Öğrenci Tabletleri Çok kolay root oluyor...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan heesat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

heesat

Üye
Öğrenci tabletleri çok kolay şekilde root ediliyor. Cihaz yöneticisi olarak seçilen MDM kapatılıp tablet bilgisayara bağlanıyor ve her türlü işlem yapılıyor... Ve bunu öğrenciler rasgele bulmuş durumda. Nasıl bir yazılımdır bu anlamış değilim. Yöntemide çok basit bir önceki gelen tabletlerin cihaz yönetimi yok o yüzden çok basit oluyor bu iş...

Evet hocam MDM yi durdurdugunuz yazman istediginiz şekilde root edebilirsiniz.

Root atılırsa cihaz garanti dışı kalıyor. Öyle birşeyle karşılaşırsam cihaz bozulduğunda çocuğun yüzüne bakmam.
Tabletleri verirken hepsini tek tek uyardım :P

bizim okulda tüm tabletler root lu..bozulduğu zaman root garanti dışı filan demiyorlar,değiştiriyorlar vestelciler...

Tabletleri şuan bütün öğrenciler usb ile pc ye bağlamış durumdalar... ve bütün işlemleri yapıyorlar yaptıkları MDM yönetimi beş para etmez...

root yapıp superuser tarzı uygulamaları kaldırırsanız serviste farketmiyorlar. şahsen samsung servisinde yaşadım. rootlu olup şebeke sıkıntısı yaşayan telefonu ücretsiz olarak onardılar.
ayrıca çöktüğü zaman da farkedemiyorlar.

Tablettei donanımsal arızalar garanti kapsamında gideriliyor ama rootlu tablette yazılımsal garanti gidiyor diye biliyorum.

bootloader kilidi olmadığı için sorun yok
root gidince garanti geliyor.
sony cihazlarda imei den kilit açıldığı için garanti kökten gitmekte ama gm etab 4 için öyle bir sitem yok

ugur23 hocam root gidince garanti geliyor demişsiniz aslında bu bir nebze doğru fakat genellikle cihazlarda sayaç oluyor, samsung da mesela bu görevi KNOX üstleniyodu, ayrıca bence root atınca garantinin gitmesi saçma bir durum, xiaomi,zopo yada nexus cihazlarda böyle bir durum yokken bu sadece bizim Türkiyedeki servisleremi özel bilmiyorum açıkcası sanırım yurtdışında servisler roota birşey demiyor her neyse, custom rom yapmak için, Thinkware firmasından stock firmware istedim cihazım brick oldu diye bakalım yollayacaklar mı,yollarlarsa işler çok kolay olur ama birde cwm portlamak lazım cihaza, cihazda exynos çipset olduğu için odin mod ve kies kullanılıyormu acaba,bir arkadaş yazılım sıkıntılı bir cihazda tableti odin moda almayı başarabilmiş ama sıkıntısız tablette alınmıyor dedi,bakalım hayırlısı olsun :)

Ya arkadaşlar tabletler öğrencilerin. Bizlerde bekçisi değiliz. Öyle bir görevimiz var da ben mi bilmiyorum. Tabletlerin korunmasıyla ilgili müdür ve diğer öğretmen ne kadar görevli ise bizde o kadar görevliyiz. Mevcut durumdan kendimize vazife çıkartmayın. Dağıtalım arızalanırsa yönlendirelim o kadar bence.

samil' Alıntı:
Ya arkadaşlar tabletler öğrencilerin. Bizlerde bekçisi değiliz. Öyle bir görevimiz var da ben mi bilmiyorum. Tabletlerin korunmasıyla ilgili müdür ve diğer öğretmen ne kadar görevli ise bizde o kadar görevliyiz. Mevcut durumdan kendimize vazife çıkartmayın. Dağıtalım arızalanırsa yönlendirelim o kadar bence.
+1

eprianu' Alıntı:
Root atılırsa cihaz garanti dışı kalıyor. Öyle birşeyle karşılaşırsam cihaz bozulduğunda çocuğun yüzüne bakmam.
Tabletleri verirken hepsini tek tek uyardım :P
aynen öyle bu uyarıyı ben de söyledim. henüz sıkıntı yok :)

seneye 26 saat dersim olacak, tabletmiş akıllı tahtaymış, tabletteki programlar silinmişmiş, siteler engelliymişmiş, root yapmışmış umrumda olmaz:)

işin şakası yarım yamalak ne amaca hizmet ettiği belli olmayan tabletleri dağıttılar bizim başımızı yaktılar.

konu hortlatma örneği!
yeri gelmişken yukarda bahsedilen tabletler vestel olanlarmıydı acaba?

Daha önce yetkili serviste çalışmış biri olarak yazıyorum.
Garanti servislerinde yapılan şu.
Tabletin arızasına pybs den bakılır.
Tablette yazılımsal bir hata varsa tablet açılmadan (power+ses +) direk yeni yazılım atılır.
Bu yüzden adam uğraşmaz rootlanmış mı diye bakmaz.

Ama twrp yüklendiyse servis elbette yazılım atamayacaktır. İşte o zaman rootlu(twrp yüklü olması rootlu olduğunu gösterir) olduğu için servis geri gönderir ya da para ister. Haklı olarak tabiki

BBNET
Geri