MOBİL KOD Duyurusu Yapalım

Kodla Büyü

muzyonur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
526
(Ekteki dosyayı indirip EBA,Whatsapp vb çeşitli yollarla gönderelim lütfen)

SAYIN ÖĞRENCİ VELİSİ


Mobil Kod uygulaması Web, İOS ve Android platformları üzerinden öğretmen, öğrenci ve kodlama ile ilgilenen herkesin hizmetine sunuldu.

Uygulama, 5 ve 6.sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kazanımlarına uygun, blok tabanlı bir kodlama oyunu olarak yayımlandı.


“Mobil Kod”da kullanıcılar, oyunun ana karakteri olan Maskod’a Kod Blokları yardımı ile komut vererek görevlerini tamamlamasını sağlayacak. Oyun; Kaya, Buz,Kristal ve Lav Gezegeni olmak üzere dört gezegenden oluşuyor. Her gezegende 30 bölüm bulunuyor. Toplamda 120 bölümlük bir uzay görevinden sonra oyun karakteri Maskod dünyaya dönerek görevini başarı ile sonlandırıyor.


Uygulama, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm hedefine yönelik olarak hazırlandı. YEĞİTEK tarafından kodlama becerisi kazandırma amaçlı öğretim araçlarından biri olarak tasarlanan Mobil Kod uygulaması ile algoritmik düşünce gelişimine destek olunması hedefleniyor.


Uygulamaya http://mobilkod.eba.gov.tr adresi (masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için) ve mobil platformlar üzerinden erişim sağlanabiliyor.


Mobil Kod oyunu erişim adresleri:


Web: : http://mobilkod.eba.gov.tr

Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.eba.mobilkod

iOS : https://itunes.apple.com/us/app/eba-mobil-kod/id1464513513


6.Sınıf öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılının 2.döneminde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin bazı konularının kazanımlarının kazandırılmasında, MOBİL KOD oyunun oynanması, büyük destekler sağlamaktadır. Ayrıca çocuklarda algoritmik düşüncenin gelişmesi, günlük problemlerinin çözümlerinin kolaylaşmasına, matematik gibi diğer derslerin bazı konularının daha kolay kavranmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin MOBİL KOD oyunuyla imkan ve zaman bulundukça ilgilenmelerinin sağlanmasını dileriz.


Kaynak: http://www.eba.gov.tr/haber/1558515695

(Bunu öğrenci velilerimize ulaştırabilirsek hem dersin önemini biraz daha fark ettirebilmiş oluruz, hem de öğrencilerimiz kodlama konularına daha hazır gelmiş olurlar.Dersimde farkettim bu durumu.Bu paylaşımı bu sene ve her sene başında yapsak iyi olabilir.)
 

Ekli dosyalar

  • mobilkod-donem-ici-duyuru.pdf
    62.1 KB · Görüntüleme: 303
Son düzenleme:
Paylaşalım lütfen arkadaşlar.
Dersimizin aslında oyun olmadığını bu paylaşımla da farkederler. İlerleyen bölümleri geçmek kolay değil. Mantık zeka gerektiriyor. MEB yayını olduğu için oyun diye itiraz da edemezler. Kodlamaya alıştırmanın yollarından biri bu oyun.
 
Hocalarım ben bugün eba da bulunan bütün gruplarıma çalışma olarak paylaştım başlık olarak programlamaya giriş diye tanıttım. Zaten mobilkod uygulaması çok açıklayıcı olmuş öğrencilerimden olum dönüt beklentisi içerisindeyim.
 
Hocalarım mobil kod da öğrenci takibi yapılabiliyor mu. Kodla büyüdeki gibi Yani hangi öğrencim kaçıncı seviyede onu görebilir miyim.
 
Geri
Üst