online sınav platformu

Kodla Büyü
Edmodo üzerinde öğrencilerini kayıtlı ise sınav işlemlerini kolaylık ile yapabilirsiniz.
 
Cok ayip. Atilma diyelim adminin demokrasi kilici diyelim malum tek adam donemi

Backlink yapılmasına ve defalarca uyarılmasına rağmen bildiğinde şaşmayan üyelere dünya genelinde hangi kural uygulanıyor ise biz de onu uyguluyoruz.

Bizim kuralımız şu tekrar hatırlatayım:

Kimse bizim sitemizden bilgi belge dosya kopyayalıp kendi sitesine ekledikten sonra bir de üstüne başka bir konu açıp "arkadaşlar şöyle bir çalışma yapmıştım. yararlı olması dileğiyle" deyip kendi sitesine backlink / clickbait kasmasın. çok üstüne düşmüyoruz bu meselenin ancak, kusura bakılmasın, gördüğümüz yerde "ban" en kesin çözüm:)


Google Yandex vs. bir yığın arama motoru var. Azcık seo çalışın, google bize çalışmıyor malum:) biz milyonlarca insanın ulaştığı bbnete üye çekmek için bir tane siteye gidip backlink yapıyor muyuz?

İşimize gelmeyince tek adam:)

Ayrıca şu an kimin hangi sebeple ban yedikten sonra hangi üyelik hesabıyla tekrar üye olup forumda takıldığını biliyor ve izin veriyor olmamız "demokrasidir"
 
habib ocak hocanın kaç tane hesabı var forumda bilmiyorum, forumda popüler olduğu dönemlerde kendi mesajlarını övdüğü "my computer" hesabını ben bulmuştum arasam bulurum mesajlarımın arasında ama gerek yok. Açıkcası faydalı şeyler yapmış olabilir ama sürekli kendi sitesine hit çekmeye çalışması gereksiz ve sıkıcı, bir arada açtıği başlıklarda sürekli, herkese teşekkür ederek "up" yapardı, arada bunu çakma hesabından yapardı, eğer ekonomik kaygı taşıyorsa kendisine nacizane yıllardır her türlü zorluğa rağmen siteyi ayakta tutan, adminleri örnek almasını tavsiye ederim. Bbnet bugünlere kolay gelmedi.
 
Son düzenleme:
Google Forms ve Quiziz kullandım çok güzel araçlar ancak soru hazırlaması çok zahmetli. Her gün 80-100 hazırlayacağım o nedenle daha basit bir araç yok mudur?

Pdf yi direk test yapabilen, eba yaprak testteki gibi. Pdf yi yüklesem ve cevap anahtarını girsem, bana direk link verse. Çok mu şey istedim :)

www.zipgrade.com sitesine ücretsiz üye olup pdf belgesini yükleyerek sınav yapabilirsiniz.
Sınav pdf dosyasını yüklüyorsunuz, cevapları veriyorsunuz. Öğrencilere yollayabileceğiniz sınav linki veriyor.
Enable/disable seçeneği ile online sınavı açıp kapatabiliyorsunuz. Online sınavlarda katılımcı sınırı yok.

Zipgrade programını telefona kurarsanız kağıt üzerindeki cevap anahtarlarını telefonla optik okuyucu şeklinde okutabilirsiniz.
Ben uzun süredir kullanıyorum. Ama bu şekilde kullanımı 100 taramadan sonra ücretli.
 
habib ocak hocanın kaç tane hesabı var forumda bilmiyorum, forumda popüler olduğu dönemlerde kendi mesajlarını övdüğü "my computer" hasabını ben bulmuştum arasam bulurum mesajlarımın arasında ama gerek yok. Açıkcası faydalı şeyler yapmış olabilir ama sürekli kendi sitesine hit çekmeye çalışması gereksiz ve sıkıcı, bir arada açtıği başlıklarda sürekli, herkese teşekkür ederek "up" yapardı, arada bunu çakma hesabından yapardı, eğer ekomik kaygı taşıyorsa kendisine nacize yıllardır her türlü zorluğa rağmen siteyi ayakta tutan, adminleri örnek almasını tavsiye ederim. Bbnet bugünlere kolay gelmedi.

BBNET ailesi adına teşekkür ederim hocam:)

Forum kuralları dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu sitenin kurucusu @ghost yıllarca sunucu parasını cebinden ödedi, yine de kimseden 1 lira istemedi. Sitenin hiti artsın diye hiç bir hile yapılmadı. Şimdi de gördüğünüz üzere, azıcık bile olsa kendisini ön plana çıkardığını kimse görmez. Çünkü BBNET hepimizin. :)
 
BBNET ailesi adına teşekkür ederim hocam:)

Forum kuralları dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu sitenin kurucusu @ghost yıllarca sunucu parasını cebinden ödedi, yine de kimseden 1 lira istemedi. Sitenin hiti artsın diye hiç bir hile yapılmadı. Şimdi de gördüğünüz üzere, azıcık bile olsa kendisini ön plana çıkardığını kimse görmez. Çünkü BBNET hepimizin. :)
hocam ben 13 yıldır siteye üyeyim, sitenin kapalı kaldığı dönemler, sunucu sıkıntıları yaşandığı zamanlar, meb engelleri vs vs her zorluğa rağmen nasıl uğraştığınızı, siteyi tek kuruş almadan ayakta tuttuğunuzu çok iyi biliyorum.

Emeğiniz çok fazla asıl teşekkürü siz hak ediyorsuz.

Birilerinin, kolay yoldan başarıya ulaşmaya çalışması, bunu onların gözüne soka soka, onların başarısını merdiven olarak kullanıp yapmaya çalışması, çok yanlış davranışlar.

Tekrar yazıyım teşekkürü hak eden sizsiniz.
 
Zipgrade, quiziz ve google forms arasinda kararsiz kaldim. Sizce hangisi?
Zipgrade okulda yapilan deneme sinavlarina cok benziyor. O açıdan iyi
Quiziz ise daha eğlenceli geldi
 
Google Forms'da süre olayını bulamadım. Her soru için süre ya da toplam form'a nasıl süre konuluyor?
 
Zipgrade güzel ancak telefonda optik okuyucu kısmı dağılıyor ABCDE karmakarışık yerlerde oluyor. Öğrencilere uzaktan bunu tarif etmek çok zor.
 
Bildiğim kadarıyla HotPotatoes'nun da böyle bir özelliği var. Girdiğiniz email adresine cevapları gönderiyor.
 
Google Forms'da süre olayını bulamadım. Her soru için süre ya da toplam form'a nasıl süre konuluyor?
Google formda FormLimiter ya da benzeri eklentiler var. Onları kuruyorsunuz. Kimi ücretli, kimi formlimiter gibi ücretsiz. Ancak bilgilerinizin güvenliği konusunda da bana göre zaafiyet oluşuyor.
 
Merhaba,
7-8 yıl Word Press altında farklı test/quiz programları ile çalıştıktan sonra birkaç aydır Google Forms ile çalışıyorum. Bu programın kullanımına ait Türkçe anlatımlar ve hatta video anlatımlarını kolayca bulabilirsiniz. Ben burada dikkatinizi çekmek istediğim bazı özellikleri listelemek istedim.
- Soru hazırlamak ve sınav haline getirmek gerçekten çok kolay
- Sınav olacaklar için herhangi bir abonelik gerekmiyor sadece link vermeniz yeterli.
- Sınav olacakların e-posta adresleri ve diğer bilgilerini çok kolay toplayabilirsiniz
- Sınav sonuçlarını istatistiksel verilerle inceleyebilirsiniz. Kim hangi soruya ne cevap vermiş veya hangi soruya hangi oranda doğru/yanlış cevap verilmiş gibi...
- Sınav sonuçları Google Sheets altında toplanabiliyor.
- Sınav sonunda başarılı olanlara veya başarısızlara mesaj atılıyor ve isterseniz sertifika dahi verebilirsiniz.
- Her sertifikanın bir anahtarı var, hile yapmak mümkün değil, isterseniz sınav sonuçları size de gelebilir.
- Sınavları WordPress veya başka bir platforma iframe şeklinde embed edebilirsiniz.
- Bir soru bankası hazırlayıp istediğiniz soruları istediğiniz teste import edebilirsiniz.
Bu araç evde kaldığımız bu zamanda öğrencileriniz için ciddi bir araç olabilir. İsteyen bilişim öğretmenleri yardım için beni arayabilirler. İsteyen arkadaşlara örnek bir test formu paylaşabilirim ve istedikleri gibi değiştirerek kullanabilirler. Tel: 0553 - 729 2995 (WhatsApp aynı telefon)
 
Zaman sınırlaması (süre tutulması). istatistik hesplar, sonuçların doğrudan sitenizde yayınlanması, Excel veya word dosyalarından soru eklenmesi...vs tüm detaylar için birçok eklentiyi denedim. Birçoğunu da kullanıyorum. İsteyen arkadaşlara anlatabilirim. 0553-729 2995 WhatsApp
 
Biz test coktan secmeli dogru yanlis bosluk doldurma soru cesitlerini kullanarak sinav yaptirabiliyoruz.
 
Ogretmen not girisi islemini yetistirmeye calisiyoruz. Sinav yapmak isteyen arkadaslar isterlerse sorulari sisteme girip ogrencilerin sinava girmelerini saglayabilirler
 
Google Forms ile sınav hazırlarken süre kısıtlaması için Timify.me eklentisini yüklemelisiniz.
 
Arkadaşlar hazırladığınız sınavın bağlantısını öğrencilerinize eba üzerinden mi gönderiyorsunuz yoksa whatsapp vb platformlardan mı?
 
Geri
Üst