switchi switche bağlama

Kodla Büyü

tekinergun80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
569
müdür yardımcısı odasından switch aracılığıyla aldığım interneti bilgisayar sınıfındaki switche bağladım. Fakat tanımlanamayan ağ olarak görünüyor bilgisayarlarda. Çözüm yolunu anlatabilecek var mı?
 
Düz kablonun işe yaraması lazım. Zira switchler (çok eski değillerse) kendileri kroslama yapıyor. Bir de kros kablo yapıp deneyin olmazsa.
 
Gelen kabloyu kontrol ettiğinizde internet var mı isterseniz gelen kabloyu bir leptopa bağlayıp test edin.
 
Switch sağlam mı acaba? Bizimki böyle bir durumda bozuk çıkmıştı. 4-5 makinadan sonra kesiyordu interneti. Makinaları gruplar halinde açarak sorunlu bir makina varsa bulabilirsiniz.
Birde kablolar düzgün takılı değil mi? Bazen ayni kablonun iki ucuda swice takılabiliyor.
 
Switch sağlam mı acaba? Bizimki böyle bir durumda bozuk çıkmıştı. 4-5 makinadan sonra kesiyordu interneti. Makinaları gruplar halinde açarak sorunlu bir makina varsa bulabilirsiniz.
Birde kablolar düzgün takılı değil mi? Bazen ayni kablonun iki ucuda swice takılabiliyor.

Benim de aklıma bunlar gelmişti. Muhtemelen sorununuz ya switch bozuk (ki ben uzun yıllar çalşışan bir switch görmedim. bir kaç yılda bozuluyor genelde.) yada kablo çıkıp tekrar girmiş olabilir.
 
switch e gelen kabloda internet var diyorsanız,switch e kabloları teker teker takın hocam, yani önce sadece 1 bilgisayar bağlayın, ona internet geliyorsa 2. bilgisayarı bağlayın, farklı switch ler ile denediyseniz, bilgisayarlardan birinden gelen kabloda sorun olma ihtimali yüksek. bu şekilde hangisinde sorun olduğunu bulabilirsiniz.
 
Switch ler eski ise switch leri bağlarken çapraz bağlantı kullanmalısın yani switch giden kablonun bir ucu A standardı ise diğer ucu B standardı olmalıdır.

Çapraz Bağlantı.gif
 
Son düzenleme:
Hocam bunlar olmadıysa internet gelen hattı switch in 1 no lu portuna bağlayın. Benim başıma gelmişti. 1. Porta bağlıyken interneti dağıtıp diğer portlarda tanımlanamayan ağ uyarısı veriyordu. Ayrıca tanımlanamayan ağ uyarısı veriyorsa otomatik ip de alamıyordur. Manuel ip ile de deneyin.
 
Switcherden birini yeni aldık. Tp linkin 5-6 portlu olanı. Müdür yrd. bilgisayarının duvardan gelen kablosunu buna taktım ve sonrasında bir portu müdür yrd. bilgisayarına verdim. Diğer porta taktığım kablonun ucunu deneme amaçlı olarak bilgisayar sınıfındaki pc ye taktım ve nete girebildim. Ancak netis firmasının 24 portlu switchine taktığımda pc ler tanımlanamayan ağ uyarısı verdi. Çapraz kablolama durumunu hasarı hocamdan ilk defa duydum. Yarın uygulamaya çalışacağım. Başka bir fikri olan var mı?
 
Üzerinden seneler geçmiş ama aynı sıkıntı benim labimda da gerçekleşti
Fatih İnternetini labda 24 portluk switche takıyorum ama 28 pc olduğu için gelen portlarin bir tanesini başka bir switch yardımıyla diğer pclere dağıtıyorum
Bu süreçte tanımlanamayan ağ sıkıntısı yaşıyordum ki şunu fark ettim önce ana switche bağlanmış pclerlerden birini İnternete bağlamadan ikinci switch bağlamaya çalışınca tanımlanamayan ağ diyor. Yani çözüm olarak ilk önce ana switche direk bağlı bilgisayarın açılması ve bağlanması gerekiyor sonra ikinci switch yani önce müdür yardımcın bağlanacak sonra lab
Otomatik ip atamasından kaynaklı galiba cakismalar yaşanıyor
 
Geri
Üst