İş Güvenliği Uzmanlığı

Kodla Büyü
1-2 kez uğrayarak iyi para alırım diye düşünenler yanlış düşünüyor bence.
Öyle o kadar basit bir iş değil, tüm herşey sizden sorumlu olacak.
Düşünün yarın birgün işyerinde veya daha büyük düşünürsek fabrikada bir problem olduğunda müdür de işgüvenliği uzmanı beni bu konuda uyarmadı derse bunun altından nasıl kalkarsınız?
(müdür yıllardır işin içinde tabiri caizse kurt olmuş siz daha yeni körpe çokta olaya hakim olmadan işe başlıyorsunuz birçok şey üstünüze yıkılabilir bu gibi durumlarda müdürler işin içinden çok güzel sıyrılır.)

BU nedenle BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN! ÖYLE Bir-İki Kez uğrarım paramı alırım diye değerlendirmeyin!
 
Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak çalışıp derse girerek yine devlet yada özel de iş sağlığı güvenliği uzmanı olarak çalışabiliyor muyuz ? İş sağlığı güvenliği uzmanı olarak çalışmak istersek bizi görevlendirme kapsamında il veya ilçe MEM lere çekip öyle mi görevlendirme yapıyorlar ?? Bilgisi olan var mı ? Ücreti neye göre nasıl belirliyorlar ?? Full ekders mantığını mı barındırıyorlar ?? :shock:
 
Meb te elektronik öğretmeniyim. Is güvenliği uzmanıyım. Y.lisansimda is güvenliği. Mebte ogretmen iken öncelikle norm fazlası öğretmenler arasından sertifikası olan uzmanlar arasindan milli egitim is güvenliği biriminde uzman olarak haftalik 18 saat ek ders karşılığı görevlendirilir yıllık 20 30 gun izin ile calisir, okullara is guvrnligi egitim ve danismanlik hizmeti verirsiniz.
 
Sinavlari mayis ve aralik olmak uzere osym tarafindan buyuk illerde yapılır. Bu sene kasimda 250 tl idi.
Sınavdan 70 alırsanız C sınıfı is güvenliği uzmani olursunuz. En az 3 yil sonra bu uzmanlik calismanizi
sürdürür ve portfolyo(isg katip) seklinde çalışma bakanligina gönderirsiniz yeyerli görüldüğünde size B sinifi icin sınav hakki tanır başarılı olursanız B sinifi olursunuz. Sonrasında da A.
Is güvenliğinde y. lisans yaparsanız B sinavina girme hakki, doktora yaparsaniz A sinavina direk girme hakki alırsınız.
 
Mebte C B veya A olmanızın bir önemi yok, 18 saat ek ders alırsınız.
Milli egitimde ogretmen iken doktor olsaniz, ogretmen unvanınızla tırnak çakısı ile acik kalp ameliyati bile yapsaniz yine 18 sast ekders alırsınız.
 
Mebte ogretmen iken , özel sektöre is güvenliği hizmeti veremezsiniz.

Son zamanda ön lisans is guvenligi mezunlarına da bu hak tanindigi icin, daha önce mühendis, teknik öğretmen, fizik, kimyager,ve biyologlarin yaptigi uzmanligi on lisans mezunlari da yapabildiği için, bunun yani sıra
ülkemizde de olgunlaşmamış is guvenligi kültürü dolayisiyla düşük ücretlere calisiliyordu, simdi daha da düştü.

Umarim aklınıza takılan soruları cevaplayabilmişimdir.
 
Son düzenleme:
Ben 5 yıldır A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. Ama hiç bir getirisi olmadı. Öğretmen olduğum için özel sektöre hizmet veremiyoruz. 6331 in kamuyu ilgilendiren maddeleri sürekli erteleniyor. Boşuna masraf edip almışım belgeyi.
 
Geri
Üst