Çocuğumu Meslek Lisesine Yazdırayım MI?

Kodla Büyü

burock_26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar benim çocuk bu sene lgs ye girecek matemetik konusunda çok iyi olmadığı için puanı düşük geliyor yani bu gidişle öyle olacak herhalde Meslek Lisesi kazanacak(çok yüksek puanlı olanlardan bahsetmiyorum) aslında yazılıma ilgisi var (python temel düzey) İngilizceyi iyi düzeyde biliyor, el becerisi var, grafik tasarımı yapabiliyor ve çizim yeteneği de var sizce ben bu çocuğu düz liseye mi yollamalıyım yoksa mesleğe mi mesleğe yollarsam hangi bölüm ilgisine uygun ve meslek edinme açısından avantajlı olur

Matematiği Anadolu Lisesine gidip sayısal ağırlıklı derslerle toparlayamayacak şekilde mi? Yazılım alanında mühendislik vs okuyacaksa matematik olmadan olmuyor malum.

Matematiği Anadolu Lisesine gidip sayısal ağırlıklı derslerle toparlayamayacak şekilde mi? Yazılım alanında mühendislik vs okuyacaksa matematik olmadan olmuyor malum.
o kadar kötü değil hocam ama meslek lisesinde avantjlı bölümler olabilir mi diye soruyorum yoksa 390-400 bandında puan alıyor bu sene çok çalışmadı

Anadolu Teknik Lisesinde okumuştum yıllar önce, girerken bursluluğu kazanıp da girmiştim puanla alıyordu. Okulum çok iyiydi, şu an neredeyse bildiğim her şeyi lisede bilişim bölümünde öğrendim. Üniversite sınavına girerken katsayı engeline takıldım. Şu an katsayı yok ama gene de tavsiye etmiyorum. 13 14 yaşında yol seçmek için erken. Daha sonra insanın ilgisi istekleri değişebiliyor.

liselilerin okul-sınıf ve etkinlik tabanlı istekleri yoksa öyle bir veli değilseniz, lise sınıf mezuniyet fotoğraflarım olmasın diyor ise çocuğunuz onu bir mesem kalfalık/ustalık yönlendirmesi ile özel akademik ders aldırın, hem sizin kontrolünüzde hem de özel eğitmenin kontrolünde bir lise eğitimi olsun.

hangi meslek lisesi? meslek lisesi var meslek lisesi var.
gidip okulu görün, öğrenciler ve öğretmenlerle konuşun. şehirlerin merkezi meslek lisesleri bildiğimiz meslek lisesi görünümünden, havasından farklı olabiliyor. Meslek liselerinin taban puanları ilçe fen liselerinden daha yüksek olabiliyor.

Son düzenleme:
Bizim arkadaş çocuğunu mesleğe göndermedi çocuk acayip elektronik biliyordu şimdi üniversite sınavına da hazırlanmıyor çocuk ders çalışmayı bırakmış arkadaş göndermediğine çok pişman hasas bir yol ayrımı yani meslek lisesinin imajı bu kadar kötü olmasaydı belki çocuk oraya gidip başarılı ve mutlu olacaktı yazık oldu

Mekatronik bölümü nasıl mesela önü açık mı bir fikriniz var mı bir de Grafik Tasarımı bölümünü meraak ediyoruz

Hocam bazı ilerde organize sanayi bölgesi ile bağlantılı meslek liseleri var Manisa da var diger illeri araştırın olanaklari çok güzel giden veli ve öğrenciler çok memnun iş imkanı çok geniş

Kendi fikrim hocam. İyi bir lise kazanamayacak durumda ise. İyi bir işletme bulup mesemden makina veya metal bölümünü okutabilirsiniz.

Bence, en iyisi MESEM (yani çıraklık). Ama, çok iyi bir usta bulmak lazım. Şimdi, Lise diploması da alıyorlarmış diye duymuştum.

Mekatronik bölümü nasıl mesela önü açık mı bir fikriniz var mı bir de Grafik Tasarımı bölümünü meraak ediyoruz
Mekatronik muh. İşi öğrenir ise çok iş var ama üni de lay lay gezer ise diplomasi ile kalır. Grafik bölümü yigenim okudu şu an Japonya'da oyunlar için 3d tasarımlar ve karakterler yapıyor. Kendi öğrencim hem çalışıyor hem influzer.
Meslek lisesine gelince sayın hocam İspanya'ya staja gönderdiğim öğrencim bir yapay zeka firması tarafından iş teklifi aldı fakat üni okumaya karar verdi. 2 öğrencim bu sene büyük bir savunma sanayisi firmasında staj yapacak.
Bu bahsettiğim öğrenciler bilerek isteyerek gelen ve kendini ciddi manada geliştiren öğrencilerim. Mezun olup kendi firmasını açan da var belediyede çöpçü olanda.
38 kişi başlayan 9. Sınıflarımız 12. Sinifda 12 13 mezun verecek şekilde eleniyor ki gözlerinin yaşına bakmiyoruz. Yurt dışı imkanı olan iyi bir meslek lisesi bence ciddi olarak tercih edilebilir bir seçenek şahsi fikrim.

Merhaba arkadaşlar benim çocuk bu sene lgs ye girecek matemetik konusunda çok iyi olmadığı için puanı düşük geliyor yani bu gidişle öyle olacak herhalde Meslek Lisesi kazanacak(çok yüksek puanlı olanlardan bahsetmiyorum) aslında yazılıma ilgisi var (python temel düzey) İngilizceyi iyi düzeyde biliyor, el becerisi var, grafik tasarımı yapabiliyor ve çizim yeteneği de var sizce ben bu çocuğu düz liseye mi yollamalıyım yoksa mesleğe mi mesleğe yollarsam hangi bölüm ilgisine uygun ve meslek edinme açısından avantajlı olur
Meslek lisesini boşver hocam direk mesem e ver. Bir gün okula gitsin 5 gün iş yerine. Sigortası başlasın, maaş alsın ve en önemlisi 11. Sınıfta kalfalık 12.simifta ustalık sınavları ile belgesini alsın. Bölüm olarak da elektronik bilişim vs boşver heryer bunlarla dolu, iklimlendirme, motor, gastronomi vs gibi bölümlere yönlendir. Kız öğrenci ise saç bakım güzellik, pastacılık vs. Adına aldanıp da saçma sapan bölümleri doldurdular şuan sokaklar işsiz bilişimci dolu ..

bir grafik tasarım yada yazılım firmasına çırak olarak verip mesleki eğitim merkezine yazdırın. İyi, ahlaklı bir usta bulabilirseniz baba gibi olur. Çocuğunuzun ahlakını korursunuz. liseler ahlak bozma yeri. toparlayamazsınız sonrasında. bizim çocuk proje okulunda ona rağmen üzerine titrediğimiz çocuğumuzu kaybediyoruz günden güne. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama yetemediğimiz zaman oluyor

Meslek lisesini boşver hocam direk mesem e ver. Bir gün okula gitsin 5 gün iş yerine. Sigortası başlasın, maaş alsın ve en önemlisi 11. Sınıfta kalfalık 12.simifta ustalık sınavları ile belgesini alsın. Bölüm olarak da elektronik bilişim vs boşver heryer bunlarla dolu, iklimlendirme, motor, gastronomi vs gibi bölümlere yönlendir. Kız öğrenci ise saç bakım güzellik, pastacılık vs. Adına aldanıp da saçma sapan bölümleri doldurdular şuan sokaklar işsiz bilişimci dolu ..
Çıraklık sigortası sigorta başlangıcı sayılmıyor bu sadece iş kazalarına karşı bir sigorta

Çıraklık sigortası sigorta başlangıcı sayılmıyor bu sadece iş kazalarına karşı bir sigorta
Şuanda sayılmıyor ilerde sayılmayacagi anlamına gelmiyor. Türkiye'de hergun bir şey değişiyor. Geçmişte de sayılmayan bir çok şey şimdi sayılıyor mesela. Kısacası mesem ler meslek liselerinden fersah fersah ilerde. Meslek lisesi dediğiniz yer ne üniversite ye dönük bir çalışma icinde ne de mesleğe dönük ... Yıllardır içinde bulunan biri olarak şunu çok net söyleyebilirim ki 12.sinifa gelmiş ama format bile atamayan bir sürü öğrenci gördüm lakin mesem de 10. Sınıfta çocuk bilgisayarı paramparça edip tekrar toplayabiliyor keza bizzat alanda yetişiyor

bu soru çok bileşeni olan bir soru;
1.) hangi il de ikamet ediyorsunuz.
2.)çevrenizde iş imkanları neler?
3.)çocuğun herhangi bir meslek alanına ilgisi varmı?
4.)varsa nasıl meslek alanına ilgili var?(sözel alanlar veya sayısal alanlar)
5.)çevrenizdeki meslek liselerinin seviyeleri nasıl?

bunun gibi sorular çoğaltılabilir. öncelikle bu durumları analiz etmeniz gerekiyor. benim çalıştığım meslek lisesi Türkiye de sanayi kuruluşlarının en çok olduğu bölge olan Gebze de. İş imkanları o kadar fazla ki bu bölgede iyi meslek lisesi mezunlarını fabrikalar havada kapıyor. üniversiteye gitmeyen biraz elinden iş gelen meslek lisesi mezunlarının başlangıç maaşları yaklaşık 30 bin. ve çok değil 5 sene sonra hepimizden fazla maaş alıyorlar. bu söylediklerim olumlu senoryo. bunun haricinde bu bölgede çok iyi meslek liseleri olduğu gibi gerçekten boş öğrencilerin gittiği meslek liseleri de var. onu iyi ayırt etmek gerekiyor. Bu gölgede benim çocuğum iyi bir fen lisesi veya iyi bir anadolu lisesi ne gitmiyorsa, çevredeki iyi bir meslek lisesine göndermek isterim. Eğer meslek lisesindeki potansiyeli ile akademik eğitim alacak seviyeye gelirse ek takviye dersler ile üniversiteye hazırlarım. Bu durum gebze özelinde bu şekilde. ancak fabrika veya özel işletme sayısının az olduğu, iş imkanlarının az olduğu bir bölgede ise durumlar daha farklı değerlendirilir.

en iyisi hem okumak (sırf diploma için) hemde ticarete çok küçük yaşlardan ufak ufak atılmak tanımak büyüdükçe işlerde büyür zaten ama bu işide ticaretin bütün inceliklerini bilen birinin yanında başlayarak öğrenmek

BBNET
Geri