Öğretmene performansına göre ücret geliyor

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Başbakan Yardımcısı Babacan, eğitimde devrim niteliğinde bir çalışmanın haberini verdi. Buna göre öğretmen maaşları yeniden düzenlenecek.

Ekonomi dünyası Uludağ\'da buluştu. 3'üncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne iş ve siyaset dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, cari açığı kısa sürede yüzde 4-5'e düşürmek gerektiğini söyledi. Yetişmiş insan gücünün cari açıkla mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Babacan, bu amaçla eğitim sisteminde yeni düzenlemelere gidileceğini açıkladı.

"Bir ülkede insanlar ne kadar yüksek katma değer üretiyorsa ekonomi de o oranda büyüyor" diyen Babacan şöyle devam etti:

"Öğretmen stratejimizi gözden geçiriyoruz. Öğretmenlerin iş performanslarını ölçmek gerek. Araştırma görevlilerinden profesörlere kadar performansı ölçüp, ona göre bir ücret modeli oluşturmayı düşünüyoruz. Daha sonra ilköğretim, ortaöğretim ve lisede de performans ölçülecek."

http://www.kamudanhaber.com/guncel/ogre ... 49789.html

özel bir ölçme modeline gerek yok, bizim müdür toplantıda kurumdaki öğretmenleri çoğunun özel sektörde asla çalıştırılamayacak kadar yetersiz olduğunu söyledi. al bizim müdürü gezdir okul okul, 6 ay bilemedin 1 senede tamamdır öğretmen tasviyesi.

Sanki diğer tüm devlet memurları işlerini tam yapıyor da sadece öğretmenler aldığı maaşı haketmeden yattıkları yerden para kazanıyorlar :?: :!:

Tüm okulları özelleştirin vatandaş okula giden her çocuğu için dershaneye verdiği gibi yıllık 2-3-4 bin TL para versin. Acımasız patronlar da öğretmenleri 800-900 TL maaşla çalıştırsın o zaman tüm sorunlar çözülür ülke şaha kalkar. 5 yıla Japonyayı geçeriz. :puhaha:

Değil bir şeyler öğretebilmek; tek derdi birilerine-etrafa zarar vermek ya da karşı cinsle başka ilişkiler yaşamak olan 1500-2000-3000 kişiyi aynı bina, aynı bahçede hiç biri zarar görmeden tutabilen zaten maaşı hakediyor. Üstüne öğretilen her bilgiye de ekstra ücret verilmeli. Aksini iddia edenleri büyükşehirlerdeki güzide meslek liselerinde bir süre çalıştırmak lazım.

öğretmen kadar taş düşşün başınıza. köprü fıkrası vardır bir bilir misiniz bilmem. ordaki gibi müstehaktır bazılarına. ama destekleyenlerden başlasınlar onlar daha çok istiyor çünki.

once millet vekili performans olcumunden baslasinlar. biz variz.

kime göre neye göre lçecekler acaba!!! Branşlara göre nasıl değerlendirecekler. Yine rota öğretmenlere döndü :)

özelleşecek bir şey kalmadı sırtlarında yük gördükleri öğretmenleri gözlerine kestirdiler yolunu yapıyorlar. hayırlı olsun

öğretmen şu ülkede en fazla çalışan kesimdir..17 milyon öğrenci yetişiyor bu ülkede..meslektaşlarımla gurur duyuyorum

Bir kaç gün okula gelmeyip dışarıda takılan öğrencinin başına her türlü iş gelebiliyor. Öncelikle dadılık-bakıcılık, bekçilik-gardiyanlık en son da fırsat bulabilirsek öğretmenlik yapıyoruz. Devlet de aileler de takdir edecekleri yerde habire öğretmenlerle uğraşıyor.

EBS'den Tam Destek Gelir bu uygulamaya... Kim daha iyi yalıyorsa onun maaşı yükselecekmiş... :puhaha:

adaletli davranılacaksa ben destekliyorum performans olayını

tabiri caizse köpek gibi çalışıyorum, bu benim yapmak zorunda olduğum bir şey zaten bunun için maaş alıyorum..

bazı şefleri, hocaları görüyorum devletimize yazık diyorum, öğrencilere yazık diyorum..

fakat bu performansı kim değerlendirecek burası çok önemlii..

eğer bu tarz bir uygulama olursa birde müdür ölçerse yaşadım:)) Müdürm hep:"Bu okulda senden iyi de, çokta çalışan yok." zenginim artık:)) :puhaha:

BBNET
Geri