Öğretmenevleri Kapatıldı!

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenevleri,turizm otelcilik meslek liselerinin uygulama otelleri gibikonaklama ve dinlenme tesislerinin olduğu kurumların yenisini inşa etmeme kararı aldığı ve var olan öğretmen evlerinin de zamanla kaldırılacağını belirtmiştik.

MEB, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği yazıyla üç öğretmen evi hariç diğer bütün öğretmen evlerinin kapatılmasını istedi. Bu yazının tüm illere gönderilmesi bekleniyor.
İstanbul'da kapatılmayacak 3 öğretmenevinin Beyoğlu Öğretmenevi, Beykoz Sabancı Öğretmenevi ve Validebağ Öğretmenevi olduğu belirlendi. İki öğretmenevinin bağış şeklinin öğretmenlere hizmet şeklinde olması bu öğretmenevlerinin kapatılmasını engelliyor.

Kapatılan öğretmenevlerinde ortaya çıkacak sorunlar,
* Bu binaların kullanım şekillerinin ne olacağı
* Öğretmenevlerinde çalışan kadrosuz sendikalı işçilerin durumu
* Öğretmenevlerinde müdür ve müdür yardımcısı pozisyonunda görev yapan yöneticilerin durumunun belirsizliği

bence iyi olmuş, bazılarının çiftliği olmuşlardı. 10 yıllık öğretmenim herhalde 1-2 gece ancak kalabilmişimdir. zaten ücretleri de otellerden çok farklı değil. öğretmensen 35 tl değilsen 40 tl. birde adamların ağzına bakıyorsun yer bulmak için.

öğretmenden başka herkese hizmet veren yerlerdi buralar. Hayırlısı olsun.

müdürlerin yatış yerleri olmuştu zaten. öğretmene de hiçbir artısı yoktu. it kopuk güle güle kullansın şimdi...

sadece öğretmenevleri değil polis ordu tüm kamuya ait evler kapatılsın..

askeri -polis evi-diğer devlet demir yolları tarım bakanlığı gibi kurumların hepsi personeline hem öncelik hem ucuzluk sağlıyor... öğretmenlerin hiç bir yerde ağırlığı ve önemi kalmadığı gibi adında öğretmen yazan öğretmenlere hizmet etsin diye kurulan bu kurumlarda bile öğretmenin ne ağırlığı var ne de maddi avantajı geçen seneye kadar bir de 5 tl indirim için 70-80 tl öğretmene bindirim yapıyorlardı BANDROL AYAĞINA öğretmen kimliğinin hiç bir önemi olamayn kurum. bu kurumdan dönen paralar kimlerin cebine doluyorsa doldurcakları bir küpleri kaldığını sanmıyorum... kapatılması yada en azından öğretmen kelimeisinin silinmesi en hayırlısı.. EN AZINDAN İLK DIŞINA GİDEN KALACAK YERE İHTİYACI OLAN BİR ÖĞRETMEN KOŞULLANMIŞ GİBİ ÖĞRETMEN EVİNE YÖNELMEZ VE OTELDEN İKİ KAT FİYATA KALMAZ YADA YERİMİZ YOK KELİMESİNİ DUYUP DUMURA UĞRAMAZ. ANKARADA ÖĞRETMEN EVİNDE KALDIM BİR GECE İKİ KİŞİLİK ODADA TEK KİŞİ FİYAT 55 ALDILAR 3 SENE ÖNCE 2 KİŞİ KALDIM ERTESİ GÜN OTELDE TEK KİŞİLİK ODADA 30 KALDIM TEK FAR ARALARINDA SABAH KAHVALTISI ... BİR KERE DÜŞTÜM DAHA DÜŞMEM ZATEN KAPANSIN GİTSİN.. ZAMANINDA ÖĞRETMENLERİN MAAŞINDAN KESİLİP YAPILAN ÖĞRETMENLERE HAYRI OLMAYAN KURUM

ilkokul - ortaokul ayrılması neticesinde oluşacak büyük miktardaki müdür-müdür yardımcısı açığını bu yolla kapatabilirler :) Binalar da muhtemelen satılır. ORadaki diğer görevliler de muhtemelen denk pozisyonlarla okullara yada memlere memur-hizmetli vb geçirilirler. Tahminlerim bu şekilde.

aslında bu yeni değil hüsyin çelik döneminde öğretmen evlerini satışa çıkarma projeleri vardı. bunun için öğretmen üye aidatlarını bir anda 60 tl gibi gibi astronomik rakamlara çıkardılar. amaç üyesi kalmadı diye öğretmen evlerini satmaktı. kısmet bugüneymiş. hayırlı olsun biz ülkede neleri satmadık ki öğretmen evi kalsın

Öğretmene 5 lira faydası olacak diye devlete büyük yük getiren, geliri idarecilerinin maaşını karşılamayan kurumlar. Öğretmenevleri kapatılsın, öğretmene konaklama yardımı ödensin. Personeli ve idarecileri zaten otel işletmekten anlayan kişiler değil, başka kadrolarda değerlendirilsin. (Bizim burda 3 tane sınıf öğretmeni Öğretmenevi işletiyorlar, komik bir durum:) )
Ve eğer yapabilirse Ömer DİNÇER e helal olsun. İyi bir iş yapmış olur.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
askeri -polis evi-diğer devlet demir yolları tarım bakanlığı gibi kurumların hepsi personeline hem öncelik hem ucuzluk sağlıyor... öğretmenlerin hiç bir yerde ağırlığı ve önemi kalmadığı gibi adında öğretmen yazan öğretmenlere hizmet etsin diye kurulan bu kurumlarda bile öğretmenin ne ağırlığı var ne de maddi avantajı geçen seneye kadar bir de 5 tl indirim için 70-80 tl öğretmene bindirim yapıyorlardı BANDROL AYAĞINA öğretmen kimliğinin hiç bir önemi olamayn kurum. bu kurumdan dönen paralar kimlerin cebine doluyorsa doldurcakları bir küpleri kaldığını sanmıyorum... kapatılması yada en azından öğretmen kelimeisinin silinmesi en hayırlısı.. EN AZINDAN İLK DIŞINA GİDEN KALACAK YERE İHTİYACI OLAN BİR ÖĞRETMEN KOŞULLANMIŞ GİBİ ÖĞRETMEN EVİNE YÖNELMEZ VE OTELDEN İKİ KAT FİYATA KALMAZ YADA YERİMİZ YOK KELİMESİNİ DUYUP DUMURA UĞRAMAZ. ANKARADA ÖĞRETMEN EVİNDE KALDIM BİR GECE İKİ KİŞİLİK ODADA TEK KİŞİ FİYAT 55 ALDILAR 3 SENE ÖNCE 2 KİŞİ KALDIM ERTESİ GÜN OTELDE TEK KİŞİLİK ODADA 30 KALDIM TEK FAR ARALARINDA SABAH KAHVALTISI ... BİR KERE DÜŞTÜM DAHA DÜŞMEM ZATEN KAPANSIN GİTSİN.. ZAMANINDA ÖĞRETMENLERİN MAAŞINDAN KESİLİP YAPILAN ÖĞRETMENLERE HAYRI OLMAYAN KURUM

Tamamen katılıyorum. Bakanımız öğretmenlerin ellerindeki bir kaç ufak hakkı da alsın da kurtulalım. Bizim meslek topluluğumuza az bile. Sesimizi çıkarmamaya devam edelim. Elimizde sadece 2 ay tatil ve günde 3-4 saat az çalışma kaldı. Merak etmeyin yakında ona da göz dikerler.

Ne ilginç bir zümreyiz biz yahu

BT derslerinde zaten bilinen şeyler var gerekli değil BT derslerini kapatın denince vay efendim ayaklanıyoruz, hepimiz dersin içeriği geliştirilsin bu ders kaldırılamaz diye hemfikiriz,

Öğretmen evleri gerekli değil kapatılsın deyince o geliştirmekten yana kitle gidiyor intikam kusan bir grup geliyor EVET KAPATIN EVET diye birbirinize destek olun ve tutarlı olun arkadaşlar,

eğer yetersiz bulunan birşey kaldırılmayacak ve geliştirilecekse aynı tarafta durun böyle yanar döner olmayın parçalanır bölünürsünüz.

Bu başlıkta yazan kişilerin, okullarda gördüğüm "aman BT dersi kaldırılsın şu anda ki haliyle ne öğretiliyorki" diyen beyin yerine saman taşıdığından emin olduğum branş ve sınıf öğretmenlerinden 5 kuruş farkı yok.

vay ben çok az kalmıştım, birilerinin çöplüğü olmuştu, aman kapatılsın gibi söylemlerle bir yere varılamayacağı açık arkadaşlar. Biz öğretmenler olarak bu tarz hareketlere ses çıkartmazsak daha çok şeyi elimizden alırlar. polisevleri, dsi, gibi kurumlara neden böyle birşey yapamıyorlar. Lütfen tek kişilik düşünmeyin. 650 bin ve üzeri bir öğretmen topluluğunu ilgilendiren bir durumu bu.

şunu da kabul etmiyor değilim. randevu sistemi, başıboşluk, fiyat, öğretmen evlerinde bizim hiç de sevmediğimiz durumlardan bazıları ama her kurumu da biraz yanlışı var diye kapatırsak ve buna alkış tutarsak olmaz.

istanbulda köprüler işlemiyor. trafik felç köprülerde kaldırılsın :puhaha:

denizler pis, plajlar dolu, cankurtaran yok, denize girmek imkansız. denizlerde kaldırılsın :puhaha:

yaşam kalitesi düşük, grev hakkı yok, zam yok, değer veren değer bilen yok, resmi dairelerde işler yürümüyor, bilgisayarlar yavaş, sistem kitleniyor. e o zaman memuriyette kaldırılsın :puhaha:

niye kapatıldı yaaa. daha emekli olup oraya sabah 8 de gidip dükkanı açacaktık :lol:

gelen çömez öğğretmenlere de taş dizmekten vakit kalırsa nasihat verecektik.

hayırlısı :+1:

inanın çok büyük hata nedenmi ortalık öyle köt ki eşinle oğlunla kzınla yabancı bir yerde öğretmenlerin sığınağıydı öğretmenevleri gideceğin otelin nasıl ne biçim bir yer olduğunu bilemezsin iyi bir otelde de kalmak fiyat açısından adamı yıpratır iyi olmuş diyen arkadaşda haklı aslında dediğinde büyük doğruluk payı var yıllardan beri öğretmenlerden başka herkes kalıyordu yalnız yanlış olmuş yazık çok yazık ediyorlar öğretmenlere

Benim yaşadığım şehirde öğretmenler haricinde Ak Parti tayfasının takılıp okey oynadığı kahvehane durumunda öğretmenevi..

Bir gece Gazianteptekinde kaldım aynı sınıf otelle fiyat farkı yoktu. Sadece kahvaltı dahil. Odalar iki kişilik hiç tanımadığınız birisi ile aynı odada kalıyorsunuz.
Sakaryadaki öğretmen evi ise final sınavlarından bir hafta önce aradığımda dolmuştu. Aynı fiyata kampüse yakın özel yurtta kalmıştım.
Yaz sezonunda sahil bölgelerindeki öğretmen evlerinde ailecek gidip kalabilen oldu mu merak ediyorum.
Keşke daha verimli kullanılsa ve işletilselerdi de kapatılmasalardı. :(

öğretmen evi öğretmen için bir ihtiyaçtır ama il milli eğitimden, valiye kadar hertürlü siyasi gücün bile istediği anda misafirleri için kapacakları bir yer halini aldı. atamalarda çok keyfi, burdada ebs nin ve siyasi gücün etkinliği görebiliyoruz orda çalışanlara bir bakın kimler tarafında oraya ne için getirilmiş.

polisevine veya ordu evine öğretmen giremez. ama öğretmen evine Öğretmen girmek istemez.

yazdıkalrınızın hepisi doğru ve katılmamak elde değil ama her otelde de aileyle kalınmaz kapatılmasada öğretmenin hizmetine sunulsa önüne gelen kalmasa olurdu

Bizim öğretmen arkadaşı öğretmen evinden atıp,
Halk oyunları ekibini yatırmışlardı.
Sonra Pansiyona yerleştirdik(Belletmen olarak)
Öğretmen evi değil Valilik oteli

zaten öğretmen dışında herkes kullanıyor. fiyat farkı ve avantajda yok. :-1: kamyoncuda gelse öğretmen de gelse neredeyse aynı para ... polisevi veya ordu evinde kendi personellerine öncelik sağlıyorlar. gerektiğinde sivil olanları çıkartıyorlar. neyse .... :verymad:

kapatılsın diyenler doğunun ücra bir köşesinde küçük bir ilçede ilk defa göreve başladınız mı diyerek konuyu açıyorum,
şehir merkezleri tatil yerleri gibi bölgelerdeki öğretmenevleri öğretmenler dışında herkesin kaldığı yerler.(tüm öğretmenevleri öyle ama bunlar öğretmenlerin pek kalamadığı yerler)
öğretmenevlerini kapatmak yerine polis, asker misafirhaneleri gibi biraz daha öğretmenlere özel yerler haline gelebilirler.

kapatılacağına düzenlemeye gitmeleri daha iyi olurdu, okey oynatma, öğretmenlere öncelik tanı, fiyatını uygun tut bunlar bir kalemde yapılabilecek düzenlemeler, arkandan proje uyduracağına önce bi elindekini adam et bakalım...

Bence de iyi olmuş. Ne zaman, kaç gün öncesinden bile arasak yer yok. Millet düzenini kurmuş bedavaya takılıyor. Bence de tamamen kaldırılsın.

Antepte otellerin gecesi kahvaltı dahil 45 liraydı. Gayet temiz normal oteller. Öğretmen evini 10 gün önce aramıştım yer yoktu. Ne bu şimdi? 45 lira zaten oteller bu neyin doluluğu mart ayında?

mfk' Alıntı:
Antepte otellerin gecesi kahvaltı dahil 45 liraydı. Gayet temiz normal oteller. Öğretmen evini 10 gün önce aramıştım yer yoktu. Ne bu şimdi? 45 lira zaten oteller bu neyin doluluğu mart ayında?

Bizde antepe gittiğimizde bizede dolu dediler ve ardından yan taraftaki oteli tavsiye ettiler. anlayacağın ordaki eleman dolu ayağına öbür otelden avanta alıyor. adamlar düzeni kurmuşlar. torpilinn varsa yer her zaman olur. bencede kapatsınlar derslik yapsınlar yada öğretmenevi hayat olsun vatandaş beleş kalsın belki oy gelir.

BBNET
Geri