim teknolojileri bölümünde, btt 3 saat, bilg tas uyg 2 saat, programlama 3 saat, mesleki gelişim 2 saat gibi,

Bir de özel meslek okulunu aradım, 1 norm açık görünüyor, ben tef liyim , il içinde görünüyor,
biz de bilişim tekn alanı yok dedi, başka bölüm alanlar var,
seçmeli ders seçiyoruz, şu anda 1 kişi var dedi, gelirseniz 2 kişi olursunuz dendi,
böteci arkadaş var galiba şu an okulda, kararnamesi geldi dedi, geçen haftaki alan seçimi sonucu,
hala okulda 1 açık görünüyor.
Böylede bir durum var, anlamadım.

Bir de özel meslek okulunu aradım, 1 norm açık görünüyor, ben tef liyim , il içinde görünüyor,
biz de bilişim tekn alanı yok dedi, başka bölüm alanlar var,
seçmeli ders seçiyoruz, şu anda 1 kişi var dedi, gelirseniz 2 kişi olursunuz dendi,
böteci arkadaş var galiba şu an okulda, kararnamesi geldi dedi, geçen haftaki alan seçimi sonucu,
hala okulda 1 açık görünüyor.
Böylede bir durum var, anlamadım.
Bilişim alanı olmadığı için seçtikleri dersten dolayıdır hocam. Bilişim alanı olmayan okula gitmek çok mantıklı değil bence

Bilişim alanı olmadığı için seçtikleri dersten dolayıdır hocam. Bilişim alanı olmayan okula gitmek çok mantıklı değil bence
slm, sistemde görünmesi yanıltıcı, hani bilişim bölümü varmış gibi, düşündüyor, zaten şu an görünen bt btö bu ayrım için yapılmış gibi.Açılan ekranlarda bende sadece meslek okulları görünüyor, ortaokul veya lise bende hiç görünmüyor.

BBNET
Geri