Meb Robot Yarışma İnsansı Robot Kategorisine başvuran var mı?

Kodla Büyü

ahmetismet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,016
Arkadaşlar merhaba. Meb robot insansı robot kategorisine katılmayı düşünüyorum. Ancak ilk kez ve tamamı kendi yapımım robot ile katılacağım. Yarışma kurlları sitede yazıyor sıkıntı yok ancak işleyiş konusunda bir takım sorularım var? Daha önceden katılmış bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa cevap verirlerse sevinirim.
Öncelikle insansı robot kategorisinde robotların 2mt lik bir platformda dümdüz yürümeleri gerekiyor. Ancak ilk start nasıl verilecek, uzaktan ya da telefonla kumanda kabul ediyorlar mı? Yoksa tamamen otonom mu istiyorlar? Otonom olacaksa ilk start nasıl veriliyor rf kumandayla sumodaki gibi hakem mi veriyor?
Robotu ayağa kaldırdım ancak daha yürütemedim, algılayıcı sensörler eklemedim. Yürüteceğime eminim o yüzden önden başvuru yapacağım. Tamamı bize ait olduğu için stant açıp sergilemek istiyorum.
Yurtdışından alınma hazır robotlarla yarışacağımı biliyorum. Benim gibi tek tük kendi yapan olduğunu da tahmin ediyorum. Ancak özellikle denge yürüme ve sonrasında düşen robotun ayağa kaldırılması gerçekten zor iş.
Bir de lipo pil meselesi var piller safe bag içinde olacak demişler. Taşıma sırasında tamam sıkıntı yok, ama robotun içerisine takarken mantıken safe bag olmaması lazımdır diye umuyorum.
Tecrubeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
 
Hocam meb start modülü var sanırım onu kullanmanız gerekiyor.
Lipo pil dediğiniz gibi sadece taşıma esnasında kullanılması gerekli. Acil bir durum olduğunda yangın söndürücü ile müdahale ediyorlar.

(Bu modüller Tüm kumandalarla çalışıyor diye biliyorum)
https://www.robotzade.com/BaslatZade-Meb-Baslatma-Modulu,PR-1370.html
https://www.robotus.net/MEBSTART-MEB-Robot-Yarismasi-Baslatma-Modulu,PR-2419.html
https://www.robiduck.com/urun/meb-ir-modul
Sumo kategorilerinde zorunlu diye duydum. İnsansı robotta biraz mantıksız geldi ama ille bir şekilde start verilmesi gerekiyor sonuçta.
 
Bizde katılmayı düşünüyoruz ama normal robotu açtığımızda otonom şekilde başlayacak. Anladığım kadarıyla başladıktan sonra çizgiden itibaren süre başlayacak illa bir uzaktan başlatılacak diye bişey görmedim kurallarda. Robotis mini ve robotis stem ile girmeyi düşünüyoruz. Ayrıca renk sensörü temin edebilirsek caretta caretta kategorisinede girmeyi düşünüyoruz. Çizgi izleme kategorisinden de hazırlanıyoruz fakat elimizde gelişmiş çizgi izleyen robot yok ve çizgi izleme kategorisi için o kadar büyük bir deneme platformumuzda yok. bakalım hayırlısı artık. Bir de endüstriyel kol kategorisinden de katılmayı düşündük ama sanırım bu tamamiyle kendi üretiminiz olan bir robotik kol olması gerekiyor.
 
Geri
Üst