Lgs sınav görev ücreti. İdari yargı

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Aktif Üye
Mesajlar
229
Merhaba Arkadaşlar,
Lgs giriş sınavında iki oturumda görev aldım.
İlçe Milli eğitimden 2 sınav oturumu için tek oturum ücreti ödeneceği açıklandı.
Farklı bir ilçe de seminer alıyorum. Burada ki ilçe milli eğitim 2 oturum ücreti ödeyecekmiş. Bende bunu duyunca önce okulumu sonra bu işlerle ilgilenen şube müdürünü aradım, adam paranın peşine düştüğünüz kadar öğrenci başarısının peşine düşseniz aya çıkmıştık gibi abuk sabuk şeyler söyledi. Bende yargı yoluna başvuracağımı söyledim. Telefonu yüzüme kapattı.
Öncelikle belirtmek istiyorum ki ben bu işin parasında değilim sadece hak arama mücadelesi benimkisi.
Sormak istediğim. Bu sınav ücreti olayını yargıya taşımak istiyorum. Sizce nasıl sonuçlanır. Ne kadar masraf çıkar. Haklı bulunursam masarfalar iade edilir mi?
 
Kendiniz avukat olmadan başvurursanız sadece dava ücretini ödersiniz. Kazanırsanız dava ücretini MEM size geri öder. Ancak kaybederseniz 1000 tl gibi MEM e avukat vekalet ücretini ödemek zorunda kalırsanız. Tavsiyem ödeme yapan ilçedeki ayrı ayrı ödendiğine dair ödeme belgesini (Okuldaki ek ders çizelgesinde ayrıntılar yazar). ve mebbis sisteminde geçmiş görevlerde iki ayrı görev olarak görevlendirildiğinizi belirten ekran çıktısını ekleyin.
Sendikanız var ise sendikanızın avukatı size yardımcı olur.
 
Sayın hocam neye dayanarak 1 görev ücreti veriyorlarmış?
Mebbis te görevli listesi alındığında 2 farklı görev olarak çıkıyor ve 2 yarı ücret işlemek zorunda onlara bu şekilde hatırlatın,

Mebbis --> Sınav İşlemleri Modülü --> Sınav İşlemleri --> KBS Görevli Ödeme Listeleri

bu bölümdeki listeleri alıp ona göre ödeme yapmak zorundalar.
 
iki göreve iki ücret ödenir, tek görevi olanlar sınavlarını bitirip gittiler, iki görev alan neden bekledi? bunu sorsaydınız
 
O öyle dedi diye öyle olamaz ki.
Tek görevi olana yarım ücret mi ödenecek o halde.
 
Hocam hakaret işittiğin için suçlu bulunursun, canın sıkılır, uykuların bölünür, hiçbir sonuç elde edemezsin.
Unutmaya çalış, ağız dolusu küfür et o takoza. Uğraşma boşuna, kendine edersin.
Tecrübeyle sabit...
 
Görevlendirmeler mebbis'ten yapıldığı için ücret bodrosu da mebbis'ten çıkar. Dava açmanıza gerek yok. Okulunuza dilekçe yazın yeter..
 
Hocam ekdersleri okul yapmıyor mu? Okul idareciniz veya memurunuz kim yapıyorsa doğrusunu yapacak (2 oturum) bu kadar basit. Ekdersler yattıktan sonra baktın eksik yattı okula dilekçe vereceksin,ekdersin eksik yatırılmıştır. Gerekli işlemlerin yapılıp tarafıma bilgi verilmesi diye böylece kalan kısmını bidaki ay SEVE SEVE verecekler. İş resmiyete dökülsün bak nasıl verirler
 
2 gözetmen görevim vardı bu sınavda, görevli toplam puanım 2 gözetmen puanı toplamı olarak eklendi.
 
Hocam öyle bir niyet vardı bakanlıkta ama şu an iki oturum ücreti verildi bile. Bu konuda yargılık bir durum yok. Hatalı hesaplanmış ise okulunuza dilekçe verin en geç gelecek ay düzeltilecektir. Ama anlamadığım siz neden şube müdürünü arıyorsunuz onu arayacaksa okul idareleri arayacak. Siz okuldan sonra neden şube müdürünü aradınız ki. Şube müdürünün tavrı hoş olmasa da siz aradığınızda (çünkü ekders puantajını hazırlamakla görevli olan kişi siz değilsiniz) diyoloğun buraya gelmesi aşağı yukarı tahmin edilebilir zaten.
 
Durum nedir arkadaşlar, bu sınav için iki oturuma tek ücret mi ödeniyor?
 
Durum nedir arkadaşlar, bu sınav için iki oturuma tek ücret mi ödeniyor?
AÇIKLAMA

-20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan 2020 Merkezi Sınavda görev talep edecek öğretmenler; gün içinde yapılacak iki oturum için aynı kurum/bina (görev yaptıkları okul dışında) ve salonda görevlendirilecektir. Her oturum için ayrı sınav ücreti ödenecektir. Görevini iptal etmek isteyen öğretmenlerin iki oturumdaki görevi birden iptal edilecektir.
Mebbiste açıklama bu şekilde
 
Geri
Üst