Çamaşır makinesi kaç kiloluk alınmalı ?

Kodla Büyü

kondansatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
513
Kararsız kaldım arkadaşlar 6-7-8
siz ne dersiniz

bir de elektirk süpürgesi bakıyorum tavsiyelerinizi bekliyorumn :)
 
Çamaşır makinesi çok büyük alınmaz. 7 kiloluk idealdir. Çünkü yaklaşık karesi kadar su harcar. Örreğin 7 kg lik çamaşır makinası çamaşırı yıkarken yaklaşık 49 litre su harcar. 8 kg 64 litre... Çok küçük olması da iyi olmuyor. Bu kezde çamaşır için birden fazla yıkama işlemi yapılması gerekiyor.. Su jetli olması iyi olur.

Elektrik süpürgesinde ise toz torbasız ve halı yıkama özelliği olanlardan alırsan rahat edersin. Torbalı olanlar tozu havayla birlikte içine çekip fitre yardımıyla tozu içinde bırakır ama bir miktar toz dışarı atılır... Ayrıca ikide bir toz torbası al... semt pazarlarında toz torbasının tanesi 1 tl dir (En ucuzu)
 
ben bosch un 7 kiloluğunu kullanıyorum. memnunum. programlarına dikkat edin işime yarayan programlar var ben de mesela. 15 dk lık olanı acil yıkamam gereken 3-5 parça için sık kullandığın bir programdır. Diğer programları da kullanışlı, gereksiz değil.
 
hocam 9 kiloluk al ne gerek var 7 yeter falan deme sonra yorganı küvette yıkatırlar adama :D
 
bence kilodan önce;

mesela kaç devir
bu yeni seramik rezistantlar çıkmış kireç önleyici kullanmaya gerek kalmıyor.
samsungtaydı sanırım elmas kazan teknolojisi varmış çamaşır daha az hırpalanıyormuş.
sessiz çalışabilmesi lazım
kısa programı olması lazım
 
hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. ağzı genişse rahat edersiniz battaniye yorgan yıkarsınız(bayi tavsiye etmez bunu hiç ama). ben 7 kilo bu işi yapar sanmıştım ama ağzı darmış tek kişilik sünmüş elyaf yorganı bile almıyor :( ama alırken adam kilo artışının amacı asla bu değil demişti zaten.
 
O zaman iyiki 8 kiloluk almışım emines hocam :)


Yorgan yıkama seçeneği var şeffaf hocam .sığar heralde.şimdilik memnunum
ama çok zor dolooor :lol:
 
kondansatör' Alıntı:
O zaman iyiki 8 kiloluk almışım emines hocam :)


Yorgan yıkama seçeneği var şeffaf hocam .sığar heralde.şimdilik memnunum
ama çok zor dolooor :lol:
o zaman iyi ki diyorum ben de :+1:
 
Elektrik süpürgesi su filtreli alma sonra pişman olabilirsin, her süpürme işlemi sonrası filtreyi temizlemen gerekiyor ve sinir bozucu bir durum..
Dyson tavsiye ederim..
 
Bende 8 kg var bir daha alırsam 9-10 kg alcam. Battaniye pamuklu yorgan için gerekiyor. Kurutma makinası kullanmadım hiç ama kurutmalısı da olsun isterim yanında. Benim makina vestel, tavsiye hiiiç etmiyorum. Bir dahakine arçelikten alıcam. 3 yıllık evliliğimde 3 elektrik süpürgesi değiştirdim. İlki king di, çok iyi değildi. Sonra sulu aldım, zor geldi, eltime verdim. En son arzum clenart 450 watt süpürge aldım. 300 tl çok manyak çekiyo. 69 db sessiz diğerlerine göre. Çokta sessiz değil tabi ama aynı anda müzik dinleyebiliyorum. Toz torbalı ama toz kokusu gelmiyor, normalde iyi koku alırım :)
 
milleti bayağı meşgul etmişsin, daha neler göreceğiz eşin yok mu ver ona yıkasın
 
en az 10 kg olsun niye az yıkasan ona göre program var bazen 5kg makineyi doldurusun iyi yıkamaz çünkü boşluk az olur iyi yıkamaz şimdiki makineler akıllı ona göre su alıyor ona göre elektrik harcıyor fiyatta da bağlı 10 kg luk makine 3 milyarsa 8 kg makine 1.5 milyarsa tabiki 8 kg luk alınır
 
Ailede fert sayısına göre değişir. Hangi kiloda alacaksanız alın ama mutlaka A+++ olanları alın elektriğe hergün zam geliyor.:)
 
Valla bizde galiba 8 kglik var. Pandemi döneminde bile haftada kaç makine çamaşır çıkıyor şaşarsınız. İki küçük çocuk etkisi tabi biraz da :D Yarım yük özellikli olsun en büyüğünden al geç.
 
Geri
Üst