Malesef hocam hard diski görmüyor sanırım tahta. Servise kayıt oluşturdum. Bakalım ne zaman geleceklerHocam problemi çözebildiniz mi aynı sıkıntıyı yaşıyorum ben de.
Bios ayarlarını bu şekilde değiştirip deneyin hocalarım.Malesef hocam hard diski görmüyor sanırım tahta. Servise kayıt oluşturdum. Bakalım ne zaman gelecekler
Yarin deneyeceğim hocam sağ olunBios ayarlarını bu şekilde değiştirip deneyin hocalarım.
Advanced, CSM Configuration
*Storage UEFİ* yazan yeri Legacy yapın
Yarin deneyeceğim hocam sağ olun
Bugün fırsat bulup bakamadim hocamdeneyebildiniz mi hocam
sonuç ne oldu
Ilk hafta arcelikten gelip bir şeyler yükleyip guncellediler. Tam olarak ne yaptilar bilmiyorum. Kendileri format atmıyormus,dediğiim gibi genelde ssd firmware uçmasından kaynaklanıyor. format atarken tahta sürgüsünü çekmeyin bir de format yarıda kalınca da gidiyor bilginiz olsun. arçelik servisinden istedim firmware güncelleme yazılımını vermedi bize de flash diskleri korumalı gönderiyorlar dedi. garanti devam ettiği için garantiden karşılandı. windows live usb takıp ssd firmware yüklüyor sonra sorun düzeliyor.
Eğer bios da phison gözükmüyorsa demeki firmware bozulmuş.ben firmware'ini bulmuştum.yükleme yazılımını da.Garantisi varken gerek yok dedim.sorunlu olanların firmwareni yükseltiyorlar bir daha öyle sorun oluşmuyor.yükselmezse eger yeni parça takıyorlar.dediğiim gibi genelde ssd firmware uçmasından kaynaklanıyor. format atarken tahta sürgüsünü çekmeyin bir de format yarıda kalınca da gidiyor bilginiz olsun. arçelik servisinden istedim firmware güncelleme yazılımını vermedi bize de flash diskleri korumalı gönderiyorlar dedi. garanti devam ettiği için garantiden karşılandı. windows live usb takıp ssd firmware yüklüyor sonra sorun düzeliyor.
Ayarları yaptim ama yine olmadı hocam. Enter dedikten sonra ilk gönderimde komut satirinin olduğu ekrana atiyor.Bios ayarlarını bu şekilde değiştirip deneyin hocalarım.
Advanced, CSM Configuration
*Storage UEFİ* yazan yeri Legacy
Biosta görünüyor aslinda. Nerde yanlış yapıyorum çözemedimEğer bios da phison gözükmüyorsa demeki firmware bozulmuş.ben firmware'ini bulmuştum.yükleme yazılımını da.Garantisi varken gerek yok dedim.sorunlu olanların firmwareni yükseltiyorlar bir daha öyle sorun oluşmuyor.yükselmezse eger yeni parça takıyorlar.
Hocam bende de aynı sıkıntı var, çözebilirseniz ne şekilde olduğunu yazarsanız çok sevinirimAyarları yaptim ama yine olmadı hocam. Enter dedikten sonra ilk gönderimde komut satirinin olduğu ekrana atiyor.
Bir de biosta security boot kapatabilirsiniz hocam, onu da deneyebilirsiniz.Ayarları yaptim ama yine olmadı hocam. Enter dedikten sonra ilk gönderimde komut satirinin olduğu ekrana atiyor.
aynı şekilde katılıyorum ama servis elemanı bana windows kur sonra tekrar pardus a dönebilirdin dedi. ben denemedim garantisi varken riskli işlem yapmak istemedim. gelen eleman geldiğinde windows olduğunu görseydim garanti dışı bırakırdım dedi.ÇÖZÜM: ARÇELİK SERVİS. HARD DISKTE ARIZA YOK.
Ekli dosyayı görüntüle 74212
Hocam BIOS Setup menüde pardus yüklü SSD görebiliyor musunuzMerhaba arkadaşlar. wine içeren samsun faz3 imajını yükledikten sonra açılışta "no option to boot" çıkıyor. Boot seçeneklerinde harddiski görmüyor. Bu problemle karşılaşan varmı? Yardımcı olur musunuz?
Hatırlayamadım hocam.Hocam BIOS Setup menüde pardus yüklü SSD görebiliyor musunuz
ÇÖZÜM: ARÇELİK SERVİS. HARD DISKTE ARIZA YOK.
bu çok iyi oldu işte arşivlemek lazım.Ssd kilit çözümü için Live windows ve dökümanı içinde var.WinPE_SSDFW_YMTCJGS_03_03_2022.rar
drive.google.com
Hocam bu akşam denedim ve dosyanız problemi çözdü, kisaca özet geçeyim:ÇÖZÜM: ARÇELİK SERVİS. HARD DISKTE ARIZA YOK.
bu sorunla karşılaştım ssd yazılımından kaynaklanıyor dendi programı da almıştım flash belleğe atıyorsunuz kendi direk burdan başlıyor otomatik açılıyor tam hatırlamıyorum programı ama aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz drive dan paylaşıyorum inşallah işinizi görür
Faz_3_SSD_Arıza_Programı – Google Drive
drive.google.com
Teşekkür ederim hocam.Ssd kilit çözümü için Live windows ve dökümanı içinde var.WinPE_SSDFW_YMTCJGS_03_03_2022.rar
drive.google.com
hocam bolu imajı yükle onda sorun yok.Merhaba arkadaşlar. wine içeren samsun faz3 imajını yükledikten sonra açılışta "no option to boot" çıkıyor. Boot seçeneklerinde harddiski görmüyor. Bu problemle karşılaşan varmı? Yardımcı olur musunuz?
Hocam ekteki dosya ISO değil, nasıl yüklediniz USB'ye, indirdikten sonra direk kopyala yapıştır mı yaptınız yoksa indirdiğiniz sıkıştırılmış klasörü açıp içindekileri mi kopyaladınız?Hocam bu akşam denedim ve dosyanız problemi çözdü, kisaca özet geçeyim:
Linkteki dosyanızı indirdim ve ventoy ile flash belleğe kopyaladım. Açılışta F12 ile USB’yi seçtiğimde 3 seçenek çıktı, yanlış hatırlamıyorsam ortadaki seçeneği seçtiğimde tahta Windows’a benzer bir şekilde açıldı ve ekranda sizin de paylaştığınız Device Parameter seçeneğini mouse ile tıkladım. Yazılım yüklemeyi yaptı tahtayı kapattım. Sonra imaj yüklü usb belleğimi taktım ve f12 ile imajımı sorunsuz yükledim.
RAR'dan cıkarın hocam sonra usb'nizi ventoy ıle boot edin rar'dan cıkardıgınız dosyaları usb'ye kopyala yapıştır yapınHocam ekteki dosya ISO değil, nasıl yüklediniz USB'ye, indirdikten sonra direk kopyala yapıştır mı yaptınız yoksa indirdiğiniz sıkıştırılmış klasörü açıp içindekileri mi kopyaladınız?