Öğretmenlerin idari görev alması ile ilgili

Kodla Büyü

havin.de

Aktif Üye
Öncelikle bulunduğum ilde foratörlük görevlendirilmesi yapılmadığını, formatör olmadığımı, okulda 11 saat girişimcilik, yönetim vb. gibi seçmeli derslere girdiğimi söyleyeyim. Ancak bunu maaş karşılığına kadar arttıracaklarını söylediler. Neyse..
Bugün beni okul müdürü aradı. Milli eğitim müdürlüğünden onu aramışlar. Akıllı tahtalara 40-50 gb lık bir yazılımın yüklenmesi gerektiğini bunu yapabilecek biri olup olmadığını sormuşlar. Müdürde benim yapabileceğimi söylemiş. Ancak görevlendirme şeklinde değil, hayrına gibi birşey anlayacağınız. Bende sorumluluk almak istemediğimi söyledim. Müdür acayip bozuldu, burnundan soluyordu.Yapmayı bilmiyorsanız, yapmicaksanız bende başka arkadaşı görevlendiririm, söylediklerinizi de aynen mem e iletirim dedi. Bende nasıl isterseniz dedim, ne diyim :)
Yani ilk defa okulda huzurum var derken bu sene meb yine hayatımı mahvetmeyi başardı, neyse.
Müdürün başka kimseyi bulamayacağını biliyorum. Bana yapmak zorundasınız derse beni mecbur etmeye kalkarsa ne yapmalıyım. İş oraya gelirse yani. Öğretmenler bu tip işleri yapmak zorundalar mı acaba? Nelere tamam nelere hayır diyebilirler?
Bilgi veren olursa çok sevinirim. Teşekkürler..

Formatör olmasak da bu sorunlar hep bizi bulacak. Rehber öğretmen boştur, ama kimse ondan angarya iş istemez. Ama bir formatör sürekli mobildir, hareket halinde, iş yapıyordur, bilgisayar başında iş yapıyordur, ama ondan bir sürü angarya iş istenir. Diğer bir branş veya sınıf öğretmeninin de ders işi olduğu halde bilgisayar öğretmenlerinden istenenden az olsa da angarya iş istenir.

Öğretmene eğitim-öğretim dışında bir iş verilemez. Teknik bir iştir, bu işin teknisyeni bakar, ellerinde varsa görevlendirirler, ellerinde yoksa dışarıdan hizmet satın alırlar. Öğretmene ders görevi verilir, isteği dışında eğitim, öğretim dışında bir görevlendirilme yapılmaz. Ha yapmıyor muyuz? Yapıyoruz, okulumuz için çoğu zaman fedakarlıkta bulunuyoruz. Ama su-i istimal ediliyor. Koca kaymakam, meslektaşımız ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürümüz de yapıyor. Fedakarlığa zorunlu tutuyor, yapmazsak huzurumuzu kaçırıyor.

Ama yapılmıyor mu? Yapılıyor. Çoğu zaman kuzu kuzu yapmak zorunda kalabiliyoruz. Yapmazsak huzur da kalmıyor.

Bilgisayar öğretmenlerini acı kaderi, bilgisayar herşey ile ilgili.

ilk 3 yıl vestel yüklemek zorunda hocam, garanti tahütnamesnde var,onlar gelicek yüklicek :tr: :tr: :tr:

ayrıca içinde recovry de var...40 gb lık flasaha gerek yok yanee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

o büyük ihtimal akıllı tahtalara yüklenecek ders içerikleridir. sistem yükleme veya recovery değildir

havin.de' Alıntı:
Öncelikle bulunduğum ilde foratörlük görevlendirilmesi yapılmadığını, formatör olmadığımı, okulda 11 saat girişimcilik, yönetim vb. gibi seçmeli derslere girdiğimi söyleyeyim. Ancak bunu maaş karşılığına kadar arttıracaklarını söylediler. Neyse..
Bugün beni okul müdürü aradı. Milli eğitim müdürlüğünden onu aramışlar. Akıllı tahtalara 40-50 gb lık bir yazılımın yüklenmesi gerektiğini bunu yapabilecek biri olup olmadığını sormuşlar. Müdürde benim yapabileceğimi söylemiş. Ancak görevlendirme şeklinde değil, hayrına gibi birşey anlayacağınız. Bende sorumluluk almak istemediğimi söyledim. Müdür acayip bozuldu, burnundan soluyordu.Yapmayı bilmiyorsanız, yapmicaksanız bende başka arkadaşı görevlendiririm, söylediklerinizi de aynen mem e iletirim dedi. Bende nasıl isterseniz dedim, ne diyim :)
Yani ilk defa okulda huzurum var derken bu sene meb yine hayatımı mahvetmeyi başardı, neyse.
Müdürün başka kimseyi bulamayacağını biliyorum. Bana yapmak zorundasınız derse beni mecbur etmeye kalkarsa ne yapmalıyım. İş oraya gelirse yani. Öğretmenler bu tip işleri yapmak zorundalar mı acaba? Nelere tamam nelere hayır diyebilirler?
Memuriyet yapma sebebiniz öğretmenlik yapmak, bu nedenle eğitim-öğretim dışında görev zorla verilemez. İşi uzatırlarsa sendikanızdan yardım isteyin.

havin.de' Alıntı:

:verymad: hocam size çok kızgınım.. neden yönetmelikleri okuyup da öğrenmiyorsunuz. neden hakkınızı yediriyorsunuz.. aslında kızğınlığım çarpık sisteme ve bu sistemin çarklarına ve çarklar arasında ezilen kişilere, bu kişilerin çarkları durdurmaya yönelik sert olmaları gerekirken yumuşak davranarak ezilmelerine.. doğru dürüst insanların eziliyorken lastik gibi, yağ gibi karaktersiz, su gibi her kaba uyan kişiliksiz insanlara kızgınım.. öfkemide sizden çıkarıyorum belkide haksız yere.. aşağıdakiler ilk etapta aklıma gelenler.. umarım maddelerden biri işinize yarar..

1. hocam.. sorduğunuz şeyden daha önemlisi bence... Ek ders yönetmeliğine göre alanınız dışındaki girişimcilik, yönetim gibi dersleri vermek zorunda değilsiniz ve buna rağmen veriyorsunuz.. Neden?

2.hocam size yazılı görev verilmeden hiç bir iş yapmak zorunda değilsiniz. Siz memursunuz, kimsenin uşağı değilsiniz. Evet görev verilebili ama kuralına uygun yazılı olarak vermedikleri sürece hiç bir iş yapmamalısınız. Hatta işin angarya olduğunu düşünüyorsanız bu işleri yapmak için eğitim almadığınızı konu ile ilgili bilginiz olmadığını söylersiniz. dilekçenizin ekinede transkriptinizi eklersiniz.

3.hocam.. 1. ve 2. maddede dediklerimi yaparsanız çok yoğun baskı altında kalabilirsiniz ve sonucunda da devleti, vatanı, hatta hayatınızı, kendinizi, yaşantınızı, ailenizi, sokatakileri, hayvanları, bitkileri yani tüm dünyayı, bütün evreni sevmez, hayatın kendisini yaşamaktan nefret eder, büyük bir bunalıma, depresyona dahi girebilirsiniz.. Bunun sonucunda oluşacak daha kötü durumları burada yazmayacağım umarım hiç biri olmaz.. Ve hatta; bu sıkıntılı halinizle foruma yazdığınız sinirli ifadelerinizden dolayı bu forumdan uzaklaştırılabilirsiniz.. Ben 3-5 defa uzaklaştırılmıştım aslında ama bu forum bağımlılık yapıyor, ya da ben yazmayı çok seviyorum.. Kendimi kitaplara şiirlere mi vursam ki.. Allah nasıl oldu da benim gibi sert bir adama yumuşak bir kalp verdi, nasıl böylesi tezatlardan mükemmel bir uyum çıkarttı.. Nasıl gündüzle geceyi peş peşe, erkekle kadını yan yana koydu.. Neyse..

4.hocam "Burası Türkiye" (artık bir deyim haline geldi, bu deyim ülkemizin utancıdır..) ençok yağcı memurlar.. Ağzı laf yapan memurlar.. Kendini öven ve kendi reklamı yapan memurlar idarecilerin gözünde yükselir ve hiçbir sorunla karşılaşmazlar..

yukarıdaki maddelerden hangisi işinize geliyorsa seçin birini..

tayinci42 hocam, yazılı verildi diye egitim- öğretim dışındaki gorevleri yapmak zorunda miyiz? Ornegin bana gecen sene Tefbis işlemleri ni yazı ile verdiler, önce çok bozuldum ama hiç belli etmedim ve Tefbis ile ilgili parmağımı bile oynatmadım. Hiç bi halt edemediler, sormadılar bile niçin yapmadın diye.

BBNET
Geri