Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Öğretmenlerin maaşında yeni dönem mi başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı, üzerinde çalıştığı öğretmen stratejisini tamamlayarak Bakanlar Kurulu'na sunuldu.

Buna göre, mesleğe aynı basamaktan başlayacak öğretmenler basamak atlamak için sınava girecek. Ücretler, sorumluluk ve statüleri aldıkları puana göre artacak

Milli Eğitim Bakanlığı 'öğretmenlik' mesleğini daha kaliteli ve saygın hale getirmek için uzun süredir üzerinde çalıştığı öğretmen stratejisini tamamladı. Bakan Ömer Dinçer ve kurmaylarının onayından da geçen strateji planı Bakanlar Kurulu'na sunuldu.

Öğretmenlik mesleğini daha nitelikli hale getirmek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenlemeye göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği yaparak üniversitelerdeki eğitim fakültelerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının uygulama dersleri artıyor. Bu konuda okullar ile üniversiteler işbirliği yapacak. Halen öğretmen adaylarının derslerinin yüzde 15-20'si uygulama dersi olarak verilirken yeni düzenlemeyle derslerin en az yüzde 40- 50'si uygulamaya dayalı olacak. Yani öğretmen adayları, üniversitedeki derslerinin yarısını okullarda stajyer öğretmen olarak geçirecek. Eğitim fakültelerindeki müfredat da yeniden gözden geçirilerek yeni bir düzenlemeye gidilecek.

KARİYERLERİ PLANLANACAK

Öğretmenlerin tümü aynı basamaktan mesleğe başlayacak ve basamak atlamak için sınava girecek. Performans ve akademik başarılarının yanı sıra sınavdan aldıkları puana göre görevde yükselecekler ve buna göre ücretleri, sorumlulukları, statüleri, kariyerleri ve hakları artmış olacak. Statüsü yükseltilmiş öğretmenler belli bir zaman aralığıyla sınava tabi tutulacak ve bulunduğu statüyü koruması için bu sınavdan geçerli not alması gerekecek. Aksi halde öğretmenin bulunduğu statü, performansına ve sınav notuna göre bir alt konuma düşürülecek.

SADECE ALAN SORULARI

Bakanlık, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda da (KPSS) değişikliğe gidilmesi için çalışmalar yapıyor. Halen KPSS'de öğretmenler branşı dışındaki konularda da soru çözerken yeni düzenlemeyle sadece alanlarıyla ilgili soru yanıtlayacaklar. Bu konuda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 136 ayrı öğretmenlik branşında soru hazırlayacak. Yeni sistemin hayata geçmesiyle öğretmenler üç aşamalı KPSS ile karşılaşacak. Öğretmen adaylarının çözeceği testlerde soruların yüzde 30'u genel kültür ve yetenek, yüzde 30'u eğitim bilimleri, yüzde 40'ı branş bilgisinden oluşacak.

E-KONFERANSLA HİZMET İÇİ EĞİTİM

Öğretmenlerin yeni eğitim modelinde doğabilecek sıkıntıları, verilecek hizmet içi eğitimlerle giderilecek. Bu kapsamda Bakanlık öğretmeni eğitim için öğretmen evlerinde ve otellerde toplamak yerine internet alt yapısı olan e-Konferans salonlarını kullanacak. Öte yandan öğretmenler kariyerinde ilerledikçe eğitimin merkezinde yer alacak. Sisteme göre öğretmen başöğretmen olduğu takdirde maaşı artacak, haftalık çalışma süresinin yarısında öğrencilere eğitim verirken diğer yarısında yeni öğretmen olanlara hizmet içi eğitimle tecrübelerini aktaracak.

Devlet de SMS'le bilgilendircek

Özel okullarda uygulanan, velileri SMS'le bilgilendirme sistemi bu yıl devlet okullarında da hayata geçirilecek. Bakanlığın çalışmasına göre, öğrencinin ders notları, devamsızlığı, veli toplantıları veya öğretmeni öğrenci hakkında velisiyle konuşmak isterse o öğrencinin velisini haberdar etmek için cep telefonuna 'SMS' atılacak. Bu sayede veliler öğrencilerin durumlarını sürekli takip edecek.

http://www.haber7.com/egitim/haber/9183 ... la-artacak

Bir yandan sınavcı değiliz diyorlar öbür yandan yeni sınavlar üretiyorlar :D Enteresan.Bizim sınavların sonuçlarına göre öğrencileri bir üst okula kayıt etmeye de başlarlarsa hiç şaşırmam. Öğrenciler durur da biz çalışırız artık :D

bu gidişle dünyadaki en donanımlı(teorik bilgi) öğretmenler bizim ülkede olacak en boş öğrencilerde bizde olacak. Sınavlara çalışmaktan öğrencilere zaman kalmaz :)

Öğretmen
-Gençler sınava 1 hafta kaldı ders çalışmam gerek. serbestsiniz. sessizce oturun.

Derste kapı çalar, giren öğrenci: "öğretmenim sizi filanca hoca çağırdı. Falanca testte iki soruyu anlamamış bir bakacakmışsınız."
"Tamam evladım geliyorum hemen. Çocuklar sessiz durun, ben hemen geleceğim."

Bizi artık soru çözmeye çağırırlar herhalde :D

iki test sorusu fazla çözen iyi öğretmen olduğu anlamını taşır mı? işte eğitmden anlayan bir bakan ve kurmayları. bu sene neler göreceğiz allah bilir kaç öğretmen kaç öğrenci mağdur olacak

bundan sonra maaşımız hesaplanırken son sınavdan aldığımız netin maaş katsayısı ile çarpımı taban aylığa eklenecekmiş :D

İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, şefler ve memurlara da sınav yapılsın o zaman. Yok onlar zaten sınavla geliyo derlerse öğretmen gökten zembille mi iniyo. Kaç sınav geçtik biz buralara gelene kadar.

pisagorean' Alıntı:
İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, şefler ve memurlara da sınav yapılsın o zaman. Yok onlar zaten sınavla geliyo derlerse öğretmen gökten zembille mi iniyo. Kaç sınav geçtik biz buralara gelene kadar.

il ve ilçede çalışan milli eğitim ve şube müdürlerine 15 ocak 2012 itibari ile 250 tl civarında zam yapıldı. hiç kimse bunu söylemiyor.

tamam sınav yapsınlar.ama yalnızca öğretmene değil bütün memurlara.doktora,müsteşara avukata .... her memura sınav yapsınlar neden yalnızca öğretmen?

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
bu gidişle dünyadaki en donanımlı(teorik bilgi) öğretmenler bizim ülkede olacak en boş öğrencilerde bizde olacak. Sınavlara çalışmaktan öğrencilere zaman kalmaz :)

Öğretmen
-Gençler sınava 1 hafta kaldı ders çalışmam gerek. serbestsiniz. sessizce oturun.
:)
Ya da şu şekilde:
Öğretmen: Arkadaşlar sınavım var ders işlemeyip sınava çalışabilir miyim.:) Bu soruyu hep öğrenci soracak değil ya:)

Öncelikle bakanı ve sözde çalışarak yattığı yerden bu projeleri icat eden eğitim uzmanı kurmay tayfasını sınava sokalım. Bakalım kaç puan alacaklar. :verymad:
Öğretmenlere yapılacak her türlü sınava girer, almam istenen puanı da alırım. Ben o sınavlara hazırlanırken öğrencilerin ne olacağını da sınavı icat edenler ve onlara çanak tutanlar düşünsün.

Geçmişte okulda başına kötü işler gelip acısını ömür boyu unutamayan insanlar özel meselelerinin intikamını bugünkü öğretmenlerden almaya çalışıyor.

ctrl+alt+delete' Alıntı:
bu sendikalarla bunlar az bile.durn bakalım daha neler çıkacak.sendikalar politika yapmak yerine öğretmeni savunsa ya

senikları takan kim sendikalar her ay eylem yapıyor aceba bu eylemlere kaç öğretmen destek veriyor. sendika başkanlarını (EBS hariç) ulusal kanllara çıkarmıyorlar öğretemnlerin gerçeketen dertlerini medyanın halka anlatması lazım ama hükümet onada izin vermiyor. yetkili sendika yetkisini kullanamak istemiyor diyer sendiklarıda baskı altında tutmaya çalışıyorlar.

cesur yürek99' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
bu sendikalarla bunlar az bile.durn bakalım daha neler çıkacak.sendikalar politika yapmak yerine öğretmeni savunsa ya

senikları takan kim sendikalar her ay eylem yapıyor aceba bu eylemlere kaç öğretmen destek veriyor. sendika başkanlarını (EBS hariç) ulusal kanllara çıkarmıyorlar öğretemnlerin gerçeketen dertlerini medyanın halka anlatması lazım ama hükümet onada izin vermiyor. yetkili sendika yetkisini kullanamak istemiyor diyer sendiklarıda baskı altında tutmaya çalışıyorlar.

lafım zaten yetkili sendikaya aslında ona da değil hala üyelikte ısrar edenlere

Yetkili sendikaya bina giydirme,arac giydirme yapilir.helal size daha ne diyeyim.ek derslerin sonu geldi demek ki

Bu memlekette herkes performansa göre maaş alıyor işte kanıtı

Ekli dosyalar

• 431386_465654430134226_1921454411_n.jpg
    431386_465654430134226_1921454411_n.jpg
    56.7 KB · Görüntüleme: 331
Devlet dairesinde çalışan memur çok mu nitelikli, o dairelerdeki müdürler, şefler, memurlar, ıvırlar, zıvırlar çok mu nitelikli. İmamlar çok mu nitelikli, polisler çok mu nitelikli, doktorlar 10 üzerinden 10luk mu? Bu memlekette işini doğru dürüst yapan bi meslek grubu gösterin bana? Bunların öğretmenle ne alıp veremediği var ben hala anlamış değilim. Arkadaşlar sınav sonucuna göre maaş vermek de ne demek? Bu resmen yolsuzluklara davetiye çıkarmak demektir. Ne dolaplar döner, ortalık allak bullak olur. 3 kuruş para için bu ülkede millet birbirini kesiyo, 3 kuruş fazla maaş almak ne dümenler çevrilir o sınavlarda. Paranın girdiği sınav objektif olsa eyvallah ama ben bu ülkede bu sınavların temizliğine asla inanmam.

amerikayı yine baştan keşfetmişler
zaten uzman öğretmenler 110 lira aynı işi yaparak fazladan alıyorlardı
onların reklamını şimdi yapıyorlar ayrıca belki
yakında uzman örgetmenlik sınavı yapılır demektir bu haber

Memlekette Müslüman çoğaldı Mü'min azaldı. Allah'ın karşısına çıkıp namaz kılar, başını secdeden kaldırır torpilin, yandaşlığın, üçkâğıtçılığın, adaletsizliğin kralını yapar. Hz. Ali(R.A.) bir harf öğretene 40 yıl köle olur, bunlar gelir ağzına s...... . De yürüyün gedin la.

BBNET
Geri