Öğrenci naklinde anne babanın çalışma zorunluluğu..

Kodla Büyü
Oğlum 1.sınıfa başlayacak. Çalıştığım Okulumun yanında bir ilkokul var. Oraya görev yeri belgesi ile nakil yaptırmak için gittiğim zaman yönetmelikte var olan ama sorduğum hiçbir idareci tarafından uygulanmadığını öğrendiğim bir madde ile nakil işlemi okul müdürü tarafından reddedildi. Madde şu anne ve babanın çalışma zorunluluğu, yani ben öğretmen olarak çalıştığım okulun yakınında bulunan bir okula çocuğumu nakil yaptırabilmem için eşimin de çalışması gerektiğini öğrendim. Ama bu maddeyi anlamlandırma konusunda çabam kendimi ikna etmeye yetmedi. Kaldı ki bu durumun saçmalığını anlayan saygıdeğer idarecilerim görmezden gelebilmeleri. Ama bana olmaz diyen okul müdürü ben hukuksuz iş yapamam demesi beni ayrıca şaşırttı. Bu durumun onun yanında tanıdığım okul müdürlerine sormam da kendisini rencide ettiğini de söylemesi ayrıca şaşkınlık düzeyimi arttırdı. Sadece böyle bir durumun olduğunu bilmenizi isterim. Umarım yetkililer bu maddenin saçmalığını farkedip gerekli düzenlemeyi yaparlar.

aslında isteyince ve emir büyük yerden olunca ve canları ayrıca isteyince her şeyi kılıfına uyduran o kadar çok müdür var ki! iyi de yapıyorlar maddi birşey çalmadıkları müddetçe herşeylerine tam destek. bu şekilde yapmam etmem diyenlerde kendisinin sözünü dinleyeceği biri arayınca zaten süt dökmüş .. oluyorlar. o yüzden baştan yardımcı olmak oluru yolu varsa yardımcı olmak kimsenin canından birşey eksiltmez çünkü sonuçta problemli bir aile veli çocuk değilsiniz bilinçli veli her zaman bilinçsiz veliden daha iyidir

benim bildiğim kadarıyla anne ve baba çalışıyor ise iş yerlerinin kayıt alanlarındaki okula istemeleri halinde kayıtlarını alabiliyorlar ancak anne ve babanın çalışması gerekiyor sadece 1 tanesi çalışınca olmuyor diye biliyorum. Hatta kayıt sırasında her ikisininde işyerinden belge isteniyor

Okulumun sitesindeki nakil dilekçe örneğindeki maddeler. 2-3 yıl önce düzenlemiştik. Maddelerde değişikliğe ihtiyaç olabilir. Listedeki e okulda çıkan maddelerdi...

Bazı maddeler için işlemleri e devletten yapabiliyorsunuz. e-okula düşüyor.

Nakil Nedeni
Adresi kayıt bölgesinde olan öğrenci
Her ikisi de çalışan velilerin iş yeri adresi okul bölgesi içerisinde (Belge Gerekli)
Kardeşi okulunuz öğrencisi
Mevsimlik Tarım İşçisi Öğrencisi (Belge Gerekli)
Misafir Öğrenci (TEGM-15.02.2016 tarih ve 1736700 sayılı yazısı)
Okul çalışanı öğrencisi
Okul değiştirme yaptırımı alan öğrenci (Belge Gerekli)
Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenci (Belge Gerekli)
Özel öğrenci yurtlarına kalıyor.(Belge Gerekli)
Suriyeli Öğrenci Nakli (TEGM-07.019.2016 tarih ve 9636289 sayılı yazı)
Şehit, harp malûlû ve muharip gazi öğrenci (Belge Gerekli)
6284,2828,5395 sayılı Kanunlar kapsamında öğrenci (Belge Gerekli)

Madde 12, 9. fıkra
( 9) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Öğrencinin; anne ve babasının her ikisinin ya da yasal sorumluluğunu üstlenen kişinin çalışması,
anne/babadan birinin hayatta olmaması, ailesinde ağır (Değişik ibare:RG-17/1/2025-32785) engelli raporu bulunan/hastanede uzun süreli yatış
kararıyla tedavi süreci devam eden bireyin bulunması hâlinde nakli, belgelendirilmesi şartı ile anne veya baba ya da yasal sorumluluğunu üstlenen kişinin
çalıştığı adresin kayıt alanındaki okula yapılır.

Öğrenci sayısı az ise nakil kurra ile başvurabilirsiniz.
(10) (Değişik:RG-16/6/2016-29744) İlköğretim kurumlarında sınıf mevcutları otuzun altında kalan okulların boş kontenjanları derslerin
başladığı haftanın ilk iş gününde e-Okul sisteminde ilan edilir. Bu okullara kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları
derslerin başladığı ilk hafta içerisinde e-Okul sistemi üzerinden alınır. İkinci haftanın ilk iş günü yapılan nakil başvurularının boş kontenjandan fazla
olması durumunda, nakil ile gelecek olanlar e-Okul sistemi üzerinden kura çekilerek belirlenir ve ardından bu kişilerin nakilleri yapılı

Çok saçma her iki ebeveynin çalışma şartı. Her kurum kendi personeline kolaylık tanımaya çalışırken meb nasıl zorluk çıkarırım derdinde. Hastaneye gidin bakın personel yakınına öncelik tanıyor, meb zorluk peşinde. Yazık gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: vgm
Peki arkadaşlar 1. Sınıf için ögretmen seçme olayı yok mu artik. Veya bununda bir yolu varmi. Hiç bilgim yok kusura bakmayin

Geçtiğimiz yıl buluduğum ilde 30 dan fazla okul müdürüne, bu Her İkisi Çalışan veli maddesinden kayıt alındığı için, (velilerden biri çalışmadığı ya da başka bir usulsüzlük olduğu için) kınama veya uyarma cezaları verildi.

Geçtiğimiz yıl buluduğum ilde 30 dan fazla okul müdürüne, bu Her İkisi Çalışan veli maddesinden kayıt alındığı için, (velilerden biri çalışmadığı ya da başka bir usulsüzlük olduğu için) kınama veya uyarma cezaları verildi.
onların hepsini kaldırıyorlar sonra öğrenci üstün yararı var sonuçta vsvs

Bu işleri zorlaştıranlara teşekkür ediyorum, her iki eş de çalışıyorsa birinin işine yakın yere çocuğunu yazdırma hakkının bir mantığı var da eşi çalışmayana neden bu hak verilsin, asıl mantıksız olan bu düşünce. Toplum olarak bir yerde sıra varken başkasının önüne geçmek, çocuğunu istediği öğretmene yazdırmak, istediği okula göndermek gibi başkalarının hakkını hukukunu çiğneyerek yapılanlara hoş görecek halimiz yok. Devlet okullarında, hastanelerinde, kısacası kamusal hizmetlerde kim olursan ol geçerli ve mantıklı bir mazeretin yoksa başka çocuk veya hastalardan bir farkın yok, sıranı bekleyeceksin, şansını kabul edeceksin. He yok benim çocuğum diğer çocuklardan daha kıymetli diyorsan özel okula, özel hastaneye, özel bilmem neye götüreceksin.

Bu işleri zorlaştıranlara teşekkür ediyorum, her iki eş de çalışıyorsa birinin işine yakın yere çocuğunu yazdırma hakkının bir mantığı var da eşi çalışmayana neden bu hak verilsin, asıl mantıksız olan bu düşünce. Toplum olarak bir yerde sıra varken başkasının önüne geçmek, çocuğunu istediği öğretmene yazdırmak, istediği okula göndermek gibi başkalarının hakkını hukukunu çiğneyerek yapılanlara hoş görecek halimiz yok. Devlet okullarında, hastanelerinde, kısacası kamusal hizmetlerde kim olursan ol geçerli ve mantıklı bir mazeretin yoksa başka çocuk veya hastalardan bir farkın yok, sıranı bekleyeceksin, şansını kabul edeceksin. He yok benim çocuğum diğer çocuklardan daha kıymetli diyorsan özel okula, özel hastaneye, özel bilmem neye götüreceksin.
bir eş çalışıyor bir eş çalışmıyorsa burada bence şöyle düşünülebilir zaten maaşlar maşallah çok harca harca bitmiyor daha da zenginleşmek için çocuğunu da beraberinde götürüp otobüs veya servis ücreti ayrıca eşi ve çocuğu vermesin diye götürüp iş çıkışı aynı şekilde yine kendisi yanında eve götürüp böylelikle çok zengin olması belki toplum olarak hoş karşılanmıyordur o yüzden baba veya anne tek çalışıyorsa çalışmayanda evde oturmasın o getirsin götürsün belki gide gele bir yerlerde iş ilanları gözüne çarpar işe de girer diye düşündükleri için böyle yapıyor olabilirler

• Beğen
Tepkiler: vgm
Devlet okullarında hastanelerinde kamu kuruluşlarında dediğiniz gibi bir eşitlik hakkaniyet olduğuna inanıyorsanız çok iyi. Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Hastanede bile sağlık çalışanı, hakim savcı yasal olarak öncelikli. Öğretmene gelince hiç bir şey yok. Ben haksızlık yapalım demiyorum ama öğretmen de mebde çocuğunu ilkokul için söylüyorum okuluna yakın bir okula yazdırabilmeli. Bu arada çocuğum büyük ve böyle bir durumum yok.

Torpil isteyen yok. Mantığını anlamadım. Ama bana bu işin mantığını anlat bende sana hak vereyim. Herkese tanınan bir hak adrese dayalı eğitim hakkı. Ama iki kişinin çalışmasındaki mantıklı tarafı söyle.

Torpil isteyen yok. Mantığını anlamadım. Ama bana bu işin mantığını anlat bende sana hak vereyim. Herkese tanınan bir hak adrese dayalı eğitim hakkı. Ama iki kişinin çalışmasındaki mantıklı tarafı söyle.
Eşin çalışınca senin üstünlüğün nedir. Benim eşim çalışmayınca ne oluyor, Burada ben nasıl bir adaletsizlik torpil yapmış oluyorum. Senin eşin çalışıyorsa hakkını alıyor. Ya ben anlatamadım sanırım, ben her ikisinin çalışma zorunluluğundaki mantığı anlat.

Her ikisinin de çalışmasının mantığı şu olsa gerek: eşlerden birisinin çalıştığı yere yakın olursa okul, çocuklarını rahatça okuldan alabilsin. Nihayetinde ev uzak olabilir.

Eşlerden biri çalışmıyorsa olmamasının mantığı da şu olsa gerek: zaten çalışmadığı için çocuğunu evinin yakınındaki okuldan rahatça alabilir.

Benim bu kuraldan anladığım şey bu

Bana yakın olan okul iyi bir okul olsa ben de isterdim. Çocuğumla beraber gider gelir öğle arası da ilgilenebilirdim. Eşim de sabah öğle ikindin getir götür yorulmaz kendine, işlerine daha fazla vakit ayırabilirdi. Şimdi eşin çalışmıyorsa böyle bir hak istemek hakkaniyetsizlik mi oluyor? Okul ha evinin adresine göre olmuş ha işinin adresine. Sonuçta kalkıp rastgele okul seçmiyorsun. İkisi de adrese dayalı. Bunda ne sakınca var?

ilksms
Geri