Halk Eğitim Müdürünün Skandal Konuşma Kaydı

Kodla Büyü

hikomen

Aktif Üye
Mesajlar
182
Yorumsuz paylaşıyorum arkadaşlar.
Halk eğitim müdürü kursiyere belge vermek için para istiyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sendika kavgası,gerisi hikaye.. Eğitim Bir Sen iki grup oluştu seçimde yenen takım yenilen takımı yemeye çalışıyor. :) Kütahya'da idareciler hakkında bir süre daha skandal şeyler duyacaksınız:)
 
Her yerde var bu. Doğru mu? Elbette yanlış. Bütün hepsi de cebine atmıyor tabi ki, halk eğitim için kullanıyor. Me müdürü diyor ki para toplayamayacaksan ne işin var Halk eğitim müdürlüğünde ve diğer müdürlüklerde. Zihniyet değişmeli önce, şikayetler sadece sendika atışmasından olmamalı.
 
benzer bir durum batı karadeniz'deki küçük bir ilimizin halk eğitim merkezinde de yaşanıyordu yakın zamana kadar, sertifika parası adı altında 50-100 liralara varan paralar talep edilip bu paralarla da kuruma binek araç alınıyor, daha sonra bu araç kurum içinde paylaşılamıyor ve davalık olmamak için aracı milli eğitim müdürlüğüne hibe etmek zorunda kalıyorlardı.
 
Oda birşey mi. Benim duyduğum İstanbul'da Esenler halk eğitim merkezine gidin kimlere istiyorsan kimlik fotokopilerini ver 1 hafta sonra git belgeni al. Kimliğin sahibi isterse karsta olsun farketmez . Fiziken olmayan ama varmış gibi gösterilen hayali açtıkları dersliklerdeki kursların içine eklerler eğitim falan almadan 1 hafta sonra gidersin parasını ya elden nakit vererek yada M..... A... Adında halk eğitimde çalışan bir görevlinin TR51 .............. başlayan şahsi hesabına yatırarak belgelerini alabilirsin. adamlar öğle profesyonel olmuşlar ki her gece gizlice girişler yapıyor sana whatsapptan giriş yaptıklarına dair resim atıyorlar sabah olmadan sınıfları kapatıyorlar. bu şekilde ayda 10.000 kişiden fazla kişiye eğitimsiz yasal olmayan yollar ile belge verildiği söyleniyor. 10.000 belge tanesi 100 TL olsa ayda 1.000.000 TL bir rant. Dediğim gibi bunlar benim uzman arkadaşlardan duyduğum şeyler kimsenin günahını almak istemem. Bu işi hakkı ile yapan görevini seven birçok memur olduğuna eminim. bence devlet bu işe el atmalı ve görevini kötüye kullanan kişileri belirleyip gerekeni yapmalı. Eğer birilerinin günahı alınıyorsa da onları bu sayede aklamalı. Ben bir iş güvenliği uzmanı olarak şantiyelerime eğitim almadan hiç bir personelimi sokmam herkes benim gibi düşünse ve hareket etse bu sorunda çözülmüş olur.
 
Geri
Üst