Taşınacak okul binasında FATİH ağı ve altyapısı için ne yapılmalı?

Kodla Büyü

fatisah

Aktif Üye
Mesajlar
173
Arkadaşlar okulumuz taşınıyor, eski binanın yıkımı onaylandı,
Etkileşimli tahtaları götüreceğiz ancak yeni binada altyapı uyumlu değil,
Mevcut ağa bağlanacağız ne kadar verimli olur bilmiyorum,

Daha önce bu süreci yaşayan arkadaşlar, yapılacaklar konusunda bilgi verirlerse çok faydalı olur.

Kablolar, kablo taşıyan tavalar, sistem odasındaki kabinet ve elektrik tesisatı taşınıyor mu, taşınıyorsa kim taşıyor ?
Gittiğimiz yeni okulda fatih ağı yok, buradaki abonelik taşınamayacak, abonelik iptal mi olmalı dondurulmalı mı gibi sorular var. Ön bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.
 
hocam il mem de bulunan Fatih Projesi il koordinatörüne veya Fatih Projesinden sorumlu şube müdüründen bilgi alabilirsiniz.
 
Allah kolaylık versin... Tahtaları taşımak kolay sökmesi montajı çok zorlamıyor ama ağ alt yapısına hiç bulaşmayın hocam işin içinden çıkamazsınız... Bence iki seçenek var 1. Ödenek talebi isteyip taşınmasını istemek 2. Si yeni okulunuza kendi çabanız ile bir kablosuz ağ sistemi kurmak.
 
Biz tahtaları vestele para karşılığında söktürtüp halk eğitime taktırtdık. Alt yapıyı meslek lisesinden öğretmenlerle birlikde öğrenciler tava kablo kabin vs söktüler. Etkin cihazları Milli Eğitim Müdlüğü aldı hala depoda yatıyorlar. Fiber sonlandırıcıyı Türk Telekom router inova götürmüştü. Hizmet iptali için formlar vs var il koordinatörü ile okul müdürü hallediyor. Çıkan kabloları biz okulda hala kullanıyoruz. Güç kaynağı kullanılmadığı için pilleri kurudu.
 
Son düzenleme:
çok yazık o alt yapıya kim bilir ne kadar para harcanmıştır.En baştan çok eski binalara alt yapı hiç çekmeyceklerdi bunun gibi taşınma durumu söz konusu olan eski binalara alt yapı çekilmemliydi bu şekilde büyük zarar oluyor.Alt yapı binaya göre çekiliyor o alt yapının taşınmasının pek mümkün olacağını sanmıyorum .
 
Teşekkür ederim, bilgilendirmeler için,
Ben de çok üzülüyorum, o altyapının büyük bir kısmı hurdaya ayrılacakmış,
Aktif cihazlar sökülüp, resmi yazıyla bildirilip depoya kaldırılacakmış.
Bu cihazlar lazım olabilecek okullara verilecekmiş.
Anladığım hepsi çöp
 
Geri
Üst