Sağlık Özrü

Kodla Büyü

bulentus

Aktif Üye
Mesajlar
199
Babama ait 2015 yılında alınmış %95 engelli raporumuz var.Ancak raporda engel oranı %95 olması, sürekli olması ve 2022 sayılı yasa ve engellilere verilen haklardan yararlanır ifadesi yer almasına karşın ağır özürlü kısmında HAYIR yazmaktadır. Tayin ve norm işlemlerinde raporu milli eğitime sunduğumuzda raporda ağır engelli kısmı HAYIR yazdığı gerekçesiyle rapor geçerli sayılmamış ve işleme alınmamıştır. %95 oranında ve de sürekli raporu verilen bir kişi nasıl oluyor da ağır engelli sayılmıyor bu heyetin takdiri tabii ki...Ancak bakmakla yükümlü olduğum babamın tek başına hayatı idamesinin mümkün olmadığı ve de bakıma muhtaç bir engeli olduğu da %95 lik engel oranıyla aşikardır. Milli eğitim tarafından göz önüne alınan tek yer ağır engelli (hayır) ibaresi olduğu için raporumuz geçerli sayılmıyor, engelli ve yakınlarına sağlanan kolaylıklardan faydalanamamaktayız. Milli eğitim müdürlüklerinin tek bir ibareye değil de engel oranı,sürekli olması vs. diğer unsurları da göz önünde bulundurması gerektiğini düşünüyorum.Özellikle tayin ve norm işlemlerinde kendi personelini mağdur etmemek ve engelli yakınlarına dolayısıyla engelli bireylere pozitif ayrımcılık tanınması için gerekli her türlü kolaylığı sağlaması gerekmektedir.

Arkadaşlar resen norm fazlası atamalarında %95lik engelli raporunu kabul etmiyorlar ve mutlaka ağır engelli(evet) ibaresine bakıyorlar bilginize...
 
bulunduğunuz yerde babanızın sağlık ihtiyaçlarını gidermesi söz konusu değilse tekrar bir hastaneye başvurup yeni rapor talep edemiyor musunuz hocam?
 
"Başkasının güç ve yardımı olmadan hayatını devam ettiremez." ibareli heyet raporu almanız gerekiyor.
 
bulunduğunuz yerde babanızın sağlık ihtiyaçlarını gidermesi söz konusu değilse tekrar bir hastaneye başvurup yeni rapor talep edemiyor musunuz hocam?
Asıl mesele meb'in bu tip raporları görmezden gelmek istemesi (suistimalleri engellemek adına belki de...) ve sanırım ağır engelli ibaresi engelli maaşı alabilmek için şart koşuluyor bu yüzden de doktorlar hasta yatalak değilse kolay kolay tasarruf tedbirleri gereği verilmiyor.Yoksa %95 engel oranına sahip bir kişinin "Başkasının güç ve yardımı olmadan hayatını devam ettiremez." ibaresine gerek duymadan hayatını sürdürebileceği akıl karı bir iş değil.Sonuçta bu kişiler yardıma muhtaç.Bunu meb'de biliyor ama işine gelmiyor.
Bu durumda bize yine hastane ve heyet kuyruklarının o bitmek bilmeyen çilesi kalıyor sanırım.
 
Geri
Üst