Çözünürlük ayarları

Kodla Büyü
Herkese merhabalar;

Benim tasarladığım sitelerde gözle görüşür derece de çözünürlük sorunları oluşuyor. Site 15" lik monütörde farklı 17" lik mönütörde farklı gözüküyor. Kaymalar oluşuyor. sizce ne yapmam gerekli. Sormadığım adam kalmadı. Çıldırmak üzereyim..!!! :( :( :(

hocam bende o konudan muzdaribim, site benim bilgisayarda çok iyi diğerlerinde altta kaydırma çubuğu çıkıyor. Forumlarda table değerini %100 yaparsan düzelir diyor, benim sitede table değeri %100 olduğu halde değişik bilgisayarda farklı görünüyo. bende merak ediyorum.

Konum ayarlarında sitenizi ortalarsanız sanırım sıkıntı olmaz hocam. bir de sitenizi hangi program ile tasarladığınızı yazarsanız daha net yardımlar gelecektir.

bende de aynı ne yaptıysam düzelmedi benim bilgisayarda düzgün bazı bilgisayarlarda kaymalar var altta kaydırma cubuğu cıkıyor ekrana sığmıyor.yardımcı olursanız sevinirim..dreamwearda yaptım siteyi

arkadaşlar tabloları %100 ayarlamanız önemli ancak siteye koyduğunuz banner veya sayfalara koyduğunuz resimlerin boyutu 900 den büyükse siz istediğiniz kadar tabloyu kküçültün mutlaka sayfalarda büyümeler küçülmeler olur
İsterseniz sitenin adresini verin bir bakayım

Siteyi tablo kullanarak tasarladıysanız, % değeri yerine sabit pixel değeri girmeniz daha iyi olur.
Günümüzde kullanılan ekranların çoğu 1024*768 ve yukarısı çözünürlükleri desteklemektedir.
1024*768 çözünürlükteki bir ekranda, web tarayıcı programlarında; araç çubukları ve menülere giden alanları düştüğümüzde 955*600 kadar bir net alan kalmaktadır. Bu değer dışındaki nesneler kaydırma çubukları ile görüntülenir.

Siteyi yerletirdiğiniz tablonun genişliğini 955 pixel verir ve tabloyu sayfaya ortalarsanız kayma sorunları olmayacaktır. 1024*768 üstü çözünürlükteki ekranlarda görüntülendiğinde Sayfanın sağında ve solunda boşluklar olacaktır. Tablo arka planı ile sayfa arkaplanını aynı renk yaparsanız daha iyi görünür.

http://kabatas.meb.gov.tr/ adres bu benim bilgisayarda izlerken sorun bazı bilgisayarlarda acınca kaymalar oluyor.sizde bakarsanız sevinirim bi türlü çözüm bulamadım.Tabloları da ayarladım pikselini ortala veya sola dayadım yıne yok olmuyo.yardım edersınız sevınırım.teşekkürlerr

arkadaşlar web sayfalarında tavsiyem tablolama kullanmanız.
Hiç bir sorun yaşatmıyor.

BBNET
Geri