Öğretmenlere 800 TL artış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xtasy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xtasy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu olay gerçekten komik bir hal almaya başladı. Ağlanacak halimize gülelim bari.
Yalnız bu haberin bir özelliği var artık haberlerin kasıtlı olduğunu bana ciddi ciddi düşündürten bir ayrıntısı var. Şimdi bir haberi okuyun bir de haberin başlığına bakın

Öğretmenlere 800 TL artış öngörülüyor
Yeni “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” yayımlanır yayımlanmaz konfederasyonumuz Memur-Sen, toplu sözleşme taleplerimizi kamuoyuyla paylaştı. Kendi oluşturdukları önyargıları gerçek zannedenler şaşırıp kaldı. Memur-Sen’in talepleri kamuoyunda farklı tepkiler aldı. Maliye Bakanı, eşit işe eşit ücreti düzenleyen 666 KHK’nın kamu vicdanında meydana getirdiği infiali hala görememiş ve yeni kanunu içselleştirememiş olacak ki devletin imkanlarından ve taleplerin yüksekliğinden, memurlara zaten süreç içinde bir hayli artış yapıldığından söz etti. Sendikamız sayın bakana gerekli cevabı vermekte gecikmedi ve bakanı toplu sözleşme pazarlıklarını olumsuz etkilemeye dönük açılamalar yapmaması konusunda uyardı.

http://www.memurlar.biz/haber/ogretmenl ... 81161.html

tayinci42' Alıntı:
800 tl haberle ne alaka..
Ayrıntı dediğim buydu benim de haberin hiç bir yerinde 800 TL diye bir şey yok :)

Umarım TV'lere kadar düşmez bu yalan, sonra dedeme almadığımı anlatmak zorunda kalıyorum... Sene başından beri sanırım 2000 Tl zam aldık... Çok şükür...

s_kajmeran' Alıntı:
Umarım TV'lere kadar düşmez bu yalan, sonra dedeme almadığımı anlatmak zorunda kalıyorum... Sene başından beri sanırım 2000 Tl zam aldık... Çok şükür...
:++: :puhaha: :puhaha:

Var mı artıran? En son Öğretmenlere 500 TL ek ödeme haberini okumuştum, bugün 800 TL haberi çıktı. Bakalım kim artıracak?

verseler bile bizim bakan zaten az çalışıyorlar aldıkları para fazla bile der kesin...

Artık bu haberlerin suyunu çıkardılar. Önceden bir kaç ayda bir çıkarken şimdi arası 2 gün sürmüyor 150-250-350-500 derken 800 e çıkardılar. Yakında 1000 TL yaparlar. Sokaktaki adam da habire öğretmenlere zam yapıldığını sanıp bize daha da düşman oluyor.

Sürekli böyle yalan haberler çıkartıp bizi milletin gözünden düşürenleri ancak Sezai Abi serisindeki küfürler paklar. :verymad:

Ek ödeme alırız ya da hiç almayız, o ayrı mesele. Ama bir öğretmen naıl 300 TL ek ödemeye razı olabiliyor, onu anlamış değilim. 1650 değil 1950 olacak maaş. Bu mudur yani. Lise mezunu hemşireler 3 bin alan var. Öğretmen 3 bin lira almalıdır demeye korkuyorlar sanki. Hadi bunlar insafsız dediniz, 2500 den aşağı öğretmen maaşı mı olur. Ama şimdi 1650. Küfür gibi bir rakam. Alın ... yapın der gibiler sanki.

nerde gordum hatırlamıyom memurlar net olabilir aklı başında cümleler kuran bir üye şu şekilde yazmış

"keşke şu haberler çıkıp duracağına söyledikleri miktarın yarısını sessizce verselerdi herkes yine hadi iyisin demeye başladı! "

diyordu hocam. on numara tespit. ev sahibinin ağzı sulanmaya başladı. hoş o da öğretmen ama ev sahibi olunca farklı mı oluyo ne!!

nerde gordum hatırlamıyom memurlar net olabilir aklı başında cümleler kuran bir üye şu şekilde yazmış

"keşke şu haberler çıkıp duracağına söyledikleri miktarın yarısını sessizce verselerdi herkes yine hadi iyisin demeye başladı! "

diyordu hocam. on numara tespit. ev sahibinin ağzı sulanmaya başladı. hoş o da öğretmen ama ev sahibi olunca farklı mı oluyo ne!!
alacağımız max %10 zam adam 100 tl artıracak kirayı utanmasa

arkadaşlar belirtilen sitenin haberlerine pek güvenmeyin. Hit alabilmek için başlığı farklı, içeriği farklı birçok haber yaptığını gördüm. Bu sitede hergün zam haberi yayınlanıyor..

ama bu söylenenin yarısı gelse bayram yaparım...

ben ipin ucunu kaçırdım biz şimdi dışardan bakınca kaç para alıyoruz.
"gözümüz doysun"

Gazetelerin transfer haberlerine döndük, GS veya FB her gün farklı bir oyuncuyu transfer ediyor diye haber yaparlardı. Şimdide öğretmenlere zam haberleri yapmaya başladılar.Biz görmeyeli ne kadar çok zam almışızda haberimiz yokmuş :!:

xtasy' Alıntı:
Arkadaşlar bu olay gerçekten komik bir hal almaya başladı. Ağlanacak halimize gülelim bari.
Yalnız bu haberin bir özelliği var artık haberlerin kasıtlı olduğunu bana ciddi ciddi düşündürten bir ayrıntısı var. Şimdi bir haberi okuyun bir de haberin başlığına bakın

Öğretmenlere 800 TL artış öngörülüyor
Yeni “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” yayımlanır yayımlanmaz konfederasyonumuz Memur-Sen, toplu sözleşme taleplerimizi kamuoyuyla paylaştı. Kendi oluşturdukları önyargıları gerçek zannedenler şaşırıp kaldı. Memur-Sen’in talepleri kamuoyunda farklı tepkiler aldı. Maliye Bakanı, eşit işe eşit ücreti düzenleyen 666 KHK’nın kamu vicdanında meydana getirdiği infiali hala görememiş ve yeni kanunu içselleştirememiş olacak ki devletin imkanlarından ve taleplerin yüksekliğinden, memurlara zaten süreç içinde bir hayli artış yapıldığından söz etti. Sendikamız sayın bakana gerekli cevabı vermekte gecikmedi ve bakanı toplu sözleşme pazarlıklarını olumsuz etkilemeye dönük açılamalar yapmaması konusunda uyardı.

http://www.memurlar.biz/haber/ogretmenl ... 81161.html

tayinci42' Alıntı:
800 tl haberle ne alaka..
Ayrıntı dediğim buydu benim de haberin hiç bir yerinde 800 TL diye bir şey yok :)

Hocam bu işin etik kısmı bunu yapanlarda iş ahlakı kalmamış.Sırf haberleri çok tıklansın diye dikkat çekici yalan başlıklar atıyıorlar.
Bakın ben "Başbakanın gizli görüntüleri" şeklinde bir başlık atıp altına şaka yaptım desem 100 binler tıklar başlığa.Fakat bu etik bir davranış değil bunun yapılmasını bende doğru bulmuyorum.

öğretmenimiz güzel yazmış bişey söylemeye gerek yok

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun yasalaşması öncesi ve sonrası bütün öğretmenler kızgın, kırgın olarak kamu haber sitelerini geziyorlar. "memura zam", "öğretmene üçyüzelli ek ödeme", "öğretmenlere müjde" aldatmacaları ile bugüne kadar getirildiler. getirildiler diyorum çünkü hükümet o kadar mükemmel bir strateji ile bu işi yapıyor ki, sanki gündem gereği gibi algılanıyor. haber siteleri de hükümetin bu oyununa yeni kartlar sürerek işi daha da eğlenceli hale getiryor. sendikalar da mücadelenin baş aktörleri olarak o medya, bu gazete gezip, kendi üyelerine şiirin görünmek, diğer sendika üyelerinden de bir kaç tane koparma peşindeler. aslında yaptıkları müspet hiçbir şey olmadığı gözler önünde. benim burda birşey söylememe gerek yok.

inanın bana, bu işte öğretmenler hariç herkes kazanıyor.

kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu'nun yasalaşma sürecini takip edenler bütün süreci gördü ve analiz ettiler. ilgili yasanın yasalaşmaşına kadarki süreçte meclisten geçen kanunlarının ne kadar gerekli oup olmadığını kendi bilgi kriterlerine göre değerlendirdiler. bazı kanunlarda parlementonun çalışma hızını şaşkınlıkla izlediler.

eşit işe eşit ücret uygulamasında öğretmenin mesleki eşdeğerini bulamayan hükümet olaydan galip çıkmıştır. öğretmenin mali, ekonomik sorunları yerine "öğretmenin çalışmadığını, öğretmenin mesai saatlerinin az olduğunu, öğretmenn yetersiz olduğunu" söylerek öğretmenin kutsallığını bütün platformlarda ayaklar altına almışlardır. hem de kendi bakanı eliyle. ayrıca öğretmenin emeğini görmezden gelenler, bu hak arayışlarını o kadar güzel kullanmışlardırki sormayın gitsin. hükümet, sendika ve medya ülkenin en önemli konusunu kendi kâr hanesine yazmada, kendi lehine çevirmede oldukça kurnaz davranmıştır. bunu yaparken mağdur taraf hakkında birkaç güzel laf etmemiştir. sadece sendika ve ilgili bakanlıklıkların söylemlerini manşetlerine taşıyarak pastadan kapabileceği paya odaklanmıştır. insan kendine bu kadar kazanç sağlayan bir varlık, bir meta, bir araç için birazcık merhamet duygusu beslememiştir. neden? çünkü olay çözülürse hammaddeleri tükenecek, ziyaretçi zayıları düşecek, üyelerden kopmalar olacak.

gelelim işin hükümet tarafına. benim en çok ilgilendiğim yönü burası dostlarım. hükümet öğretmenlerden o kadar çekiniyor ki, bu işi bilerek, isteyerek ve mükemmel yöneterek haziranın onbeşine kadar sürdürmeyi hedefliyor. neden mi? haziranın 12 sinde okullar karne dağıtıldıktan sonra tatile girecek. bu saatten sonra öğretmen öfkesi hiçbir işe yaramayacak. sendikal faaliyetlerin de hiçbir önemi kalmayacak. hem sendikalar rahatlayacak, hem medya, hem de hükümet. üçlü ittifak son derece zor gibi görünen bu durumdan zaferle çıkacaklar. her zaman olduğu gibi -rahmetli Erbakan'ın öğretmene verdiği değer hariç- zamanla öğretmen de bulunduğu bu durumu kabullenecek.

yine herkes kazanacak ve kaybeden yine sadece öğretmen olacak.

öğretmen oynanan bu diziden haber olursa sıkıntı o zaman başlayacak. öğretmenin desteği ile hükümet olduğunu unutan bu iktidar yine öğretmenin ibretlik dersi ile tarih yapraklarında yerini alacak.

herşeye rağmen hükümet takdirinde üstünde bir strateji ile işi yürütüyor. ben bile takdir ediyorum, düşünün gerisini...

şube müdürlerinin aldığı 800 tl lik ek ödemeye ithafen yazılmış bir başlık sanırım. ama içerikle örtüşmemiş. bari bakanın dediğini oraya bağlasaydınız :)...

BBNET
Geri