Çokkk ACİLL yardım lütfen!!!!

Kodla Büyü

eses_23

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar joomla 1.5 de bir kaymakamlık sitesi oluşturdum. sol tarafta ari ext menü modülünü kullanarak yana açılır menü oluşturdum. resimden de anlaşılacasğı üzere alt menüler sol kolonun altında kalıyor. z- index olayı falan araştırdım ama bir türlü yapamadım.Bu arada kullandığım tema da ja-purity .Lütfen yardımcı olun site bitti ama bu menü olayı yüzünden teslim edemiyorum kafayı da yemek üzereyim:(

Ekli dosyalar

• menü.png
    menü.png
    20.7 KB · Görüntüleme: 1,279
hocam joomla 1,5 mi kaldı
3.x çıktı

joomla 1.5 ta ie uyumluluk paketleri vardı onları bi kurun

sitenin adını bi yazın firebug dan bi bakalım
z indexle halledilebilir mi.

Hocam gerek güvenlik gerekse de performans açısından son sürüme geçmeniz lazım. Hele hele kaymakamlık sitesi demişsiniz. Sorun ile ilgili olarak url verir misiniz. Eğer local de çalışıyorsanız da bazı modüller localde buna benzer hatalar verebiliyorlar. Benim de karşılaştığım bazı sorunlar sunucuya yüklenince düzelmişti. Böyle bir ihtimal olduğunu da bilin.

içişleri bakanlığının kaymakamlık siteleri için hazır formatı vardır bu iş sana geldiğine göre sizin yazı işleri müdürlüğünün bundan haberi yok. sana tavsiyem il yazı işleri müdürünü ara ve içişleri bakanlığının kaymakamlık ve valilik site paketleri hakkımda bilgi al. ücretsizdir ve kaynakları sınırsızdır ve scripti oldukça profosyoneldir.
http://www.sariyahsi.gov.tr/
bu site içişleri bakanlığının kaymakamlık site scriptidir. Ben ve bir arkadaş düzenledik.

soldaki anasayfa modülünü yani altta kalan modülü joomlada modüller listesindeki sırada üste taşı hocam, mesela birinci sıraya al..

Localde çalışıyorum. Varolan bir sitesi var kaymakamlığın hostta Joomla sürümü 1.5 olarak kurulduğu için ben de site üzerinde bazı değişiklikler yaptım. aynı hosta yükleme yapacaktım. içişleri bakanlığının projesinden haberim var.

eemree' Alıntı:
hocam joomla 1,5 mi kaldı
3.x çıktı

joomla 1.5 ta ie uyumluluk paketleri vardı onları bi kurun

sitenin adını bi yazın firebug dan bi bakalım
z indexle halledilebilir mi.
hocam local de kurulu nasıl hallederiz??

hocam localde kurduğun joomla siteyi servera atmakta sıkıntı yaşarsın
eğer yeniysen joomlada
bence direkt bir host firmasından(turhost olabilir joomla için ) alan alıp yapın oınlar zaten tektuşla joomla kuruluyor turhostta gerisi modülleri yüklemek kalıyor.

ama yinede localde deneyecekseniz Chrome un firebug eklentisi var onu ekleyin chorema onu çalıştırınca sitenin kodlarını görüp orda düzenleyebilirsiniz, yani örneğin z-index i bulup değiştirince sorununuzun çözülüp çözülmediği görürsünüz.

Teşekkür ederim ama z-index değerleri ile oynadığım halde çalışmadı başka bir açılır menü modülü kurdum transmenu onda da ilk başta çok güzel çalışıyordu. Hatta sitemin renklerine göre css kodlarını da değiştirdim güzel olmuştu. Bugün üst menü de bulunan başlığa alt menü ekledim. diğer başlıklardaki alt menülerim de gözükmüyor şimdi. Offf yaa. Bilmiyorum başka bir modül mü kullanmalıyım yoksa css kodları ile kendim oluştursam mı menüyü? Bu seferde onu modül olarak nasıl entegre ederim onunla uğraşmam gerekecek....

sizi çok meşgul ettim hocam biliyorum ama sorun tam olarak şu yana açılır menü yapmak istiyorum. Bunu temamla yapamam diye biliyorum??? Transmenu de de şöyle bir sorunla karşılaşıyorum normalde diğer alt menülerim gözüküyor ama ne zaman ki üsttek, kurumların altına bir alt menü oluştursam sayısı farketmiyor bütün alt menüler kayboluyor ???

temayla değil hocam joomla kendi menü sistemi ile yapabilirsiniz kolayca:
hocam şimdi bir main menünüz var var bunu üste yerleştirdiniz. (modül yöneticisinden >>>yeni>>> menü>>> sonra main menü seçilecek) (sonra pozisyonu eklenecek)
ana sayfa kurumlar iletişim gibi....

menü yöneticisinden bunun altına yeni menüler eklediniz diyelim
mesela kurumların altına işte belediye diye alt menü eklemek istediniz ya
belediye menüsü oluşturduktan sonra özelliklerde
sol tarafta "üst öğe" var ordan kurumları seçerseniz belediye kurumların alt öğesi olarak çıkar.
bu şekilde diğer alt menüleri üst menüye eklersiniz.

sol tarafta bir menü oluşturmak için aynı menü yöneticisinden menü öğelerini oluşturucaz
sonra modül yöneticisinden >>yeni>>menü>> sol menü seçilecek
sol pozisyon ayarlanacak

bu şekilde yapabilirsiniz...

hocam yanlış anlaşıldım galiba menü modülü yayınlamayı biliyorum alt menü oluşturmayı da:) benim yapmak istediğim menü öğesi üzerine fare ile gelince alt menüler açılsın gidince alt menüler kaybolsun. Bunun için açılır menü modülleri kullanıyorum:S yine de anlatımınız için teşekkürler...

şimdi hocam diyelim kği joomla 1.5 gibi desteklenmeyen bir sistemle kaymakamlık sitesini kurdunuz şu anki eklentilerin birçoğunun da 1,5 versiyonu yok diyelim ki onları da wa-rez vb. buldunuz ve siteyi hazırladınız
sonra birisi gelse siteyi hacklese kaymakama hoş olmayan sözler yazsa direk tasarımcı siz olduğunuz için başta sizin başınız yanar. Bu şekilde bir riski almak istemenizin nedenini anlayabilmiş değilim. halbuki joomla 2.5 versiyonu hem güncel hem de güvenlikli. öncelikle bunu söyleyeyim.
açılır menü ise direk temayla alakalı temanız açılır menü destekli değilse eklentilerle bu sistem düzgün çalışmayabilir.

BBNET
Geri