Öğretmenlere 800 TL artış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xtasy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
s_kajmeran' Alıntı:
Umarım TV'lere kadar düşmez bu yalan, sonra dedeme almadığımı anlatmak zorunda kalıyorum... Sene başından beri sanırım 2000 Tl zam aldık... Çok şükür...

aynen hocam allah vere dusmeye tv lere ev kırası bıle zamlanır sız bukadar zam aldınız der ev sahıbı :)=

Böyle yalan haberlerle gündem oluşturmak beni de geriyor ama insan sinirini, stresini paylaşmak istiyor ki paylaştıkça azalsın..

Alın işte günün bombası burda: http://memurlar.biz/haber/ogretmenlere- ... 81359.html

ama milleti germemek için başlık açmak istemiyorum.

Kod:
Öğretmenlere ŞOK Üstüne ŞOK
Kamuoyuna yansımasa da ülkemizde “Eğitim Fakülteleri Dekanları Konseyi” adı altında bir grup oluşturulmuştur. Adındanda anlaşıldığı üzere bu grup ülkemizdeki üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin dekanlarının oluşturduğu bir gruptur. EFDEK’in aldığı kararlar tavsiye niteliğinde olmakla beraber Milli Eğitim Bakanı’nın da katılımı ve kararların bazılarına verdiği destekle eğitim sistemimiz ve eğitim geleceğimiz açısından çok önemlidir. Bu kararları ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak gerekirse:

1) Eğitim Fakültesi öğrencilerinin staj için gittikleri okullardaki öğretmenlere okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması dersleri için ödenen ek dersler kaldırılacak, öğretmenler bu öğrencilerin danışmanı olacak ve bu öğrencilerin başarısı öğretmenlerin yükselmesinde değerlendirmeye alınacaktır.
            Yorum: Karar öğretmenlerin tamamen aleyhinedir.2002 yılında bir polisin yaklaşık olarak 2 kat maaşını alan öğretmenler bugün 1530 TL gibi komik rakamlara mahkûm edilmiş bir polisten 1500 TL az maaş alır hale getirilmiştir. Bu kararla öğretmenlerin cebine girecek 7 TL yede göz dikildiği görülmektedir. Öğretmen zammını alamayan sendikalar, vermek istemeyen yetkililer bir gecede subaylara zam yapabilmektedir, kamuoyu yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen öğretmenlerin meslek gücünü kullanmamalarını yadırgamaktadır. Öğretmenlerimizin yükselmesi diye bir durumun söz konusu olmadığını(siyasi destekler hariç) 3 yaşındaki çocuklar bile bilmektedir ve kanunda yer almasına rağmen Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavını dahi gerçekleştiremeyen bir Milli Eğitim Bakanlığı varken öneri çok komiktir.

2) Öğretmenlerin iki aylık yaz tatili kaldırılacaktır. Bu sürede öğretmenler Eğitim Fakültelerinde eğitime alınacak ve sınava tabi tutulacaktır. Eğitim Fakültesi bulunmayan illerde ise uzaktan eğitim ile online olarak eğitim verilecektir. Yapılan sınavların sonuçları kariyer yükselmesinde değerlendirilecektir. Kariyer basamağı üçten beşe çıkarılacaktır.
             Yorum: Karar öğretmenleri küçük düşürmektedir. Eğitim Fakültelerinde öğretmenler eğitime alınacak ve bu eğitim sonunda sınav yapılacaktır. Bu resmen yeterlilik sınavı anlamı taşımaktadır. Türkiye’de hangi memur kesimi bu tür bir sınava tabi tutulmaktadır? Yeterli bulunmayan öğretmenin bir yıl eğitime alınacağını varsayarsak tüm köy öğretmenlerinin yetersiz(?) olacağına emin olabilirsiniz. Köye gidip çalışmaktansa Eğitim Fakültelerinde eğitim görmeyi birçok öğretmen isteyecektir. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavını 2006 yılından sonra gerçekleştir(e)meyen Milli Eğitim Bakanlığı bu utancı yeterlilik sınavıyla kapatabileceğini düşünmekteyse yanılmaktadır. Bakanlık ve sendikaların derhal Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavının gerçekleştirilmesi için çalışma yapmaları gerekmektedir.

3) Öğretmenlere 10 yılda bir il dışı rotasyonu getirilecektir.
           Yorum: 1530 TL maaşla hangi öğretmen yerinden yurdundan edilecektir? Bugün Ankara’dan Şırnak’a ya da Balıkesir’e gitmek arasında öğretmen açısından bir fark olmayacak, gitmek zorunda kalan öğretmenin ise eğitime zerre kadar faydası olmayacaktır. Bu durumda mesleğinden ayrılmak zorunda kalan binlerce öğretmen olacaktır bunların yerinede kamuoyunun gündeminde sıkça yer alan atanamayan öğretmenler atanarak kamuoyunun baskısı bir nebze azaltılmaya çalışılacaktır.
          İster imam hatip ister balıkçılık bölümü açılsın hiçbirine karşı değiliz tersine öğrencinin istediği eğitimi almasından yanayız fakat 4+4+4 sistemine karşıyız bu sistemle eğitimin özelleştirilmesinin yolu açılacaktır ki kamuoyunda özel okullara öğrenci başına 1500 TL verileceği konuşulmaktadır. Resmi okullara öğrenci başına ayda 3 TL vermeyen sistemin özel okullara 1500 TL vermesinin başka anlamı bulunmamaktadır. Ayrıca 4+4+4 yerine 5+3 şeklinde kesintili zorunlu eğitim uygulamasının daha yerinde olacağını düşünmekteyiz birçok AB üyesi devlette zorunlu eğitim süresi 8 yıldır.4+4+4 sistemi lise mezunu okuma yazma bilmeyen vatandaşlar oluşturacak, okumak isteyen başarılı öğrencilere de zarar verecektir.

4) Eğitim Fakültelerinin gece öğretimleri kapatılacaktır.
            Yorum: Atanamayan binlerce öğretmen adayı düşünüldüğünde kararın yerinde olduğu görülmektedir. Fakat özellikle Anadolu’daki üniversitelerimiz gece öğretiminden elde edilen gelirle üniversitelerin giderini karşılamaktadır. Devlet üniversitelere maddi kaynak ayırmazsa üniversiteler ilköğretim ve liselerin durumuna düşecek; kırılan camlarını değiştiremeyen, bozulan musluğunu tamir ettiremeyen kurumlara dönüşeceklerdir. Üniversitelere ödenek gönderilmemesi durumunda kamuoyu Eğitim Fakültesi Okul Aile Birliği v.b. gibi kavramlarla muhatap olacak; velilerden, esnaftan,vatandaştan para toplamak için yalvaran akademisyenler oluşacaktır. Bağış aldı diye ceza alan rektörlerde olabilir(MEB’de olduğu gibi…). Üniversite açmak değil onları geliştirmek ve yaşatmak asıl meseledir.

5) Bundan sonra Eğitim Fakülteleri haricindeki mezunlara formasyon verilmeyecek, öğretmen olarak sadece Eğitim Fakültesi mezunları atanacaktır.
           Yorum: Geç kalınmış bir karardır. Nasıl ki Tıp doktoru Tıp Fakültesinden mezun oluyorsa öğretmenlerin yetiştiği kurumda Eğitim Fakülteleridir. Hariç fakültelerden mezun olanların öğretmen yapılması eğitimdeki kaliteyi bozduğu gibi meslek birliğine de zarar vermiş öğretmenlik mesleğinin saygınlığının azalmasına sebep olmuştur.

6) Eğitim Fakültelerinin yöneticileri eğitimcilerden oluşacaktır.
            Yorum: Karar yerindedir ve Milli Eğitim Bakanlığında ki yönetici kadrosu içinde geçerli olmalıdır.

Daha önceki yazılarımızda öğretmenlik mesleğinin bitirilmeye çalışıldığını defaatle yazmıştık hafta sonu sohbetimizle anladık ki bitirmeye çalışanlar başarılı olmuş…

burda bir yazım hatasımı var yoksa 800 lira eklenmiş olarak mı öğretmen maaşını yazmışlar

Memurlar Haftalık Mesai Maaş Mesai Ücreti

Müsteşar1- 4 40 saat 6.650 1.200

Genel Müdür1-4 40 saat 5.822 1.000

Şube Müdürü1-4 40 saat 2.978 850

Hizmetli 12-1 40 saat 1.689 350

Öğretmen1-4 40 saat 2.150 600

Polis Memuru 8-1 70 saat 2.266 YOK (MESAİ HİÇ OLMADI)
( Göreve Yeni başlayan Polis )

Doktor1-4 40 saat 2.950 2.000

HemşireLİSE 11-2 40 saat 1.950 600

Profesör1-4 40 saat 4.300 1.500

Vaiz 1- 4 40 saat 2.300 500

http://www.kamudanhaber.com/kamu/emniye ... 86356.html

maaş yatıyor ogün borçları dağıtıyorum geriye ne kalıyor? önümüzdeki ayın borçlarının hesap tablosu :? bir zammımızı bile veremediler ama çok güzel lafını ediyorlar

hocam bu memur-sen in isteklerinin toplamı, geçenlerde bir haber çıkmıştı yok çocuk yardımı şu olsun, yok öğretmene günlük 5 tl yol parası verilsin, yok her mesaide olduğu öğün için yemek parası 4 tl verilsin, 314 tl ek ödeme verilsin gibi istekleri vardı. bunları toplamı 800 tl falandır muhtemelen. o yüzden böyle yazmışlardır karaktersizler, tabi verecekleri muhtemelen 3+3, zaten haber sitelerinin bi çoğuna bakılırsa öğretmen 3000 liraya yakın maaş alıyormuş muş muş falan filan....

Haberdeki oyun çok açık. Herkesin maaşı yazılırken 1-4 ündeki evli çocuklu maaşı hesaplanır. Polisin maaşı yazılırken 8-1 indeki bekar polis maaşı yazılmış. Ulan yeni başlayan bekar öğretmen 1650 lira alıyor. Onu niye yazmıyorsunuz.

Arkadaslar bir hemsire kac tl alir doner filan.artik bayan ogrt dusunmuyorum tayin zor kariyer zor bu ne yav

ben de insanım
benimde can ım vaaar. :P

bu arada nasrettin hocanın fıkrası geldi aklıma...
Günlerden bir gün Nasreddin Hoca'ya düşünde doksan dokuz altın vermişler. -Doksan dokuz altın olmaz, hiç olmazsa illa yüz olsun, diye diretirken uyanıvermiş. Birde bakmış ki, ortada ne altın var ne de altın veren.. Hemen gözlerini kapamış elini uzatmış Hoca: -Her zaman bu kadar alçak gönüllü olmam, demiş. Hadi ver bakalım, bu seferlik doksan dokuz altın olsun.
800 olmasada 750 olsun razıyım.

3-5 milyon nufuslu ingilizce konusulan okyanus kenarlarinda ulke isimleri yazin konsolosluklarindan brosur dergi isteyecegim

sesumut' Alıntı:
maaş yatıyor ogün borçları dağıtıyorum geriye ne kalıyor? önümüzdeki ayın borçlarının hesap tablosu :? bir zammımızı bile veremediler ama çok güzel lafını ediyorlar
hocam seninde borc tablosu diye bi excelin mi var yoksa?
üç yıldır değişmeyen ilerki 6-7 aya yönelik bi excelim var dost olduk. ayıptır söylemesi 15 inde mevcut ayı siliyorum cüzdenda bi kredi kartı kalıyor bide 100-200 manav parası
zaten her türlü alışverişimiz kkartı ile olduğu için sonraki ayın maaşını da tüketmiş oluyoruz. maliye bi yanlış yapıp bir ay çift maaş verse (pekçok kamu kurumunda var örn: arşiv müd bazı rütbeleri ile metooroloji gibi) düze çıkacaz :) temmuza kadar rahat yok

Yetkili sendikanın ağır abilerinden tanıdıklarım var. Onlar bile umutsuzlar, sendikada zam için görüşen amcalarımızın çok umurumuzunda olmadığını, makam mevki sahibi olduktan sonra savundukları idealleri unuttuklarını söylediler.

Yetkili sendikadan olan kişiler bile kendi sendikasından umudu kestiyse vay halimizeeee.

kily' Alıntı:
sesumut' Alıntı:
hocam seninde borc tablosu diye bi excelin mi var yoksa?
üç yıldır değişmeyen ilerki 6-7 aya yönelik bi excelim var dost olduk. ayıptır söylemesi 15 inde mevcut ayı siliyorum cüzdenda bi kredi kartı kalıyor bide 100-200 manav parası
zaten her türlü alışverişimiz kkartı ile olduğu için sonraki ayın maaşını da tüketmiş oluyoruz. maliye bi yanlış yapıp bir ay çift maaş verse (pekçok kamu kurumunda var örn: arşiv müd bazı rütbeleri ile metooroloji gibi) düze çıkacaz :) temmuza kadar rahat yok

bende de var. Exceli iyiki biliyoruz yoksa kağıt üzerinde yazacaktık :P

Heryıl, "bu yıl artık borçlar bitiyor" diyorum. SOnuç yine aynı teraaneee

100 lira bile vermezler. Ancak bunların hesaplama şekli farklı: Bakan yeni başlayan öğretmenin 2300 lira aldığından falan söz ediyordu bir ara. Ama 4 yıllık teknik öğretmen arkadaşım 1730, hizmetli arkadaş 1810 lira alıyor. Sendikalar maaş zamlarında hep %15lerle verilmezse valla kurtarmaz şeklinde masaya oturup %2'yi zor alıyorlar. bu durumda 100 lirayı zor alacağız gibi görünüyor ancak yine öğretmenler olarak aldığımız zam ve parayla gündeme geleceğiz. Acaba bu duruma gelmemizde sürekli para için eylem sendikaların da payı var mı? Eğitim sisteminin iyileştirilmesi için proje ürettiler mi? Yoksa torpil, tayin vb işlerle mi uğraştılar...

yorumlara bakıyorumda bi çoğumuz işin ciddiyetinin farkında olmadan şu habere "öldüm gülmekten " :puhaha: tarzı cevaplar vermiş.kusura bakmayın sayın meslektaşlarımda herkesi biraz ciddiyete davet ediyorum.özellikle bu site gibi bir çok haber sitesi sürekli tıklanıp reklam parası kazanmak uğruna son zamanlarda öğretmenlere uydurma zam haberleri yayınlamaya başladı.bu siteleri okuyanlarda,öğretmenler ne kadar çok zam alıyor intibası uyanıyor.sonra birileri çıkıp öğretmenler çalışmıyor ii maaş alıyor die demeç verebilme gücünü kendinde bulabiliyor.artık bu tarz haber sitelerine tepki mailleri atmamız gerektiğini düşünüyorum.
memurlar.biz@gmail.com haber sitesinin mail adresi tepkimizi gösterelim.biz öğretmenlerle artık dalga geçmesinler.

adeministrator' Alıntı:
100 lira bile vermezler. Ancak bunların hesaplama şekli farklı: Bakan yeni başlayan öğretmenin 2300 lira aldığından falan söz ediyordu bir ara. Ama 4 yıllık teknik öğretmen arkadaşım 1730, hizmetli arkadaş 1810 lira alıyor. Sendikalar maaş zamlarında hep %15lerle verilmezse valla kurtarmaz şeklinde masaya oturup %2'yi zor alıyorlar. bu durumda 100 lirayı zor alacağız gibi görünüyor ancak yine öğretmenler olarak aldığımız zam ve parayla gündeme geleceğiz. Acaba bu duruma gelmemizde sürekli para için eylem sendikaların da payı var mı? Eğitim sisteminin iyileştirilmesi için proje ürettiler mi? Yoksa torpil, tayin vb işlerle mi uğraştılar...

hocam hesap şöyle yenı atandın evlısın 3 cocugun var eşin çalışmıyor o zmn alıyorsun o parayı (adam hafta tatıllerınıde gunden saymıyor)

800 tane demir tl lerden düşsün başlarına. Vay arkadaş ev sahibim de gerçek sanıyorya bu haberleri... Kendisine ne diyeceğimi şaşırdım...

Ya üfürmenin de bir adabı var. 800 lira demek %50 zam demek. Yani olacak iş mi? :o

bu gün maliye bakanının bi açıklaması vardı, eğer memurlara çok zam yapılırsa bunun bedelini halk ödeyecekmiş, ne kadar da basit bir şekilde kamuoyunun bu konudaki fikrini değiştirmeye çalışıyorlar, zaten herkes yok öğretmenler çalışmıyor yok çok para alıyorlar, yatıyorlar gibi düşünüyor, asgari ücretle çalışan vasıfsız işçi kendi maaşıyla benimkini kıyaslamaya kalkıyor, tamam onlar da az alıyor, daha fazlasını hakediyorlar ancak ben bu konuma gelmek için eğitime yatırım yaptım ve çok çalıştım bunu hiç dikkate almıyorlar. 2008 in kasım ayından bu yana öğretmenim ve maaşımın alım gücünün giderek azaldığını görmekteyim, ilk yıllarda birikim yapabilirken şimdi ayın 15 ini iple çekiyorum... bu yılki zamda kesinlikle 4+4 ten daha fazla olmaz...

BBNET
Geri