Özel eğitim öğrencileri dersine girme

Kodla Büyü
okulumuz ortaokul ve ortaokul bünyesinde evet. Yönetmelikte bizim dersin adı geçmiyor hocam. Özel eğitim öğretmenide eminim dedi olmuyor malesef. Yoksa idarede girmemi ve norma dahil etmeyi istiyordu ama yönetmeliğe uygun değil
meslek derleri derken neyi kastediyor? bizimki meslek dersi içersinde olmuyor mu ?ilçe milli eğitim müdürü norm fazlası olup maaş karlılığını tamamlamayanları 15 saate tamamlanması konusunda talimat vermiş okul müdürü de buna istinaden ders olmadığı için özel eğitime 4 saat derse girmem gerektiğini söyledi sesimi çıkarmadım norma sayılıp sayılmadığını da sormadım kafam karıştı şimdi siz böyle deyince ne yapmam gerekir?

ocam bu madde Birden fazla yetersizliği olan bireylerin eğitimi başlığı altında.
İlköğretim programı uygulayan özel eğitim sınıfları başlığı altında da
Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizmi olan öğrenciler için açılan sınıflarda birinci sınıftandördüncü sınıfa kadar ve beşinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar dersler özel eğitim öğretmeni tarafından okutulur. İlkokuldaaçılan sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi, ortaokulda açılan sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik vebeden eğitimi alanlarına ilişkin dersler ile meslek dersleri ilgili alan öğretmenleri tarafından okutulur. Alan öğretmenitarafından okutulan derslere özel eğitim öğretmeni de ders işlenişine destek vermek üzere katılır.

sizin paylaştığınız bu maddeye göre bizim dersimiz meslek dersleri ne girmiyor mu ? şimdi norma katkısı olmayacaksa maaş karşılığını doldurmam için verdikleri bu 4 saat özel eğitim bty dersini reddetme hakkım var mı?
meslek dersleri tabiri bizim dersi kapsamıyor diye biliyorum öyle denildi.O daha çok mesleki okullar için ordaki dersleri kapsıyormuş

bana da bu dönem 4 saat ders verdiler hafif zihinsel. okulumuz normal okul iki tane özel eğitim sınıfı var. sınıflarda çeşitli sınıf seviyesinde öğrenciler var. hangi etkinlikleri ya da uygulamaları kullanıyorsunuz? birde plan olarak kullandığınız güncel bir plan var mı?
ben genelde aşağıdaki linkleri kullanıyorum

bana da bu dönem 4 saat ders verdiler hafif zihinsel. okulumuz normal okul iki tane özel eğitim sınıfı var. sınıflarda çeşitli sınıf seviyesinde öğrenciler var. hangi etkinlikleri ya da uygulamaları kullanıyorsunuz? birde plan olarak kullandığınız güncel bir plan var mı?
ben genelde aşağıdaki linkleri kullanıyorum

hocam kaç saat dersiniz vardı sizde mi maaş karşılığını tamamlamak için giriyorsunuz?

meslek dersleri tabiri bizim dersi kapsamıyor diye biliyorum öyle denildi.O daha çok mesleki okullar için ordaki dersleri kapsıyormuş
hocam mesleki okullar derken yönetmelik maddesinde ortaokulda açılan sınıflardan bahsediyor mesleki ortaokul diye birşey mi var açılacağı söylenmişti ama bu yönetmelik çok daha önce hazırlanmıştır heralde

8 saat normal dersim var hocam 4 saatte özel eğitim
Hocam forumda daha önce paylaşılmış bu konuda görüş yazısı var bu görüş yazısına göre bizim girmemiz yönetmelik maddesine aykırı ben norm fazlasıyım benim 12 saat dersim var o yüzden 15 saate tamamlamaya çalışıyorlar yarın bu görüş yazısını göstererek bu derse girmemin uygun olmayacağını belirteceğim

Ekli dosyalar

• Bursa Valiliğine Görüş Yazısı (1).webp
    Bursa Valiliğine Görüş Yazısı (1).webp
    57.2 KB · Görüntüleme: 27
meslek lisesinde görev yapıyorum. bizde 2 hafif düzeyde otizm (tabi yersen veli isteğiyle hafif otizm raporu alınmış belli oluyıor) 1 de hafif zihinsel sınıfı var ve ne hikmetse bunlar bilişim alanı öğrencisi (burada da yanlışlık var) derse girerken 2 özel eğitim öğretmeni 1 de alan öğretmeni olarak derse giriyoruz

Hocam forumda daha önce paylaşılmış bu konuda görüş yazısı var bu görüş yazısına göre bizim girmemiz yönetmelik maddesine aykırı ben norm fazlasıyım benim 12 saat dersim var o yüzden 15 saate tamamlamaya çalışıyorlar yarın bu görüş yazısını göstererek bu derse girmemin uygun olmayacağını belirteceğim
maaş karşılığını doldurmak adına değil hocam bu derse de gireceksin dediler bende çok sorgulamadım açıkcası ama sizin gönderdiğiniz yazıya istinaden konuyla ilgili tekrar idareyle görüşeceğim

ilksms
Geri