MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
(Uyarma-Mahrumiyet-Kınama cezalarını gerektiren davranışlar

madde 17 - 1. Görgü kurallarına uymamak,
4. Öğretmen veya okul yönetimi tarafından verilen ödevleri ve görevleri yapmamak,( muhtemelen vardır böyle bir durum)
12. Okula geldiği halde özürsüz olarak derslere, törenlere, etütlere, diğer eğitici çalışmalara, sınavlara, atölye, lâboratuvar ve uygulama çalışmalarına katılmamak, geç katılmak veya katıldıktan sonra ayrılmak ve okulu terketmek,
14. Okul içinde veya dışında yöneticilere, öğretmenlere, arkadaşlarına ve okulun diğer personeline kaba ve saygısız davranmak,
15. Dersin ve ders dışı faaliyetlerin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak,
c) Okuldan Tasdikname ile Uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar:
8. Öğretmenlere, yöneticilere, memurlara ve diğer görevlilere hakaret etmek, karşı gelmek, onların okulda veya eklentilerinde görevlerini yapmalarına engel olmak,
hocam sizin kullanabileceğiniz maddelerin bazılar bunlar. Ben sizin yerinizde olsam Konuyu açıklayıcı bir dilekçe yazarım yukarıdaki maddelere göre gerekli işlemlerin yapılmasını okul idaresine arz ederim.

işleme koymak zorundadırlar. Yok iş büyümesin ama yanında kalmasın diyorsanız okul idaresinin veliyi okula davet etmesini sağlayın. durumu açıklayın Yönetmeliklerin bu davranışta hangi yaptırımları olduğunu tekrarı halinde uygulama yapacağınızı söyleyin. Sınıf önünde sizden ciddi olarak özür dilemesini sağlayın.
Tabi ki okul idaresinin tutumu çok önemli tabiki ama dilekçenizle başvuru yaptığınızda işlem yapmak zorundalar.