Öğretmenliğe esas hizmet süresi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan antiak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

antiak

Aktif Üye
Slm 28 Ağustos 2008 yılında öğretmenliğe başladım. 2009-2010 yılında asker öğretmenlik yaptım.

Mebbis bilgilerimde ise resimde de görüldüğü gibi emeklilik hizmet süresi ile öğretmenlik hizmet süresi neredeyse 1 yıl farklı görünüyor. Bu normal mi yoksa sadece acemilik döneminde olduğum 18 günün düşüp öğretmenliğe esas hizmet süresine asker öğretmenlik sürem eklenmeli mi?

Ekli dosyalar

• mebbis.png
    mebbis.png
    6.7 KB · Görüntüleme: 788
Sayın hocam benzer bir durumda idim. Asker öğretmenliğin acemilik ve okulda geçen dönemi mebbiste farklı olarak giriliyor. Bende de ikisi emekli keseneği ödenmemiş olarak kayıtlı idi ve 1 yıl fark mevcuttu. Acemilikte geçen bölüm için aynı kaldı. Asker öğretmen olarak geçen süreyi emekli keseneği ödenmiş olarak seçince olay düzeldi. Fark yaklaşık 1 aya indi. O zaman farklı bir arkadaş ile kıyaslayıp bulmuştuk sorunu.

Hocam bende o bölümde dediğiniz gibiydi dilekçe yazdım emeklilik hizmet süresi düzeldi asker öğretmenlik dönemi emekli keseneğinide düzelttiler fakat öğretmenliğe esas hizmet süresine asker öğretmen olduğum dönemi eklemediler. Onu da eklemeleri gerekmez mi?

Asker öğretmenlik öğretmenliğe esas süreden sayılır hocam, eklemeleri gerekir. Ancak nasıl bir işlem yapılmalı bilgim yok.

Tamam bundan emin olmak için konuyu açmıştım ilçeye yazdığım dilekçede terhis belgesi göreve başlama yazısı var zaten arayayım onu da düzeltsinler madem

antiak' Alıntı:
Slm 28 Ağustos 2008 yılında öğretmenliğe başladım. 2009-2010 yılında asker öğretmenlik yaptım.

Mebbis bilgilerimde ise resimde de görüldüğü gibi emeklilik hizmet süresi ile öğretmenlik hizmet süresi neredeyse 1 yıl farklı görünüyor. Bu normal mi yoksa sadece acemilik döneminde olduğum 18 günün düşüp öğretmenliğe esas hizmet süresine asker öğretmenlik sürem eklenmeli mi?

BU fark sanırsam sözleşmeli çalıştığınız süreden kaynaklanmaktadır.

YusufULUCANLAR' Alıntı:
antiak' Alıntı:

BU fark sanırsam sözleşmeli çalıştığınız süreden kaynaklanmaktadır.
Hocam sözleşmeli hiç çalışmadım. Başlığı açtıktan sonra 2 kez milli eğitimi aradım sonunda düzelttiler gibi.

Benim durumu da detaylı 1 şekilde anlatayım çünkü özlük bölümü sizlerinde bilgilerinizi yanlış girmiş olabilir hatta bazı şeyleri farklı bile yorumlayabiliyorlar.

27 Ağustos 2008de öğretmenliğe başladım. 31/07/2009 da asker öğretmenlik için ücretsiz izne ayrıldım acemi eğitimi bitti sonra 07/09/2009 da asker öğretmenlik yapmak için Mardine gittim. 1 Ağustos 2010 da terhis belgemi aldım ve 3 Ağustos 2010 da kadromun bulunduğu okulda tekrar göreve başlatma yazısıyla başladım. Benim hesabıma göre 7 yıl 3 ay 9 gün fiili öğretmenlik yaptım ve yine benim hesabıma göre askerde acemilik eğitimi dışında ve asker öğretmenliğe fiili olarak başlama yazısı arasındaki süre dışında kalan sürelerde emekli keseneğim ödendi.

Mebbis bilgilerimde ise Yedek Subay asker öğretmen ifadesi yoktu önce onu düzelttirdim. Sonra emeklilik hizmet süresini düzelttirdim. Sonra Asker öğretmenlik yaptığım süredeki emekli keseneği ödenmemiştir yazıyordu onu düzelttirdim (10 ay 24 gün), bugünde aradım ve öğretmenliğe esas hizmet süremi düzelttirdim. Umarım karışık anlatmamışımdır. :)

antiak' Alıntı:
Benim durumu da detaylı 1 şekilde anlatayım çünkü özlük bölümü sizlerinde bilgilerinizi yanlış girmiş olabilir hatta bazı şeyleri farklı bile yorumlayabiliyorlar.

27 Ağustos 2008de öğretmenliğe başladım. 31/07/2009 da asker öğretmenlik için ücretsiz izne ayrıldım acemi eğitimi bitti sonra 07/09/2009 da asker öğretmenlik yapmak için Mardine gittim. 1 Ağustos 2010 da terhis belgemi aldım ve 3 Ağustos 2010 da kadromun bulunduğu okulda tekrar göreve başlatma yazısıyla başladım. Benim hesabıma göre 7 yıl 3 ay 9 gün fiili öğretmenlik yaptım ve yine benim hesabıma göre askerde acemilik eğitimi dışında ve asker öğretmenliğe fiili olarak başlama yazısı arasındaki süre dışında kalan sürelerde emekli keseneğim ödendi.

Mebbis bilgilerimde ise Yedek Subay asker öğretmen ifadesi yoktu önce onu düzelttirdim. Sonra emeklilik hizmet süresini düzelttirdim. Sonra Asker öğretmenlik yaptığım süredeki emekli keseneği ödenmemiştir yazıyordu onu düzelttirdim (10 ay 24 gün), bugünde aradım ve öğretmenliğe esas hizmet süremi düzelttirdim. Umarım karışık anlatmamışımdır. :)

Hocam mebbis görev sürelerinin son halini paylaşabilir misiniz...
Yani düzeltilmiş halini...

Hocam ilk paylaştığım resime göre öğretmenliğe esas hizmet süresi yazan yer 7 yıl 3 ay 9 gün oldu.

pasific' Alıntı:
antiak' Alıntı:
Hocam ilk paylaştığım resime göre öğretmenliğe esas hizmet süresi yazan yer 7 yıl 3 ay 9 gün oldu.
nasıl düzelttirdiniz?
Önce il milli eğitim özlük bölümünü aradım sonra ilçeyi dilekçe istediler. Bende uygun bir dille dilekçemi yazdım. Terhis belgesini ve o dönem göreve başlama, ücretsiz izne ayrılma vb. belgeleri ekledim sırayla düzelttiler. Şimdi birde hizmet birleştirme için dilekçe yazacağım ta 2003 yılında sigortalı bir işte çalışmıştım, yarım dönemde vekil öğretmen olarak çalışmıştım. Olmuşken hepsi olsun :)

antiak' Alıntı:
pasific' Alıntı:
antiak' Alıntı:
nasıl düzelttirdiniz?
Önce il milli eğitim özlük bölümünü aradım sonra ilçeyi dilekçe istediler. Bende uygun bir dille dilekçemi yazdım. Terhis belgesini ve o dönem göreve başlama, ücretsiz izne ayrılma vb. belgeleri ekledim sırayla düzelttiler. Şimdi birde hizmet birleştirme için dilekçe yazacağım ta 2003 yılında sigortalı bir işte çalışmıştım, yarım dönemde vekil öğretmen olarak çalışmıştım. Olmuşken hepsi olsun :)

Hocam emekliliğe doğru gidiyor bu iş :D

selcuklu' Alıntı:
antiak' Alıntı:
pasific' Alıntı:
antiak' Alıntı:
nasıl düzelttirdiniz?

Hocam emekliliğe doğru gidiyor bu iş :D
Hocam anca mezarda emekli oluruz gibi :mrgreen: Yalnız bu işler ilerde sıkıntı yaratabiliyor o yüzden ne var ne yoksa doğru olsun diye uğraşıyorum. Babamın emekliliği sırasında bazı sıkıntılar yaşamıştık :)

BBNET
Geri