BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI.pdf
drive.google.com
okullara gelen resmi yazıda 2023-2024 yılında uygulanacak diyor.program bu sene mi uygulanmalı mı arkadaşlar, önceki senelerde şu eğitim-öğretim yılından itibaren ibaresi olurdu ttkb kurul kararlarında, bu programın kurul kararında ekli örneğe göre ibaresi var. ortaöğretim genel müdürlüğünün sayfasından mail attım ama geri dönüş olmadı.
Mevcut lise programından çok kötü 9. sınıf sadece algoritma ile geçecek. Şu an biz python'a geçmiştik. 9. sınıfta çocuk bilgisayara dokunmayacak gibi artık
Hocam algoritmayı sadece anlatınca hem sıkıcı oluyor hem çocuk ne yaptığını tam anlamıyor. Ben flowturk diye basit bir akış şeması hazırlama programı var onu kullanıyorum. Hatalar veriyor bazen, yeni versiyonu yok ama yine de eski bilgisayarlarımızı kasmıyor ve karmaşık değil. Akış şemasında yaptığının sonucunu görebiliyor en azından. Başka akış şeması hazırlama programları da var ama programın sonucunu gösteriyor mu bilmiyorum. Bu yıl 9lar bu yolla bilgisayar da kullanmış olurlar.Mevcut lise programından çok kötü 9. sınıf sadece algoritma ile geçecek. Şu an biz python'a geçmiştik. 9. sınıfta çocuk bilgisayara dokunmayacak gibi artık
Flowgorithm tavsiye ederim, hem kodları phyton'a da çeviriyor.Hocam algoritmayı sadece anlatınca hem sıkıcı oluyor hem çocuk ne yaptığını tam anlamıyor. Ben flowturk diye basit bir akış şeması hazırlama programı var onu kullanıyorum. Hatalar veriyor bazen, yeni versiyonu yok ama yine de eski bilgisayarlarımızı kasmıyor ve karmaşık değil. Akış şemasında yaptığının sonucunu görebiliyor en azından. Başka akış şeması hazırlama programları da var ama programın sonucunu gösteriyor mu bilmiyorum. Bu yıl 9lar bu yolla bilgisayar da kullanmış olurlar.
Deneyeyim bunuFlowgorithm tavsiye ederim, hem kodları phyton'a da çeviriyor.
Teşekkürlerplan 2 saatlik, saatleri değiştirirsiniz.
kendi Dys'mde yazıyı bulamadım. Rica etsem özelden paylaşır mısınız?Dys den yazı okula 29 unda ulaştı ben 30 unda okudum. yukarıda da yazdım.eskiden müfredat değiştiğinde ttkb kararlarında şu eğitim öğretim yılından itibaren yazardı. Şimdiki kararda ekli örneğe göre uygulayın yazmışlar. Üst yazıya da 2023-2024 ten itibaren uygulayın yazmışlar. üç yıl öncesine kadar hep meslekte çalıştım. Böyle dönemi yarıladıktan sonra programın değiştiğini ve uygulandığını hiç hatırlamıyorum. İlköğretim, ortaöğretim de böyle birşey oldu mu geçmişte. Uygulayın diyorlarda nasıl uygulayacaz. Yaptıkları iş değil.
Arkadaşlar bu dersi nereden anlatıyorsunuz. Herhangi bir kaynak var mı?