Öğretmen Çocuğu Bursluluktan Yararlanamaz

Kodla Büyü
Parasız yatılılıkta % 25 kontenjan öğretmen çocuklarına ayrılmaktadır. Bu yıl belilerlenen fert başına düşen gelir 5.790,00 TL dir.
Evli ve iki çocuklu bir öğretmen ortalama 2200 lira maaş almaktadır. 500 lira da aylık ekders aldığını varsayalım. 2700*12= 32400/4= 8100 tl fert başına düşen miktar. Dolayısıyla bu öğretmenin çocuğu PBYs ye başvuru yapamaz. Bu öğretmenin en az dört çocuğu olmalı ki başvurusu kabul edilsin.

Diğer taraftan şahit olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Adam eczacı vergi beyanında senelik gelirini 10000 TL olarak gösteriyor. Halbuki adamın geliri kendi sözlü beyanına göre 8000-10000 tl arasında. Şimdiye kadar tüm esnaf çocuklarını kaydetmek zorunda kaldık. Memur ve öğretmen çocuklarınından şartları tutmayanları bordro yüzünden maalesef kaydedemedik. Bu konuyu bakanlığa da bildirdik. Onlar bize klavuzda istenen evraklar dışında herhangi bir gelir sorgulaması yapılamayacağını söylediler. Bu adaletsizlik gerçekten vicdanları sızlatıyor. Resmi evrakın dışında sosyal yardımlaşmanın kişi sorgulaması yapması gerekiyor.

Para gani bizde, ne yapalım bursluluğu... :P

Başbakanın yaptığı gibi bir iş adamına kızının numarasını versin, kızının numarasını bir iş adamına veriyor, 25bin liracık için...

http://www.youtube.com/watch?v=ALgKnD2burg

Nasıl da eğilip bükülüyor başbakan, Obama'nın karşısında baldır gösteren başbakan Remzi Gür'den BURS RİCASINDA(!) bulunurken nasıl da süt dökmüş kedi gibi...

HİÇ ANANI AL DA GİT DEDİĞİ ÇİFTÇİYE BASTIĞI POZLAR YOK
HİÇ GİT OYUNU KİME VERİRSEN VER DEDİĞİ ÖĞRETMENE BASTIĞI POZLARDAN ESER YOK

obsearchverim' Alıntı:

Başbakanın yaptığı gibi bir iş adamına kızının numarasını versin, kızının numarasını bir iş adamına veriyor, 25bin liracık için...

Nasıl da eğilip bükülüyor başbakan, Obama'nın karşısında baldır gösteren başbakan Remzi Gür'den BURS RİCASINDA(!) bulunurken nasıl da süt dökmüş kedi gibi...

vay canına :verymad:

obsearchverim' Alıntı:

:+1: tuttum videoyu acıyasım geldi benim veresim geldi

Bu konuda çok haklısınız. Biz geçen sene tek maaşlı bazı memurların bile çolcuklarını kaydedememiştik. 3 çocukları olması gerekiyordu.

bende çok sinirlendiğim için belki milyarda bir ihtimal bir devlet adamı açar okuda belki diye anlasın diye koca koca yazdım..

MESLEĞE GÖRE VERGİ ALINMALI.

TAKSİCİ
İstanbul-Etiler-25.000 TL Yıllık
Ağrı-Doğubeyazıt-2000 TL Yıllık
.
.
.

ECZACI
Ankara-Kızılay-50000 TL Yıllık
Mersin-Kasaba-5000 TL Yıllık
.
.
.

BERBER
İzmir-Merkez-20000 TL Yıllık
Afyon-Köy-1000 TL Yıllık
.
.
.

200.000 TL'ye kadar Mal varlığından vergi alınmaz.
Asgari ücret kazanç sınırına kadar vergi alınmaz.

DEVLETİMİZ
YUKARIDAKİ ŞEKİLDE BİR VERGİLENDİRME SİSTEMİ YAPMAKTAN ACİZ Mİ?

Türksel gibi koca koca şirketler zarar ettim deyip vergi ödemiyorlar. varmı böyle yamuk yumuk bir düzen daha..

kuyumcu olmak lazım. Hepsi lüks villalarda son model spor arabalarda aç acına yaşıyorlar.

edersoy' Alıntı:
Bu konuda çok haklısınız. Biz geçen sene tek maaşlı bazı memurların bile çolcuklarını kaydedememiştik. 3 çocukları olması gerekiyordu.

oluyormu böyle hocam bir öğrencim var öyle o zaman onu katayım sınava

Örneğin 4 kişilik bir polis memuru ailesi sınırdan fazla maaş alıyordu. Aylık gelirlerini net hatırlamıyorum.

benim çocuğumda sınava giremedi ve bakanlığa mail attım bu kontenjanı kime ayırıyorsunuz diye. fakat cevap gelmedi. iki çocuğm var sınava giremiyor, çünkü zengin görünüyorum. benim bilmediğim bana verilmeyen para mı var acba diyorum. hiç olmadı öğretmen kontenjanını kaldırında mütahitin oğlu da yararlansın.

Öncelik öksüz yetim çocuklara.
Sigortasız evsiz insanlara ayrılmalı.

Villada yaşayıp aylık gelirini 700-800 gösteren çok aile var.

Şimdi komik bir olay aklıma geldi. Ben de Kocaeli de okurken burs ve kredi olayları vardı.Tabi herkezin kanuni hakkı burs istemek hepimiz de istedik bazı arkadaşlara çıktı bazılarımıza çıkmadı. Bana da çıkmadı.Çıkmayanlar arasında babası tek maaş olan öğrenciler de var. Bu arada Teyze oğlu aynı okulda istanbuldan da arkadaşları var. Bu İstanbullulardan bir tanesi babası ticaretle uğraşıyor maddi durumu iyi. Çocuk bırakın geçinememeyi o zaman bir spor araba almıştı yeni. Bu çocuğa burs çıktı.

muraxz' Alıntı:
Şimdi komik bir olay aklıma geldi. Ben de Kocaeli de okurken burs ve kredi olayları vardı.Tabi herkezin kanuni hakkı burs istemek hepimiz de istedik bazı arkadaşlara çıktı bazılarımıza çıkmadı. Bana da çıkmadı.Çıkmayanlar arasında babası tek maaş olan öğrenciler de var. Bu arada Teyze oğlu aynı okulda istanbuldan da arkadaşları var. Bu İstanbullulardan bir tanesi babası ticaretle uğraşıyor maddi durumu iyi. Çocuk bırakın geçinememeyi o zaman bir spor araba almıştı yeni. Bu çocuğa burs çıktı.
Hocam aynı adaletsizlik öğretmen ve diğer tüm memur çocukları için de geçerli.
Babam memur ve evde başka çalışan yoktu. Üniversite okuduğum dönemde bana ve benden 2 yıl sonra üniversiteye başlayan kardeşime burs çıkmadı. Her ikimiz de öğrenim ve katkı kredileri aldık. Ben faiziyle ödeyip temizledim. Kardeşim daha 3 yıl ödeyecek.
Bizimle aynı dönemde okuyan ailesinin maddi durumu çok daha iyi olup babası emekli-esnaf-özel sektörde çalışan bir çok arkadaşıma burs çıktı. Gelirlerini gerçek değerinin çok altında beyan edebiliyorlar. Esnaf ve serbetst meslek çalışanların bir çok gelirleri de kayıt dışı olduğu için hesabını soran da olmuyor. Devlet memurları ise gerçek maaş bordrosunu beyan ediyor .

Namusuyla şerefiyle iş yapanları tenzih ederim ama ülkemizde vergi kaçıran, haksız kazanç elde eden bir sürü onun bunun evladı, bilmem ne çocuğu, haysiyet şeref yoksunu tonla cibiliyetsiz var.

BBNET
Geri