Çocuklarınız için doğal çikolata tarifi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ghost
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ghost

Site Admin
Yönetici
Arkadaşlar bizim kız çok çikolata tüketiyordu eşimle düşündük ne yapabiliriz diye bu tarif çıktı ortaya, artık kızımız çikolata istediğinde bu tarifden yapılmış çikolatayı veriyoruz ve hepimiz mutluyuz.

Malzemeler:
4 çorba kaşığı bal (dolu dolu)
2 yumurta
1 bardak süt (0,2 l)
200 gr tereyağı
9 çorba kaşığı tam buğday unu
1 paket kakao
1/2 paket vanilya
Mikser (hani şu ucu uzun olupta mercimek karıştırıyorsunuz ya ondan)

Yapılışı :

Bal ile yumurtaları mikser ile karıştırın iyice köpürsün
sütü katın yine karıştırın
daha önceden tavada erittiğiniz ve soğuttunuz tereyağını dökün ve yine karıştırın
unu kakaoyu vanilyayı dökün en az 10-15 dakika iyiycene un yedirene kadar karıştırın
buzdolabına koyun sabah kahvaltıda götürün.. :)

teşekkürler deneyeceğim
ben kahvaltıda tahin pekmez yapıyorum ev sarellesi diye yiyor bakalım ne kadar kandırabileceğim :)

eleştrileri eşimle dikkate aldık ve tarifi değiştirdik.. dün çikolata bitmişti biraz önce yenisini yaptık :)

yeni tarif::

Malzemeler;

1 bardak pekmez
2 çorba kaşığı bal
1 yumurta
150 gr tereyağı
braun mikserin kabı kadar işlem görmemiş çiğ fındık (200 gr felandır sanırım)
1 bardak süt
1 paket kakao
1/2 paket vanilya
2 çorba kaşığı tam buğday unu

yapılışı ;

Bal , pekmez ve yumurta mikserle çırpılır
Eritilen tereyağı az birşey bekledikten sonra soğutulmadan bu karışıma eklenir ; yumurta pişsin diye :) hemen mikserle karıştırılır..
bu kez süt tereyağdan sonra eklenir çünkü sıcak tereyağı sütü kesmesin diye; ekledikten sonra yine bir karıştırın
mikserde un haline getirdiğimiz hatta mikseri iyi olan varsa direk krema haline getirdiğimiz fındıkları katıyoruz..
üstüne un, kakao ve vanilyayıda ekliyoruz ve baya bir karıştırıyoruz 20 dk felan.
Sabah kahvaltıda götürüyoruz akşam yersek olmaz çok kalorili oldu bu...

Not: unu tam buğday kullandık, fındıkları da çiğ koyduk ki lifli ve sağlığa zararı daha az olan doğal bir ürün olsun diye.... Yararlı diyemiyorum çünkü bugünlerde şehirde yaşayıp ta yararlı bir şey satın almamız mucize gibi, herşeyin içinde bir üçkağıt var.

afiyet olsun

ben de çöyle bişey yapıyorum puding diye yiyor:
1 bıldırcın yumurtası
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı kakao
bal
2 bardak süt
hepsini çırpıp puding gibi pişiriyorum çok yoğun olursa süt ekliyorum sonradan..

kızım çay istediğinde de çay bardağına 2-3 yemek kaşığı pekmez ve ılık su koyuyorum çay diye kanıyor yavrucum ama gözü açılır yakında:(

şeffaf' Alıntı:
ben de çöyle bişey yapıyorum puding diye yiyor:
1 bıldırcın yumurtası
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı kakao
bal
2 bardak süt
hepsini çırpıp puding gibi pişiriyorum çok yoğun olursa süt ekliyorum sonradan..

bunu da deneyelim hocam arada sırada tatlı istediğinde veririz . sağolasın..

evde süt reçeli yapıp içine kakao katıyorum hocam.
çakma çokokrem oluyor, benim oğlan ekmeğe sürüp bayıla bayıla yiyor.

Pişmemesi kafamı karıştırdı ama bi denemek gerek.İçinde ne olduğunu bilmediğimiz çikolatalardan kat kat iyidir.

cubur' Alıntı:
evde süt reçeli yapıp içine kakao katıyorum hocam.
çakma çokokrem oluyor, benim oğlan ekmeğe sürüp bayıla bayıla yiyor.

süt reçelini daha önce hiç duymamıştm hocam.şimdi nette okudum tarifini gerçekten değişik ve çok pratik. ilk fırsatta deneyeceğim inşallah. tat nasıl acaba ve siz nasıl yapıyorsunuz. baktığım tarifte süt şeker ve karbonatı kaynatıyor.
Görüntüye bakılırsa içine kakao katıldığında hatta birazda fındık gerçekten tam çokokrem.

BBNET
Geri