Öğrencilerimle İlk Scratch Uygulamamız

Kodla Büyü

hasemrah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, bu sene 7. sınıflara scratch anlatmaya başladım. İlk kez Scratch anlatıyorum. Onlara öğretirken kendimde öğreniyorum böylece. Şimdiye dek neden anlatmadım diye de hayıflandım açıkçası. Sonuç olarak ilk basit uygulamamı yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim: "Balık Yakalama"

1eg1i6c8az91v5x7ksmn

Hocam imleç köpek balığının üzerine geldiğinde köpek balığı sapıtıyor.(Köpek balığı sürekli sağa sola dönüyor.) Onu da düzeltirseniz dört dörtlük olacak.Ayrıca yediği her balık için puan almasını sağlayabilirsiniz. Belli bir puana ulaştığında ise oyunu kazandınız yazabilir mesela. :++: :++: :++: :++:

Yourdhacool' Alıntı:
Hocam imleç köpek balığının üzerine geldiğinde köpek balığı sapıtıyor.(Köpek balığı sürekli sağa sola dönüyor.) Onu da düzeltirseniz dört dörtlük olacak.Ayrıca yediği her balık için puan almasını sağlayabilirsiniz. Belli bir puana ulaştığında ise oyunu kazandınız yazabilir mesela.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Mouse üzerine geldiğinde evet sapıtıyor. Farkettim.
Puanlı olanını yapmışlar fakat daha yolun başındayım. Ona da sıra gelecek. Çocuklarla birlikte öğreniyorum bende :)

7.sınıflara bilişim dersini seçtirmişsinzi ne mutlu. bizde bilişim seçmeli olarak esamesi bile okunmuyor.

Kunteper' Alıntı:
7.sınıflara bilişim dersini seçtirmişsinzi ne mutlu. bizde bilişim seçmeli olarak esamesi bile okunmuyor.

Hocam, aslında seçtirmedik. Şuan girdiğim sınıf okulun en sorunlu sınıfı ve Okul idaresi bu sınıftan BTY dersini seçen 10 kişi olunca sınıfı bölerek dersi bana verdiler. Beni de okulda tutmak için çünkü BTR olarak evime yakın olan bir okulda görevlendirme istemiştim. Hal böyle olunca sınıf ikiye bölündü 10 kişi dersi alıyor benden geri kalanı seçmeli ingilizce alıyor. Sınıf da sorunlu olunca programlama işleyerek ilgilerini çekmeyi başardım ve şuan tüm sınıflardan daha keyifli bir ders işliyorum. Hatta ders ne çabuk bitti dediğim oluyor yıllardır :)

Yourdhacool' Alıntı:
Hocam imleç köpek balığının üzerine geldiğinde köpek balığı sapıtıyor.(Köpek balığı sürekli sağa sola dönüyor.) Onu da düzeltirseniz dört dörtlük olacak.Ayrıca yediği her balık için puan almasını sağlayabilirsiniz. Belli bir puana ulaştığında ise oyunu kazandınız yazabilir mesela. :++: :++: :++: :++:

bunu nasıl düzeltebiliriz peki?

hocam bir katkı da benden olsun. Puan sistemini ekledim. Detaylı bir şey değil ama iş görür :) Geliştirebilirsiniz. 10 balıktan fazlasını yediğinizde tebrik konuşma baloncuğu çıkıyor.

ben de bu yıl 7lerle stratch anlatmaya başladım ve keşke daha önce anlatsaymışım dedim. Elinize sağlık hocam

yasin1905' Alıntı:
Bende bi katkı yaptım. Fare değmiyorsa sağa sola gitsin gelsin
Teşekkür ederim :+1:
bote2011' Alıntı:
ben de bu yıl 7lerle stratch anlatmaya başladım ve keşke daha önce anlatsaymışım dedim. Elinize sağlık hocam
Teşekkürler
aakinci' Alıntı:
hocam bir katkı da benden olsun. Puan sistemini ekledim. Detaylı bir şey değil ama iş görür :) Geliştirebilirsiniz. 10 balıktan fazlasını yediğinizde tebrik konuşma baloncuğu çıkıyor.
Teşekkür ederim.

BBNET
Geri