Whatsapp benzeri uygulama yapmak

Kodla Büyü

SiyahAdam

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
609
Bir okulda müdür olarak grev yapmaktayım. Bir uygulama geliştirmek istiyorum okulumuzun öğrenci öğretmne ve idarecilerini kapsayacak. Hiçbir kişisel veri olmadan kolay şekilde iletişim sağlamak amacım ve bunu ücretsiz güvenli bir şekilde yapmak istiyorum.ama pek bilgim yok o yüzden sıfırdan öğreneceğim yaz boyunca.

Yapmak istediğim programın özellikleri
1. Android ve ios da sorunsuz bir şekilde çalışmalı
2. Grup veya özel mesajlaşabilme ,toplu duyuru yapabilme
3. Uygulama aktif değilken bile bildirim gönderebilme
4. Şifre ve kullanıcı adıyla giriş yapabilme
5. Tüm mesajlaşmaları kayıt altına alıp takip edebilme
6. Resim video gönderebilme
7.Geliştirmeye açık olmalı ( Sonradan Görüntülü konuşma da eklemek isterim)
8. Öğrenmesi kolay bir kodlama sistemi olursa iyi olur.

Sizden ricam bana bu özellikleri barındıran bir programı nasıl yapabilirim kısmında bana yardımcı olmanız.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
 
1. İngilizce. İngilizce olmadan bu kadar detayli bir uygulamayı yapmaniz çok zor. Sorunlarla karşılaştığınızda Türkçe siteler yeterli gelmeyecek. İllaki İngilizce sitelerden yardım almanız gerekecek.

2. Uzak sunucuda verileri saklamalisiniz. Dolayısı ile rest api için bir dil bilmeniz gerekli. Mesela php, python ya da c# gibi. Aynı zamanda veritabani mantığını da öğrenmeniz gerekli.

3. Hem Android hem ios da calisacaksa iki yol var. Ya android için kotlin, java dillerinden birino, ios icind swift öğrenmeniz gerekli. Yada her iki platforma aynı code base ile uygulama hazırlamanız sağlam bir framework kullanmanız lazım. Mesela flutter. Ya React Native.

Aslında bunlardan daha önce algoritma kurma becerilerini geliştirmiş gerekir. Yoksa ilerleyen safhalarda oldukça zorlanırsınız.
 
Bilişim öğretmeniyim azda olsa bilgim var kodlama hakkında ama 40 yaşında olduğum ve son 10 yıldır yönetici olduğum için çok uzaklaştım alanımdan şimdi yararlı birşeyler yapmak istiyorum adobe ile başladım tasarım hoşuma gidiyor ama kodlamada çok gerideyim. Flutter gözüme çarpmıştı onu öğrenerek ilerleme sağlamam mümkün mü sizce
 
Mümkün. Özellikle flutter ile firebase kullanarak daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Rest API için bir dil öğrenmenize sunucu kiralamaniza ve bu detaylarla uğraşmanıza gerek kalmaz. Sadece flutter +firebase ile halledebilirsiniz.
Özellikle İngilizceniz iyiyse daha hızlı yol alırsınız.
 
Javascript teknolojilerine bakabilirsiniz. Websocket diye aratırsanız bir çok kaynak bulabilirsiniz. Örneğin:
 
yazışmaları okuyunca çok mutlu oldum. ilk mesajı gördüğümde "hocam sen ne diyorsun bu işler bilgisayar kullanmaya benzemez" cinsiden yorumlar gelir diye düşündüm... ki konunun devamını okuduğumda çok güzel açıklamalar, yol göstermeler iyiki varsınız.... Bu vatanın evlatlarının gerçek değerini bulması ümidiyle.
 
Telegram açık kaynak kodlu bir uygulama. Onun kaynak kodlarını alıp isteğinize göre düzenleyin istediğiniz gibi bir uygulama yapın.
 
Geri
Üst