Aynı Ağdaki 2 Telefon Birbirinin Dosyalarına Wifi Aracılığıyla Nasıl Erişir?

Kodla Büyü

evcil

Site Gezgini
Mesajlar
76
Arkadaşlar telefonda kullandığım dosya yöneticisi üzerinden evde aynı ağa bağlı bilgisayarımdaki paylaşımlı klasöre bağlanıp telefondan-bilgisayara, bilgisayardan-telefona rahatlıkla dosya aktarabiliyorum. Ancak bunu ağa bağlı diğer telefonla nasıl yapacağım bulamadım. Uzak konum ekle seçeneklerinden hangisini seçmen gerekir acaba? Bilgisayara bağlanması için yerel ağ seçeneğini kullandım. Yerel ağı seçince zaten ağa bağlı bilgisayarı hemen gösterdi ama telefonlarla ilgili birşey yoktu. Acaba hangi bağlantı tipini seçip nasıl ayar yapmak lazım telefondaki dosyalara ulaşmak için?
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2019-03-23-20-28-06-747_com.alphainventor.filemanager.png
    Screenshot_2019-03-23-20-28-06-747_com.alphainventor.filemanager.png
    62.3 KB · Görüntüleme: 162
Son düzenleme:
Kesinlikle Midrop internete ihtiyaç duymaz. Ve çok hızlı (5mb/sn ) aktarım sağlıyor
 
Aslında ben daha pratik yolu var mı onu öğrenmek istiyordum.

Şöyle ki: Ben bilgisayarımı ağda paylaşıma açtım ve telefonumla bilgisayarimin dizinlerine ulaşıp kopyala yapıştır la herhangi bir onay verip almadan dosyaları bilgisayardan-telefona veya tam tersi dosya transfer edebiliyorum. Bunun aynısını aynı ağdaki telefonlar arası yapmak mümkün mü? Yoksa bende shareit programını kullanıyorum. Sadece dosya yöneticisinin uzak bağlantı özelliğiyle bunu yapmak mümkün mü? Yani bir kere eşimin telefonunu uzak bağlantı olarak ekleyip sonra onun telefonuyla kopyala yapıştır la dosya alışverişi yapabilir miyim?
 
Eskiden wi-fi direct özelliği ile yapardım.
Şimdiki telefonumda 3. parti yazılımı olmadan yapamıyorum. Araştırmak lazım.
 
Basit bir ftp sunucusu uygulamasını çalıştırarak, o telefonla ilgi tanımlamayı yapıp es dosya yöneticisi ile bağlanabilir, içinde gezinebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Feem var hocam. İstersen bilgisayara da kurabiliyorsun. Ben Pardus kullanıyorum bilgisayarımda Debian sürümü bile var yapmış adamlar
 
Linuxda ağ bağlantısı sıkıntılı, ubuntuda bile doğru düzgün bir ağ bağlantısı kuramamıştım, windows bu konuda çok iyi hakkını vermek gerek
 
Geri
Üst