Çok sıkıldım lütfen Asp den anlayan bir arkadaş yardım etsin

Kodla Büyü

sinanuzun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hafta sonu yüksek lisansn sınavlarım var her birinden en az 70 almam gerekiyor. Elimde bir alışveriş spriti var bir arkadaşıma verdiğim söz nedeniyle bu scpirti derlemem gerekiyor . Verdiğim söz nedeniyle sonra bakarım diyemiyorum. Karşıma çıkan sorun yüzünden sorunu çözüp sınavlarımada bakamadım henüz. Bir an önce şu işi halletmem lazım . Sorun şu elimde bir alışveriş sitesi scpriti var bir çok sorunu çözdüm bu en önemli sorunlardan daha önce mail bileşeni sorunu vardı forumdan yönlendirmelerle hallettik. Şimdi sorun şu müşteri sipariş için ürünleri seçiyor siparişi onaylayacak oanyalayınca sipariş site sahib,ine gidecek hangi ürünleri almış alanın bilgileri ne bu şekilde bir mail olacak.

Sepetteki ürünler maile gidiyor ama kişi bilgisinin olduğu textboxlu yeri dolduran kişinin bilgileri maile gelmiyor ne eksik bilmiyorum asp yi iyi bilmiyorum sorun şu ki text box'a girilen bilgiler tıpkı sepetteki ürünler gibi aynı mailin içinde gelmeli anlayamadığım kod şu ;

<%
ok = 0
if m_name = true then orderPerson = OrderPerson & l_name & ": " & checkField(request.form("m_name")) & chr(10) & chr(13)
if m_city = true then orderPerson = OrderPerson & l_city & ": " & checkField(request.form("m_city")) & chr(10) & chr(13)
if m_street = true then orderPerson = OrderPerson & l_street & ": " & checkField(request.form("m_street"))& chr(10) & chr(13)
if m_country = true then orderPerson = OrderPerson & l_country & ": " & checkField(request.form("m_country"))& chr(10) & chr(13)
if m_phone = true then orderPerson = OrderPerson & l_phone & ": " & checkField(request.form("m_phone"))& chr(10) & chr(13)
if m_mailadress = true then orderPerson = OrderPerson & l_mailadress & ": " & checkField(request.form("m_mailadress"))& chr(10) & chr(13)
if m_card_type = true then orderPerson = OrderPerson & l_card_type & ": " & checkField(request.form("m_card_type"))& chr(10) & chr(13)
if m_card_number = true then orderPerson = OrderPerson & l_card_number & ": " & checkField(request.form("m_card_number"))& chr(10) & chr(13)
if m_card_expiration_date = true then orderPerson = OrderPerson & l_card_expiration_date & ": " & checkField(request.form("m_card_expiration_date"))& chr(10) & chr(13)
if m_comment = true then orderPerson = OrderPerson & l_comment & ": " & checkField(request.form("m_comment"))& chr(10) & chr(13)

if ok = 0 then
warenkorb = session("warenkorb")
if isArray(warenkorb) then
i = session("items")
mailText = mailText & chr(13) & chr(10) & chr(13) & chr(10)
mailText = mailText & orderPerson & chr(13) & chr(10)
mailtext = mailText & "............" & chr(13) & chr(10)
for t = o to i
if (warenkorb(t,0)) <> "" then
gesamt_artikel = + warenkorb(t,0) * warenkorb(t,2)
gesamt = FormatNumber(gesamt + gesamt_artikel,2,,-2)
mailText = mailText & l_list1 & " : " & warenkorb(t,0) & chr(13)& chr(10)
mailText = mailText & l_list2 & " : " & warenkorb(t,3) & chr(13)& chr(10)
mailText = mailText & l_list3 & " : " & warenkorb(t,4) & chr(13)& chr(10)
mailText = mailText & l_list4 & " : " & FormatNumber(warenkorb(t,2),2,,-2) & chr(13)& chr(10)
mailtext = mailtext & l_list5 & " : " & FormatNumber(gesamt_artikel,2,,-2)& chr(13) & chr(10)

end if
next
mailtext = mailText & "========================================" & chr(13) & chr(10)
mailtext = mailtext & l_list6 & " : " & FormatNumber(gesamt,2,,-2)

Kırmızı olan yer sepetteki ürünleri ok bunlar otomaitk maille geliyor aslıdna bu kodların altında mail bileşenin tanımlandığı diğer kodlarda var ama ben sorunun buradan kaynaklandığına eminim. Mavi olan yerdeki bilgileri alamıyorum sorun bu. Mavi olan yerde ne anlatılmak isteniyor acaba true ve false özellikleri include edilen bir sayfadan çekiliyor ve true ayarlı.

Mesela maile m_country göndermeye çalışınca true cevabını veriyor kodlamayı yapan bu mavi olan yerde tex box içinde yazı olup olmadığını mı kontrol ediyor nasıl bir komutla m_street , m_country gibi text box yazı alanına yazılan bilgileride sepetteki ürün bilgisiyle gönderceğim lütfen yardım edin. Saygıalrımla..

Hocam 4 yıldır asp kullanmıyorum. En zon ünide ödev yapmıştım bende. Yine de yardımım olur mu bilmem.
Eğer "orderperson" diye bir komut yok ise yorumum;
Benim buradan anladığım kadarıyla, sen müşteri bilgilerini mavi kodlarda Text box'a felan almıyor. "OrderPerson" diye kullandığın değişken ise, onun içeriğini değiştiriyor.Bence maile göndermesi için o değişkenleri tek tek kırmızı kodlardaki gibi MailText'e aktarman gerekior.

Eğer çok saçmaladıysam affolo :))

Sağol hoacm en azından cevaplama nezaketinden bulundun.Değdiğiniz yapmaya çalıştım ama olmadı yada ben beceremedim.

mavi kısımda müşterinin doldurduğu formdaki alanlar tek tek
kontrol ediliyor. alandaki bilgi geçerli ise bu bilgi orderperson
değişkenine ekleniyor böylece orderperson adındaki tek
değişkende müşterinin bütün bilgileri tutulmuş oluyor.

mail ile müşteri bilgilerini de göndereceksen kırmızı kısımda
orderperson değişkeni geçmeli

kolay gelsin..

Kod:
for t = o to i
if (warenkorb(t,0)) <> "" then

Belk farkındasınızdır ama ben yine de yazayım dedim. Bu kısımda t=o yapmışsınız. t=0 (yani sıfır) olacak sanırım. Bu da bir hata yaptırıyor olabilir.

Bilgi gönderme sorununa gelince,

mailText = mailText & orderPerson & chr(13) & chr(10)

kısmında normalde mavi yerdeki bilgiler mail metnine ekleniyor. Normalde gelmesi gerekir. Bu sıkıntıyı çözmek için, sayfanın mail gönderimi felan yapan kodlarını iptal edin. Daha sonra OrderPerson bilgilerinin alındığı yerin altına Response.Write OrderPerson diyerek bilgilerin gerçekte alınıp alınmadığını kontrol edin. Burada sorun yoksa mailText kısmına eklendiği yerin hemen altında sayfaya yazdırarak kontrol edin. Eğer bilgiler bir yerde kayboluyorsa değişken isimleri veya eklemelerde hata yapıyor olabilirsiniz.

Diğer açıklamayı unutmuşum.
Mavi yerdeki bilgiler senin almak isteyip istemediğin bilgileri içeriyor. O yüzden adam bir özellik sayfası yapmış ve m_country=true gibi değerler yazmış. Sen kod içinde m_country diye yazarsan sana true diye döner. Bunlar o include edilen sayfada özellikleri açıp kapamak için. Yani adamın sokak bilgisi mail ile gelen bilgiler içinde olmasın istersen o özellik sayfasında m_street i false yaparsan o değer OrderPerson değişkeninde tutulan bilgilere aktarılmıyor.

if m_street = true then orderPerson = OrderPerson & l_street & ": " & checkField(request.form("m_street"))& chr(10) & chr(13)
..................^...... bu değer false olunca bu bilgi eklenmeyecek!!!!

Sen eğer formdan gelen bu bilgiyi almak istiyorsan request.form("m_street") biçiminde kullanmalısın. Buradaki m_street ile include ettiğin sayfadaki m_street aynı şey değildir. Biri formdan gelen bilgi alanı, diğeri özellik sayfasındaki değişkendir.

l_street diye bir değer var bide. Bu da sanırım tercüme amaçlı yapılmış. Yani l_street değerine (büyük ihtimal özellik sayfasındadır) "Adres" diye yazarsan gelen mailde Türkçe "Adres :" yazacak. Bu amaçlı birşey sanırım...

Sevgili Mehmet hocam cevabınız için teşekkür ederim. Sevgili Ugurluhan hocam sana daha da çok teşekkür ederim yönlendirmelerinle sorunu çözdüm.

BBNET
Geri