Çözüldü ---Okulda kablosuz ağı genişletmek için yardım

Kodla Büyü

pieycpi

Site Gezgini
---Çözüldü---Merhaba herkese,
Ağ konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Dün bütün gün uğraştım ama beceremedim. Konu şu:
meb hattını okulda kablosuz olarak (repeater kullanarak) genişletmek istiyoruz.
meb modemimiz Pikatel, Access Pointlerimiz 2 tane ZyXEL NBG-416N (Uniiversal Repeater özelliği var)

Yukarıdaki gibi düşünüyoruz : 1. AP modemdem aldığı sinyali tekrarlayacak, 2. AP de 1. AP'den aldığı sinyali tekrarlayacak.
Kablo olmayacak kesinlikle.

Nasıl yapabiliriz, modem ve AP ayarları ne şekilde olmalı ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum...

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

• okul-şema.gif
    okul-şema.gif
    3 KB · Görüntüleme: 1,329
Re: Okulda kablosuz ağı genişletmek için yardım

düşündüğün gibi olacak işte. APler universal repeater olacak, 1. Ap ye bilgileri alması için modemi, 2. AP yi de bilgileri 1. AP den alacak şekilde universal repeater yapacaksın. Modeminin arayüzünü bilmiyoruz ama ona da bilgi göndermesi için 1. AP yi göstermen gerekbilir. (MESH bölümünde).
Tecrübe ve tavsiye: Cihazlardan internete giren cihaz sayısı arttıkça kopmalar, donmalar, kilitlenmeler başlayacak, ap leri resetlemek zorunda kalacaksın. Kesinlikle demişsin ama imkan varsa AP lere kablo çekip Access Point yapmanı öneririm.

serdemir' Alıntı:
düşündüğün gibi olacak işte. APler universal repeater olacak, 1. Ap ye bilgileri alması için modemi, 2. AP yi de bilgileri 1. AP den alacak şekilde universal repeater yapacaksın. Modeminin arayüzünü bilmiyoruz ama ona da bilgi göndermesi için 1. AP yi göstermen gerekbilir. (MESH bölümünde).
Tecrübe ve tavsiye: Cihazlardan internete giren cihaz sayısı arttıkça kopmalar, donmalar, kilitlenmeler başlayacak, ap leri resetlemek zorunda kalacaksın. Kesinlikle demişsin ama imkan varsa AP lere kablo çekip Access Point yapmanı öneririm.

Teşekkürler, dün çok uğraştım ama yazması kadar yapması kolay olmuyor. Kopmaların olacağını da biliyorum ama öyle istiyorlar.
Sağol

Modem açıkken AP'yi kablo ile bilgisayara bağla, elle ip ver, arayüzüne gir.
Arayüzünden universal repeater özelliğini seç, kablosuz ağları tara, Modemin kablosuz ağınız seç ve kaydet.
Aynı şeyi diğer AP içinde yap. Sonra AP'leri yerine tak. Tamamdır.

pieycpi' Alıntı:
yazması kadar yapması kolay olmuyor.
universal repeater özelliğinin bulunduğu ekranın resmini verirsen yardımcı olabiliriz. O ekranda bilgilerin alınacağı cihazın mac adresini yazacağın bir bölüm veya cihazları listeleyen bir buton olması gerek.
Not: ayarları aplere kablo ile bağlanarak yapın.

ap lerin kitapçığında yazdığı şekilde arayüze gir. universal repeater modunu seç - tekrarlanacak sinyal olarak modemini seç - modemin kablosuz parolasını gir. yine ayarlarda yer alan DHCP yi iptal edip, ağ geçidi olarak modemin ip sini oraya yaz. (gönderdiğim dökümanın 4. sayfasına bak)

Ekli dosyalar

Uğraşıyorum, birazdan resimleri atmaya çalışırım.

Teşekkürler herkese

ben 4 katı öyle genişlettim hocam tenda ap var 3 antenli mükemmel erişim ve hızımız var. bunun en kolay yolu ap firmasını arıyorsun onlar net üzerinden kurulumu yapıyorlar yoksa sen baya uğraşıyorsun.

bende becerememiştim bu repeater olayını benim amacım ap nin birinden gelen sinyali güçlendirmekti ama yapamadım aynı ap ve modelde aynı nette de ayar nasıl yapılır bulamadım bıraktım :)

bendeki olayda AP==>AP==>MODEM==AP==>AP ==>AP (Bu ap repeater olarak görev yapacak) ama yapamadım :( ağda görsem bile bir türlü nete girememiştim.

Sorun Çözüldü !!!
Sonunda yaptım. Aslında çok da basitmiş, ama bilmeyince öğrenmesi uzun sürüyor...
Yaptığımı söyliyim : Modemde hiçbir ayar yapmaya gerek yokmuş (Ben modemin ayarlarını bozup resetlemiştim. Kullanıcı adını öğrenene kadar 40 takla attım). Ayarlar sadece AP lerde.

Aşağıdaki dokümandan faydalandım. İnşallah işinize yarar

Ekli dosyalar

NeDemekŞakireÇayYok' Alıntı:
Bizde de 2 adet TP Link TL-WA601G var yayma işini yapamıyorum.Yardımcı olabilecek var mı acaba.Tp link arayüzüne hiç giremiyorum

Kabloyla direk bağlanıp 192.168.2.1 denedin mi hocam (TP-Link'in ip'si 2.1 diye bitiyor yanlış bilmiyorsam)

BBNET
Geri