2024 Yaz Okulları - Bilişim Kursları

Kodla Büyü
Arkadaşlar ben ortaokuldayım. Bizim okulu komisyon yaz okulu için belirlememiş. En yakın okul ilkokul. Orada ortaokul öğrencileri için Yaz okula açabilirmiyim.
 
Her okul açamıyor mu bunu ? ekurstan girdim bizim okul yok. hatta hiç ortaokul yok. olanlarda da robotik filan yok
 
Bizim branşa katkısı olacağını düşünüyor musunuz gerçekten hocam ?
Hocam hem bilişim kimin umurunda varsa yoksa sınav dersleri diyorsunuz. Yaz okulu açabilirsin deyince de katkısı olacak mı diyorsunuz. En azından bir adım bence. Neden olmasın?

Kursa gelen olursa iyi yada kötü önemli değil en azından demek o branşlara da kurs açınca oluyormuş denir.

Amaç bence biraz da çocuklar yaz tatilinde farklı etkinlik yapsın. Sadece sınav dersine odaklanmasın.
 
Hâla kendini berber, kaportacı , boyacı vs. ile kıyaslayanlar var. Yazılımın girmediği alan mı var? Sende çalış sende kazan !!! Ama yok illaki mağdur edebiyatı, aşın bunları artık.

Yaz kurslarında dersimizin olması olumlu bir gelişmedir. Şahsi işlerim olmasa kurs verirdim ama zamanım yok. LGS de belli başlı derslerden soru çıkıp bizim dersin atlanması cidden garabet !
 
Bilişim Teknolojileri dersi listede olmasaydı serzenişte bulunurduk eminim arkadaşlar. Elimize imkan geçtiğinde de daha iyisine ulaşmak için eleştirecek bir nokta mutlaka olurdu. Donanım varken müfredat, müfredat varken güncelleme yetersiz kalıyor. Haklısınız, alanın iyiye gitmesi için eleştri de gerekiyor ama harekete geçmeden de olmuyor. Bulduğumuz her fırsatta fayda gözetmek lazım. Öğrencinin kazanımı ile sizin kazanımınız örtüşmüyorsa tercih kurumdaki eğitimcinin, açar/açmaz birşey diyemem. Yılın yorgunluğunu 2 ayda atmak varken yaz sıcağında Doğu Anadolu'da ya da Güney'de okula gitmek...

İçin için yanmıyorum Temmuz'da yılın yorgunluğunu atmak için ama başka dersler varken dersimin olmamasını da garipsiyorum; garipserdim. Ara tatillerde ve Sömestr'de şehirdeki Bilim merkezlerinden, ismini vermek istemediğim limitsiz kaynağa sahip kurumlardan Robotik, Modelleme, Kodlama, Drone eğitimi adı altında verilen eğitimlerin sosyal medyadan hatta dys üzerinden reklamı, duyurusu geliyor. Ciddi çaba gösterip öğrencilerimi yönlendirdim ve çok çok pişman oldum. Maddi bolluk ve ekipman konusu cepte, unutmayın! Çocukların anlattığı kadarıyla turistik gezi oluyor. Dinliyorsun ama dokunamıyorsun. İzliyorsun ama kodlayamıyorsun. Eğitimci, müfredat, plan-program olmayınca iş reklama dönüyor. Okuldaki eğitimin niteliğini arttırmak konusunda Talebin aşağıdan > yukarıya doğru oluşmasını kıymetli buluyorum. Çok da zor. Bizim(eğitimcilerin)bazen ya da uzun süredir kendimizi ifade edemediğimiz aşikar. Müfredat konusundaki değişiklikler mesela...Dinleyen oldu mu ? Bizden değerlendirme raporu istenirken çalışmalar tamamlandı haberi geliyor :)

Başka bölgeden öğrenci geliyor nakil ile; "Hocam LAB yoktu, öğretmen başka ders işliyordu, dersimize başkası giriyordu, hocamız hayat hikayesini anlatıyordu,..." Öğrenciye "Bu okula gelene kadar ne işlediniz?" demeye korkuyorum. Çocukların, ebeveynlerin, çevrenin Bilişim Eğitimi konusunda bir talep oluşturmasını önemsiyorum. Bunun için farkındalığı okul dışında bir yerden başlatmak zor. Topluma ulaşmak için Twitter etkinliği mi yapacağız ? Yazılım, Siber Güvenlik, Bilgisayar Öğretmenliği konusunda şimdiden tercihini netleştiren öğrencilerim(ortaokul) ve ağzı kulağında yanıma gelen velim o kadar çoğaldı ki.

İmkanı olan okul, 365 gün içinde okul zamanında ya da tatilde kimin hayatına dokunursa o kâr kalıyor. Kimseyi eleştirmiyorum. Herkes kendi cephesinde haklı. Son durum ne olur bilmiyorum ama özellikle bölgemdeki okullardan gelen öğrenci olursa kendi okullarına soru işaretleri ile döneceklerine ve kendi okullarını sorgulayacaklarına eminim. Kendi mahallemizi kurtarmakla bu iş olmayacak gibi arkadaşlar. Yanlış düşünüyor da olabilirim. Tek çekincem sıcaklar, klima yetmiyor :/
***Buraya girene kadar Ekders konusunu düşünmemiştim; bunu farkettim.
 
Geri
Üst