akıllı tahtanın imaj dosyası. forumda ararsan bulabilirsinuakkas' Alıntı:iyi akşamlar herkese
Hocalarım bu "clonezilla_vestel_65_v1.iso" dosyası ne işe yarıyor ne nereden bulabilirim.
Teşekkürler.
acronis true imagejoomlaci' Alıntı:arkadaşlar bir bilgisayarı herşeyi ile kursak sonra da yedeğini iso şeklinde alsak, aynı bilişim koordinatörlerinin verdiği gibi iso yani. clonezilla ile yine ilk sayfada anlatıldığı gibi yüklemeyi yapsak nasıl yapabiliriz.
image-dvd-ve-cd-image-programlari-f103/gelismis-clonezilla-rehberi-t123968.htmljoomlaci' Alıntı:arkadaşlar bir bilgisayarı herşeyi ile kursak sonra da yedeğini iso şeklinde alsak, aynı bilişim koordinatörlerinin verdiği gibi iso yani. clonezilla ile yine ilk sayfada anlatıldığı gibi yüklemeyi yapsak nasıl yapabiliriz.
Hiç kullanılmamış ve başka program kurulmamış bir tahtanın yedeğini almanıza gerek yok, onarım diski içinde aynı sistem mevcut zaten diğer tahtalarda da. Yok eğer program ve içeriklerin kurulmuş halini yedek almak istiyorsanız o zaman acronis, clonezilla ya da ghost kullanarak disk imajı oluşturabilirsiniz.svbarut' Alıntı:arkadaşlar kütüphanin tahtası hiç kullanılmadı şimdiye kadar, temiz olduğu için win7 sistem görüntüsünü almak istiyorum.bu image ı hangi dosya türü olarak kaydediyor? yani ben sistem görüntüsünü D sürücüsüne alıp daha sonra flash tan kullanmak için clonozella yı mı kullanmam lazım yoksa direk kopyalamam yeterli olur mu, ilk kez yapıcam yardımcı olabilecek var mı acaba?
hocam ben o temiz tahtanın sistem görüntüsünü alıp diğer sınıf tahtalarında kurmak istiyorum.ne yapmam lazım?KöfteHoRr' Alıntı:Hiç kullanılmamış ve başka program kurulmamış bir tahtanın yedeğini almanıza gerek yok, onarım diski içinde aynı sistem mevcut zaten diğer tahtalarda da. Yok eğer program ve içeriklerin kurulmuş halini yedek almak istiyorsanız o zaman acronis, clonezilla ya da ghost kullanarak disk imajı oluşturabilirsiniz.svbarut' Alıntı:arkadaşlar kütüphanin tahtası hiç kullanılmadı şimdiye kadar, temiz olduğu için win7 sistem görüntüsünü almak istiyorum.bu image ı hangi dosya türü olarak kaydediyor? yani ben sistem görüntüsünü D sürücüsüne alıp daha sonra flash tan kullanmak için clonozella yı mı kullanmam lazım yoksa direk kopyalamam yeterli olur mu, ilk kez yapıcam yardımcı olabilecek var mı acaba?
Daha önce acronis ile aldığımız iso clonezilla ile çalışır mı? yoksa baştan imaj mı almamız gerekenginozdil' Alıntı:Vestel Etkileşimli Tahta İmaj Dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. NetSupport Protect yüklü son imaj dosyasıdır. Yaklaşık olarak 22 GB boyutundadır.
http://driver.vestel.com/Drivers/fatih/ ... ukleme.zip
Torrent dosyası - Torrent dosyasını ekliyorum, umarım amacına ulaşır.
USB BELLEKTEN SİSTEM GERİ YÜKLEME
Etkileşimli Akıllı Tahta ürününe sistem imajını yükleyebilmemiz için öncelikli olarak yapılması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.
Kullanılan programlar ve dosyalar.
1 - Universal-USB-Installer-1.8.8.3.exe (http://www.pendrivelinux.com/universal- ... -as-1-2-3/)
2 - clonezilla_vestel_65_v3.iso dosyası.
3 – Minimum 32 GB Flash USB veya USB HDD
(yukarıda 1. ve 2. madde de yazılı olan dosyalar indireceğiniz imaj dosyası içinde mevcuttur.)
Kaynak olarak kullanılacak USB Flash veya USB HDD nin Hazırlanması.
1 – Kullanılacak olan USB Flash veya USB HDD nin formatlanmış şekilde olacak.
2 - Universal-USB-Installer-1.8.8.3.exe programı çalıştırılır.
I Agree seçeneği ile devam edilir.
Clonezilla seçeneği seçilerek devam edilir.
“Browse” seçeneği ile iso dosyamızı seçiyoruz.
iso dosyasını seçtikten sonra aşağıdaki resimdeki sırayı izleyerek 1-Now Showing All Driver (BE CAREFUL) seçeneği seçilir. 2 –Yükleyecek olduğumuz USB Flash ın veya HDD nin sürücü numarası seçilir. 3- We will format…..seçeği seçilir.
Tüm seçimlerin ardından 4. Seçeneği ile devam edilir.
Tüm seçimlerin ardından yukarıdaki resimde görülen “Yes” seçeneği seçildiğinde USB Flash veya USB HDD ‘ ye yükleme işlemi başlayacaktır.
İşlemin tamamlanmasını bekliyoruz.
Yükleme işlemi tamamlandı.
OPS Modüle Yeni Sistem Kopyasının yüklenmesi
Hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD ı OPS Modülüne takıp cihazımızı başlatıyoruz. Cihazı başlattıktan sonra “F7” tuşu ile boot menü seçeneğine girilir. Bu seçenekte hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD mizi seçiyoruz.
Seçimden sonra boot işlemi başlayacaktır.
Yukarıdaki münüye geldiğimimizde “Enter” tuşu ile devam edilir veya “30 sn içersinde otomatik başlayacaktır”.
Aşağıdaki ekrana kadar sistem otomatik olarak gelecektir. Bu ekran da “y” enter seçeneği seçilerek yükleme işlemi başlatılmış olacaktır.
Aşağıdaki ekran yüklemenin devam ettiğini göstermektedir.
Yukarıdaki gördüğünüz yükleme adımları 4 defa tekrarlayacak ve son aşamada yükleme tamamlandıktan sonra sistem kendini kapatacaktır.
Resimli Anlatımın word belgesi de ektedir.
enginozdil' Alıntı:Vestel Etkileşimli Tahta İmaj Dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. NetSupport Protect yüklü son imaj dosyasıdır. Yaklaşık olarak 22 GB boyutundadır.
http://driver.vestel.com/Drivers/fatih/ ... ukleme.zip
Torrent dosyası - Torrent dosyasını ekliyorum, umarım amacına ulaşır.
USB BELLEKTEN SİSTEM GERİ YÜKLEME
Etkileşimli Akıllı Tahta ürününe sistem imajını yükleyebilmemiz için öncelikli olarak yapılması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.
Kullanılan programlar ve dosyalar.
1 - Universal-USB-Installer-1.8.8.3.exe (http://www.pendrivelinux.com/universal- ... -as-1-2-3/)
2 - clonezilla_vestel_65_v3.iso dosyası.
3 – Minimum 32 GB Flash USB veya USB HDD
(yukarıda 1. ve 2. madde de yazılı olan dosyalar indireceğiniz imaj dosyası içinde mevcuttur.)
Kaynak olarak kullanılacak USB Flash veya USB HDD nin Hazırlanması.
1 – Kullanılacak olan USB Flash veya USB HDD nin formatlanmış şekilde olacak.
2 - Universal-USB-Installer-1.8.8.3.exe programı çalıştırılır.
I Agree seçeneği ile devam edilir.
Clonezilla seçeneği seçilerek devam edilir.
“Browse” seçeneği ile iso dosyamızı seçiyoruz.
iso dosyasını seçtikten sonra aşağıdaki resimdeki sırayı izleyerek 1-Now Showing All Driver (BE CAREFUL) seçeneği seçilir. 2 –Yükleyecek olduğumuz USB Flash ın veya HDD nin sürücü numarası seçilir. 3- We will format…..seçeği seçilir.
Tüm seçimlerin ardından 4. Seçeneği ile devam edilir.
Tüm seçimlerin ardından yukarıdaki resimde görülen “Yes” seçeneği seçildiğinde USB Flash veya USB HDD ‘ ye yükleme işlemi başlayacaktır.
İşlemin tamamlanmasını bekliyoruz.
Yükleme işlemi tamamlandı.
OPS Modüle Yeni Sistem Kopyasının yüklenmesi
Hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD ı OPS Modülüne takıp cihazımızı başlatıyoruz. Cihazı başlattıktan sonra “F7” tuşu ile boot menü seçeneğine girilir. Bu seçenekte hazırlamış olduğumuz USB Flash ve USB HDD mizi seçiyoruz.
Seçimden sonra boot işlemi başlayacaktır.
Yukarıdaki münüye geldiğimimizde “Enter” tuşu ile devam edilir veya “30 sn içersinde otomatik başlayacaktır”.
Aşağıdaki ekrana kadar sistem otomatik olarak gelecektir. Bu ekran da “y” enter seçeneği seçilerek yükleme işlemi başlatılmış olacaktır.
Aşağıdaki ekran yüklemenin devam ettiğini göstermektedir.
Yukarıdaki gördüğünüz yükleme adımları 4 defa tekrarlayacak ve son aşamada yükleme tamamlandıktan sonra sistem kendini kapatacaktır.
Resimli Anlatımın word belgesi de ektedir.
hocam f7 olayı anakarta ve biosa göre değişir. masaüstü bilgisayarınızın usb boot özelliği varsa bios ayarlaraından boot sırasını usb en başta olacak şekilde değiştirirseniz problem olmaz.svbarut' Alıntı:clonezilla ile masaüstü bilgisayarın yedeğini almak istiyorum.tahtada usb yi F7 ile başlatıyorduk sanırım. ama bilgisayarda flashtaki, boot edilmiş clonezilla ile başlatamadım bi türlü. yardım edebilecek var mı ?