Öğretmeni olan dersi seçmek gerekmiyor mu ?

Kodla Büyü

ckayatr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar müdürüme gittim ve bu sene nasıl olacak nasıl ders seçeceğiz dedim. Bizim okulda 8 er şubeden 5 6 7 ve 8 ler var yani 32 şube. yani her sınıf için seçseler 40 saat dersim var. Ama müdür dediki 15 saatini, seçerim gerisine garanti veremem. Arkadaşlar öğretmeni olan bir seçmeli ders varken seçmeyebilirler mi böyle bir yetkileri varmıdır. Ben 15 saatte sürünürken başka ders seçmemelerini sınırlayan bir kural maddesi varmıdır.

ckayatr' Alıntı:
Arkadaşlar müdürüme gittim ve bu sene nasıl olacak nasıl ders seçeceğiz dedim. Bizim okulda 8 er şubeden 5 6 7 ve 8 ler var yani 32 şube. yani her sınıf için seçseler 40 saat dersim var. Ama müdür dediki 15 saatini, seçerim gerisine garanti veremem. Arkadaşlar öğretmeni olan bir seçmeli ders varken seçmeyebilirler mi böyle bir yetkileri varmıdır. Ben 15 saatte sürünürken başka ders seçmemelerini sınırlayan bir kural maddesi varmıdır.
..
yoktur
..
öğrenci ingilizce de seçebilir ki okulda ingilizce öğretmeni vardır
kuran, arapça vb.. dersleri de seçebilir okulda din kültürü öğretmeni de vardır
diğer branşlarla alakalı dersleri de seçebilir...

ama diyelim 1 tane din kültürü var ve arapça seçince yetmiyor adamın 30 saati zaten dolmuşsa???ücretli mi alırlar ya da görevlendirme mi???yoksa var olan öğretmenin dersi seçilmeli mi zorunlu olarak???

bizimkilerde öyle yapacakmış. 8 lerde seçmeyeceklermiş.
kural maddesini bilmiyorum malesef

bu yıl bizim okulda 6, 7 ve 8 lerde bilişim teknolojileri seçilmedi. Bursa'da formatörlükler de iptal edildi. Ek dersi filan hiç düşünmüyorum, sadece acaba ben bu yıl ne yapacağım diye düşünüyorum.

Nobody' Alıntı:
bu yıl bizim okulda 6, 7 ve 8 lerde bilişim teknolojileri seçilmedi. Bursa'da formatörlükler de iptal edildi. Ek dersi filan hiç düşünmüyorum, sadece acaba ben bu yıl ne yapacağım diye düşünüyorum.
İdare 15 saat okulda tutar sizi büyük ihtimal,belirli günler

ckayatr' Alıntı:

Müdürün size 15 saatin garantisini vermesi de hatalı. Eski usüle bağlı seçmeli dersler öğretmenler kurulunda seçiliyordu. Müdürün tek başına şu ders okutulacak diye krar alma yetkisi yok. Ancak kurulda görüşünü bildirir ve oylama sunar.

Bu sene 5. sınıflarla başlayan sistemde ise seçmeli dersler internet üzerinden seçilecek deniyor. Burada da müdürün yetki alanı dışında her şey. Kısacası siz varsınız diye kimse Bilişim Teknolojileri seçmek zorunda değil. Seçmeli derslerin sistemi bu şekilde işler.

arkadaşlar bir de şöyle bir durum var atıyorum 4 tane 5. sınıf var bu şu demek değil 8 saat dersimiz olacak anlamına gelmiyor. seçenler birleştirilip uygulamaya gidilecek. bütün sınıf aynı anda seçerse 8 saat ders imkanı olur büyük ihtimalle. birde seçmeli dersler ya bir güne toplanacak ya da son saatlerde olacak zaten. bizim durum hepten bitik.

omd' Alıntı:
ckayatr' Alıntı:

Müdürün size 15 saatin garantisini vermesi de hatalı. Eski usüle bağlı seçmeli dersler öğretmenler kurulunda seçiliyordu. Müdürün tek başına şu ders okutulacak diye krar alma yetkisi yok. Ancak kurulda görüşünü bildirir ve oylama sunar.

Bu sene 5. sınıflarla başlayan sistemde ise seçmeli dersler internet üzerinden seçilecek deniyor. Burada da müdürün yetki alanı dışında her şey. Kısacası siz varsınız diye kimse Bilişim Teknolojileri seçmek zorunda değil. Seçmeli derslerin sistemi bu şekilde işler.

eski sistemde en azından bt öğretmeni ve bt sınıfı varsa dersi seçmek zorundaydılar. şimdiki daha rezalet bir sistem olmuş. İşleyen seçmeli ders sistemi ve sizin düşünceniz yanlış bence. aslında ben varım diye seçmek zorundalar ya da ben varsam bu ders seçmeli olmamalı !!!! Veli her dersi seçememeli . okulun şartları da göz önüne alınmalı. öğretmen istihdam edilmişse eğer onda öncelik olmalı. diğer bütün seçmeli dersler birilerine ek ders olacak nitelikte düzenlenmiş sadece bt öğretmeni bu konuda madur olmakta. öğrencinin özgür iradesinin yanında öğretmenini de düşünmeli bu devlet hiç bir öğretmen okula spor olsun diye gitmiyor işin mesleğin amacı hayatını sürdürecek para kazanmaktır norm fazlası olup her sene ne yapacağını düşünmek, her sene bir çok okulda aynı anda çalışıp sürünmek değildir.

BBNET
Geri