ÖNEMLİ ! Teknik Lise Diplomasına Derece Verilir mi ?

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben normal teknik lise mezunuyum. Diplomamda hazırlık neyin yazmıyor direk 4 yıl yazıyor.( Bazılarında hazırlık + 3 yıl yazıyor çünkü ) Geçenlerde bir yazıda teknik liselere derece verilir diye okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Aranızda hiç bu durumdan derece alan oldu mu merak ettim. Bazıları hazırlık okuyunca alınır diyor, bazıları da 4 yıl okunduğu için alınır diyor. Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

ben aldım, dilekçe örneği internette vardı . alma sebebimiz lisenin 3 yıl olduğu zamanlarda 4 yıl eğitim almak ve teknik liseye geçiş öncesi geçirilen 1 yılın hazırlık sayılması ...gibi birşey

patari' Alıntı:
ben aldım, dilekçe örneği internette vardı . alma sebebimiz lisenin 3 yıl olduğu zamanlarda 4 yıl eğitim almak ve teknik liseye geçiş öncesi geçirilen 1 yılın hazırlık sayılması ...gibi birşey

İşte bizim diplomada hazırlık yazmıyor. Ben 1 sene elektrik okudum daha sonra teknik liseye geçmiştik. Acaba dedim hazırlık yazmıyor diye derece alamıyor muyuz. O zaman gidip bi denemek lazım :)

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
patari' Alıntı:

İşte bizim diplomada hazırlık yazmıyor. Ben 1 sene elektrik okudum daha sonra teknik liseye geçmiştik. Acaba dedim hazırlık yazmıyor diye derece alamıyor muyuz. O zaman gidip bi denemek lazım :)
aynı durum bende de vardı elektrik ten teknik liseye hatta öyle bir dönem di ki bir baktık bilgisayarcı olmuşuz hey gidi günler :mrgreen:

Derece verilmez, kademe verilir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda "Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir." diye bir madde var, bunu belirten bir dilekçeyle okulunuza başvuracaksınız.

;Doğru derece değli kademe olacaktı! ama biz hocamla birbirimizi anlamışız dikkat etmesekde :mrgreen:

patari' Alıntı:
;Doğru derece değli kademe olacaktı! ama biz hocamla birbirimizi anlamışız dikkat etmesekde :mrgreen:

Hocam sen eski günleri hatırlattın bak bana.Elektrikten tekniğe geçiş dönemi acayip bir dönemdi :mrgreen:
Derece kademe durumu da karıştı tabi :mrgreen:

lisede hazırlık okursanız veriyorlar benim gibi üniversitede okursanız vermiyorlar..

Kademenizi alırsınz hocam...

Orta öğretimimi tamamlamış olduğum .............Teknik Lisesi’nde 1 yıl hazırlık sınıfı okumuş olduğum için 657 sayılı DMK’ nın 36. Maddesi A bendi 6. Fıkrasına göre bir kademe uygulanmasının verilmesini istiyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

EK: Diploma Fotokopisi

hocam bende 1 kademe aldım. Teknik lise mezunuyum. hazırlık okumadım... okula dilekçe ile başvuruyorsunuz

bende teknik liseliyim, bir ara Anadolu teknik mezunlarına veriliyor diye başvurmamıştım. okula açılınca hemen başvurayım. bu arada diplomamızı bulamazsak ne yapacağız?

.
< Hepinize teşekkür ediyorum. O zaman 1 kadememiz hayırlı olsun :) >
Bende hep üzülürdüm 1 sene elektrik okudum diye, var demek ki bir hayır :)

BENDE ALDIM BİZİM ZAMANIMIZDA LİSE 3 YIL OLDUĞU İÇİN BİZİM BİR SENE HAZIRLIK GİBİ DEĞERLENDİRİLİYOR DİPLOMADA YAZMASINA GEREK YOK...ADAYLIK KALKTIKTAN SONRA DİLEKÇE VE LİSE DİPLOMA FOTOKOPİSİNİ(ASLIDA YANINDA OLSUN) İDAREYE VER VE BİR KADEME AL DERİM... :++: ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

BaRaNaY' Alıntı:
Kademenizi alırsınz hocam...

Orta öğretimimi tamamlamış olduğum .............Teknik Lisesi’nde 1 yıl hazırlık sınıfı okumuş olduğum için 657 sayılı DMK’ nın 36. Maddesi A bendi 6. Fıkrasına göre bir kademe uygulanmasının verilmesini istiyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

EK: Diploma Fotokopisi

bahsettiğiniz kanunu buldum..

b) Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir.

ne kadar adaletsiz bir kanun düzenlemesi..
neden sadece ortaokul ve liselerdeki fazla okumaya veriyorlar.
fazladan okuyan herkese ver bunu isterse üniversitede okusun.

fatih22222' Alıntı:
BENDE ALDIM BİZİM ZAMANIMIZDA LİSE 3 YIL OLDUĞU İÇİN BİZİM BİR SENE HAZIRLIK GİBİ DEĞERLENDİRİLİYOR DİPLOMADA YAZMASINA GEREK YOK...ADAYLIK KALKTIKTAN SONRA DİLEKÇE VE LİSE DİPLOMA FOTOKOPİSİNİ(ASLIDA YANINDA OLSUN) İDAREYE VER VE BİR KADEME AL DERİM... :++: ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Sağolasın hocam. Adaylık kalkmadı tabi henüz. Bitince müracaatımızı yapıcaz :)

fatih22222' Alıntı:

Arkadaşlar aynı durum bende de var ancak benim diplomam elimde değil. Diplomamı üniversiteye katıt yaptırırlken vermiştim. Nasıl yapıcam şimdi :(:( böyle bir durumu da ilk kez duyuyorum malesef :(

evet verielir hocam .ben daha mayıs ayında aldım derceyi. dilekçe ile okul yönetimine ulaştır. gerisi kolay... derecen hemne veriliyo.

bilisimci_tugrul' Alıntı:
fatih22222' Alıntı:

Arkadaşlar aynı durum bende de var ancak benim diplomam elimde değil. Diplomamı üniversiteye katıt yaptırırlken vermiştim. Nasıl yapıcam şimdi :(:( böyle bir durumu da ilk kez duyuyorum malesef :(

hocam sizinde okulunuzdan yani liseden 4 yıl okuduğunuza dair belge alınız.

bilisimci_tugrul' Alıntı:
fatih22222' Alıntı:

hocam okuduğun üniversiteye kimliğini alıp gidiyorsun, dosyalarının içinde lise diploman var. Fotokpisini çektiriyosun, bölüm sekreterliğine gidip aslı gibidir mührünü vurduktan sonra diplomanı veriyorlar..

BBNET
Geri