Öğretmenlerin Foto boyutları nekkadar olmalı.

Kodla Büyü

MEMEK

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar idarecilerin boyutu en az 432X270 olacağını biliyorum da öğretmenlerin kaç olmalı.Ben 90X120 yapıyorum kabul etmyor.
Ayrıca bir sorum daha olacak.Benim kadru bölümün teşkilat biçimde ve kadrumuzun altına alt menü koymak için yanında buton yok ne yapabilirim.

Re: Öğretmenlerin boyutu ne kkadar olmalı.

Hocam öyle bir başlık yazmışsınız ki: "Öğretmenlerin boyutu ne kkadar olmalı." :lol:

Ben de merak edip bakmıştım, boyutumuz ne kadar olmalıymış. :puhaha:

Ayrıca metin içeriğinde de aynı ifade var: "Arkadaşlar idarecilerin boyutu en az ......." :puhaha:

Başlığı ve içeriği güncelleyiniz hocam.

Konu başlığına göre cevap verilecekse 90-60-90 - 55kg - 1,75m (bayan) - 120-70-80 -85kg -1,85m ( erkek) ideal olur diye düşünüyorum. İdarecilerin boyutunun ( 432x270) neden bu kadar büyük olduğuna gelince masa başında oturmaktan olabilir. Şimdi bana kızdığını farkediyorum ve cevabım, 135x120 iyi olur :)

Benimde aklıma ilk gelen bu oldu. :lol:

:puhaha: :puhaha: Arkadaşlar Allah sizleri sevsin.Hiç güleceğim yoktu bu web sitesi için.
Alacele oldu ve siteye girmekte zorluk çekiyordum girmişken bitireyim ama boyutlarda sürekli hata veriyorlardı.
:puhaha:

Resmin güzel görünmesini istiyorsun (diğer boyutları da ekleyebiliryorsun ama web sayfasındaki önizleme iyi durmuyor) 3:2 oranını kullan. Vesikalık olarak kullanılan resimler yanda beyaz olacak şekilde resim işleme programında düzenleyebilirsin ama en doğrusu yeniden resim çekmek. ( landscape portrait değil -Türkçelerini bilen bana da söyesin. )

rutubator' Alıntı:
Konu başlığına göre cevap verilecekse 90-60-90 - 55kg - 1,75m (bayan) - 120-70-80 -85kg -1,85m ( erkek) ideal olur diye düşünüyorum. İdarecilerin boyutunun ( 432x270) neden bu kadar büyük olduğuna gelince masa başında oturmaktan olabilir. Şimdi bana kızdığını farkediyorum ve cevabım, 135x120 iyi olur :)

:D :D

e-okulda öğrenciler için 105x120 kullanıldığını ve ileride bu orantı ile uyumlu web site fotoğraf standardı gelebileceğini düşünürsek;

105/120=0,875 oranında yapmak daha mantıklı olacaktır.
140x160 boyutu en uygun 0,875 oranlı boyut gibi görünüyor.
Eğer daha büyük olsun istiyorsanız 175x200 veya 280x320 de olabilir.

Hem öğrenci hem de öğretmen fotolarını 280x320 boyutunda saklayıp, daha sonra istenen boyuta irfanView gibi programlarla otomatik boyutlandırma yapmanız,
küçük boyuttaki fotoları büyütme sırasında oluşan bozulmaların da önüne geçecektir.

BBNET
Geri