Öğrenci den Öğretmen e ''147'' Tehdidi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğrenciniz sizi 147’ye şikâyet edeceğini söylerse ne yaparsınız? Ne yapıyorsunuz?

Değerli eğitimciler; yaklaşık 10 gündür bir öğrencim ne ders kitabını nede çalışma kitabını getiriyor. Bugün biraz restleştik!..

--- Öğrencinin cevabı; hoca fazla uzatma şimdi seni 147’ye şikâyet ederim. Gününü görürsün oldu.

--- Öğrencim tabii ki haklı silah icat oldu mertlik bozuldu.

http://forum.memurlar.net/konu/1489355/

hiç birşey çıkmaz o işten. işini yaptıktan sonra kimse birşey yapamaz. ama orada çocuk güzel bir rezil edilmeli.

*cem62*' Alıntı:
Öğrenciniz sizi 147’ye şikâyet edeceğini söylerse ne yaparsınız? Ne yapıyorsunuz?

Değerli eğitimciler; yaklaşık 10 gündür bir öğrencim ne ders kitabını nede çalışma kitabını getiriyor. Bugün biraz restleştik!..

--- Öğrencinin cevabı; hoca fazla uzatma şimdi seni 147’ye şikâyet ederim. Gününü görürsün oldu.

--- Öğrencim tabii ki haklı silah icat oldu mertlik bozuldu.

http://forum.memurlar.net/konu/1489355/

Hocam bu 147 yi niye bu kadar arabartıyorsunuz. Her giden telefonu değerlendiriyorlarmı sanıyorsunuz. 16 miyon öğrenci ve velisi var Allah 147 de çalışanlara yardım etsin. Bir yıl sonra gelen şikayetlerin istatistikleri yayınlanır. Ortada ciddi bir durum yoksa 147 giden orda kalır . Biraz ciddi ise il mem e bir mail gelir ilde okula yazı yazar müdürde size sorar sizde durumu açıklarsınız. 147 büyük problemler için. Haber değeri olan olaylar için. Bazen medyada çıkıyorya işte onlar için.

Bildiğim kadarıyla başbakanın genelgesi ile 147'ye yapılan başvurular değerlendirilip sonuç bildirilmek zorunda. Öğrencilerden başka kullananlarda var mesela yayın evleri. Geçen haftanın 147 örneği; yapılan başvurudan dolayı Kayseri'de şu an 13 okul soruşturma geçiriyor.
Ders sonrası öğretmenler (kendi okulumdada) hergün 1 saat etüt yapıyorlar ve karşılığında da kurs ücreti yada herhangi bir ücret almıyorlar. Etütlere katılan öğrencilere toplam 8 adet deneme sınavı yapılıyor. NŞA'da ücret toplam 12TL ama indirimli 8 TL'ye alınıyor. Şimdi bu deneme sınavı için öğrencilerin verdiği para soruşturma sebebi... Fazladan ücret almadan çalışan, kurs veren öğretmende resmen enayi konumunda..

geçenlerde bizim öğrencilerde hocam 147 ye söyleyecem bilmem ne ayakları yaptılar onlara
selam da söyle yanındada bir çay söyle dedim.

hipopotam' Alıntı:
geçenlerde bizim öğrencilerde hocam 147 ye söyleyecem bilmem ne ayakları yaptılar onlara

artık müfettişlerle çay ikram edersin hocam..

*cem62*' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:

artık müfettişlerle çay ikram edersin hocam..
geçen gelen müfettişi meyhaneye götürdüm hocam merak etme. kafaları çektik bir güzel.

Bırak hocam, dert etme sistemin çalışmasına izin ver
Boş boş havanda su dövsünler, elin japonyası, hindistanı bile bir merhale katetti
biz telefon müşteri hizmetlerinin çalışıp faydalı olup olmaycağını test eden bir deney yapıyoruz,
denesinler çok çok müfettişler ile bir çay içersin,

eğer öğretmen üzerinde demokles kılıcı olmak istiyorlarsa bu iş ters teper. gerçekten sorun olan problemler varsa ortaya çıkması açısından iyi.

mesele birşey olup olmayacağı değil. verdiği stres ve öğrencinin öğretmene üstünlük sağlarcasına tavırlara girmesi sorun olan. bunlar her öğrenciyi iyi aile terbiyesi almış kolej çocuğu zannediyor anlaşılan. 2-3 farklı okulda öğretmenlik yapsınlarda görsünler bakalım ne kıl, ne ukala, ne terbiyesiz öğrenciler var görsünler. bunların eline koz veriyorlar başka birşey değil. iyi öğrenci zaten bu tür şeylerle öğretmenini tehdit etmez.

bana bi çocuk "147 yi arıcam" dese, "arayınca yediğin haltları da anlat. anlatmazsan disiplin kurulunda ben de onları anlatırım. Yanarsak ikimiz de yanarız." derim. Bunun dışında ders kitabı getirmeyen çocuğa da kızmanızı anlamıyorum. Dersten atın 0 verin bitsin gitsin. Gurur yapmayın "beni, dersimi adam yerine koymuyor" diye.

Dersten atmak öğretmenin başını ağrıtacak en önemli sebeplerden birisi şu an. Ben onun yerine kitap defter getirmeyeni sınıfta rezil etmeyi tercih ederim diliminde kemiği yok ağzıma ne gelirse sayıyorum. Şu an taş çatlasa 3 kişi oluyor defter yada kitap getirmeyen. Şikayet etmek isteyenede kapımız açık istediklerini yapsınlar. Ben memnunum şu an dersteki sınıflarımdan yarın öbür gün bir müfettiş gelirsede gelir yapacak birşey yok çok fazla umursamıyorum.

hocam öğrenciyle bu konularda hiç restleşmemek lazım ber bir dilekce idareye yolla gitsin onlar uğraşsınn

hoş bu seferde idare birşey yapmadan gönderirse bu sefer ezilen siz olursunuz ki böyle bir durumda birdaha hiç bir işe karışmayın madem idare sizi bu konularda satıyor kendi işleriyle kendileri uğraşsınlar o zaman

mehmetersin' Alıntı:
hiç birşey çıkmaz o işten. işini yaptıktan sonra kimse birşey yapamaz. ama orada çocuk güzel bir rezil edilmeli.

564212_160801670709049_100003376500479_210520_1933085187_n.jpg

hipopotam' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:
mehmetersin' Alıntı:

sadece bu mesajı 147 ye yollayana hastıroloji diyorum.

bunu şikayet eden veli kendi de okula taytla mini etekle gitmek isteyen hazımsız bir veli. kendi de gidebilse eminim şikayet etmezdi :puhaha:

lavinia_7' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:
mehmetersin' Alıntı:

bunu şikayet eden veli kendi de okula taytla mini etekle gitmek isteyen hazımsız bir veli. kendi de gidebilse eminim şikayet etmezdi :puhaha:

memlekette manyakmı yok allah bilir oraya daha ne şikayetler düşüyordur komedi cinsinden.gülelimmi ağlayalımmı bilemedim yavv.

hocam hiç oyle selam soyle cay soyleyle olmuyor bu işler adamlar gelıyor sorusturmayı acıyorlar. okuldaki öğrencilerden örnekleme alıyorlar iddia dogru mu araştırıyorlar ve dogruysa gereğini yapıyolar he bu arada cayda söylüyolar hiç merak etmeyin. durduk yere boyle işler basınıza gelince cok siniriniz bozuluyor. Bu adamlar gelip cay içerken sizi şikayet eden veliler ve öğrencilerde sizi görüyor bilgilerinize. sonucun ne olacagı hiç mühim değil ama düştüğünüz durum kendinizi savunma cabası cok kotu bişi...

Daha öğrenciler özel ders veren öğretmenleri şikayet etmedi.

Özel ders veren o öğretmenlere öğrenciler para vermezde hocam çok konuşma ders vermeye devam et yoksa 147 şikayet ederiz derse birde çocuga ders verdiniz diye gizliden kameraya alırsa şaşmam.

cefecan' Alıntı:
lavinia_7' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:
mehmetersin' Alıntı:

memlekette manyakmı yok allah bilir oraya daha ne şikayetler düşüyordur komedi cinsinden.gülelimmi ağlayalımmı bilemedim yavv.
yuh artık bu nasıl bir şikayet, ve daha vahimi bu şikayet ciddiye alınıp öğretmenleri uyarın deniyor vaaaayyyyyyy anasını ne hallere düştük yarabbi :o

benim okulumdan 3 öğretmenin savunması alındı. bir kaç tanesinin yolda olduğunu biliyoruz. bakalım bana ne zaman sıra gelecek.
suçlamalardan biri rencide etmek; cümle şu " yeter ulan kes sesini yeter artık,eşşek olan anladı sen daha susmadın",
ikincide öğretmen arkadaş git bir yüzünü yıka gel yöntemi ile çok konuşan öğrenciyi çıkarıyor adam eğitim hakkım engellendi diye şikayet ediyor,
üçüncüde idareci arkadaş veliye kötü davranmış; başbakan demişti "vatandaşımı üzeni üzerim"

Çay içersiniz değil arkadaşlar. bunlar sicil demektir malesef ve dosyanızda kabarık bir yer tuttuğunda bir şeyler olmaya başladığını göreceğiz. en kötü tarafı bunlarla gerilmiş bir halde birinin canını yakacağız işte o zaman okul değiştirmekle başlayacak süreç dahada can sıkacak.

ben kendimce bir yöntem kullanıyorum. sınıftaki öğrencilerin velileri işi çözsün diyorum. adam dersi kaynatıyorsa, zıpırlık yapıyorsa benden zıpırı yok :) notu olmayan bir dersimiz var nede olsa,

BBNET
Geri