Çözemediğim IP Sorunu

Kodla Büyü

neverjealous

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Vestel Promega laboratuvarında bir tane bilgisayar geçen gün IP alamamaya başladı. Elle yapılandırmaya çalıştım ancak tamam'a bastığımda pencere yanıt vermiyor. Oturum kapatıyorum, IP alınmış görünüyor ama gelen-giden veri "0". Kabloyu başka bilgisayarda denedim, kabloda asla sıkıntı yok. Diğer bilgisayarlar da gayet hızlı bir şekilde IP alıyor. Sağlamlığı kesin olan başka bir ehternet kartı taktım, aynı durum devam etti. Sonunda format da attım. Ancak yine aynı. Sizce sıkıntı nedir? Saygılar.

switch portunu veya duvardaki port girişini değiştirmeyi denedinizmi .yandaki kasayla değiştokuş yapın kasa girişleri öyle dneyin.

vedat' Alıntı:
switch portunu veya duvardaki port girişini değiştirmeyi denedinizmi .yandaki kasayla değiştokuş yapın kasa girişleri öyle dneyin.

Denedim hocam. Sorun kabloda yada switch'de değil. Pc'de nasıl bir sorun olabilir acaba! Onboard ethernetten desem, harici de taktım! Çözemedim gitti.

sanmam ama biosu bir varsayılan ayarlara yükleyin hocam
ethernet onboard ya belki öğrenciler falan bişey yapmış olabilir
gerçi harici kartta takmışınız ama sizin yaptıklarınızdan başka bişey gelmedi aklıma

yönetici olarak komut istemini açın

komut satırına:

netsh winsock reset
yazıp enterlayın bilgisayarı yeniden başlatın.

İşe yaramazsa birde bunu deneyin

netsh int ip reset c:\resetlog.txt

bence işletim sisteminde bir problem var. imajı varsa geri yükleyip deneyin.

elgunlu' Alıntı:

komut satırına:

netsh winsock reset

Şu an deniyorum hocam, sonucu yazarım.

asusv' Alıntı:
bence işletim sisteminde bir problem var. imajı varsa geri yükleyip deneyin.
Yeniden yükledim zaten hocam, diğer bilgisayarlarda da aynı işletim sistemi yüklü.

indis' Alıntı:
Ethernet kartı onboard sanırım. Bir de harici takıp deneyebilirsiniz.
Harici taktım hocam, sonuç aynı.

Saygılar.

elgunlu' Alıntı:

komut satırına:

netsh winsock reset

Denedim hocam, fakat çözüm olmadı maalesef. Yine de teşekkürler.

Tertemiz bir Windows Xp kurdum az önce ancak yine çözüm olmadı.
Sorun nerede olabilir hocalarım?

Bilgisayar adını değiştirmeyi dene.
Aynı isimli olduğu zaman ip çakışması olabilir.

bazen de modemden kaynaklanıyor. Modem belli bir süre sonra ip vermemeye başlıyor.
Kapatıp biraz bekledikten sonra yeniden açmak lazım modemi.

düşük ihtimal ise modemin güvenlik ayarlarında bağlanmasını istemediğin bilgisayarların mac adresleri oluyor.

işletim sistemini win7 kur dene hocam. yada bootable bir win7 veya linux ile aç. bence driverde sorun var. yada ağ kartı arızalı.
aynı ağ kartını başka bilgisayara tak dene bakalım.

Hocam ethernet aygıt yapılandırmasından Gelişmiş kısmında Speed-Duplex (Hız-Çift Yönlü) seçeneğini 10Mbps-Fullduplex yapmayı deneyin.
Ethernet kartının veya kablosnun birkaç pini bozulduğunda, düşük hızda da olsa çalıştırmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• ethernet aygıt yapılandırması.jpg
    ethernet aygıt yapılandırması.jpg
    63.9 KB · Görüntüleme: 432
eğer işletim sistemini yeniden kurmuşsa ve çalışan bir ağ kartınıda bilgisayara takmışsa ona rağmen çalışmıyorsa. ya taktığın pci portunda bir sıkıntı var yada bios ile ilgili bir sıkıntı var. bence bios sıfırlaman gerekli yada başka bir pci yuvaya tak.

esperadoz' Alıntı:
bios sıfırlamayı bir dene istersen. yada default değerlere getir.
Az önce denedim hocam, çözüm olmadı.
cseyhan81' Alıntı:
Bilgisayar adını değiştirmeyi dene.
Aynı isimli olduğu zaman ip çakışması olabilir.

bazen de modemden kaynaklanıyor. Modem belli bir süre sonra ip vermemeye başlıyor.
Kapatıp biraz bekledikten sonra yeniden açmak lazım modemi.

düşük ihtimal ise modemin güvenlik ayarlarında bağlanmasını istemediğin bilgisayarların mac adresleri oluyor.
Bilgisayar adını değiştirdim.
Modem'den yada switch'den değil hocam, 1 haftadır tek problemli makine bu.
Mac engeli de yok hocam.

Hiçbiri çözüm olmadı.

ali04' Alıntı:
işletim sistemini win7 kur dene hocam. yada bootable bir win7 veya linux ile aç. bence driverde sorun var. yada ağ kartı arızalı.
aynı ağ kartını başka bilgisayara tak dene bakalım.
Windows 7 kurmayı denemedim hocam.
Ancak ağ kartında da değil problem, harici de taktım. O da sağlam.

Hepinize teşekkürler hocalarım.

c1han' Alıntı:
Hocam ethernet aygıt yapılandırmasından Gelişmiş kısmında Speed-Duplex (Hız-Çift Yönlü) seçeneğini 10Mbps-Fullduplex yapmayı deneyin.
Ethernet kartının veya kablosnun birkaç pini bozulduğunda, düşük hızda da olsa çalıştırmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Az önce başka bir sitede gördüm ve denemiştim hocam. Hiçbirinde olmadı yine.

esperadoz' Alıntı:
eğer işletim sistemini yeniden kurmuşsa ve çalışan bir ağ kartınıda bilgisayara takmışsa ona rağmen çalışmıyorsa. ya taktığın pci portunda bir sıkıntı var yada bios ile ilgili bir sıkıntı var. bence bios sıfırlaman gerekli yada başka bir pci yuvaya tak.

Başka bir PCI yuvasını deniyorum. Zaten toplam 2 tane var :D
Neticeyi yazarım.Saygılar.

BBNET
Geri